Feketéből szőke (beszélgetés)
Szia! Én megnéztem a képedet, de nekem nem sötétszőkének de még nem is világosbarnának, hanem vörösnek tűnik a hajad. A csíkok azok okésak de a nagyja az vörös.
Vagy te nem igy látod?
Sziasztok,2hónappal ezelött keresgéltem a neten hogy lehetek festett KÉKES FEKETÉBŐL SZŐKE
anélkül hogy várnák pár évet hogy lenöljön...Mindenhol azt irták ez lehetetlen de én nagyon elszánt voltam.3évig festettem az eredeti sötétbarnáról kékesfeketére a hajamat..Egy hónapja elhatároztam hogy szöke leszek,de egyik fodrász se merte elválalni.elmentem az egyik drogériába és megvettem 2 darab jó minöségű festékleszedöt rajta hagytam a maximum megengedett ideig.Ilyenkor "szép"répa szine lett a hajamnak.Elmentem fordrászhoz valamilyen hamvasitót kaptam majd sötétszökére festette be.Ezután két héttel elmentem vissza platinaszőke melírcsíkokat huzatni bele igy a hajam 50%világos50%sötét szöke most,az állaga szerintem olyan mint volt és 1 hónap alatt szöke lettem.Nem tudom persze másoknál ez ugyanigy beválna e az én hajam vastagszállú és nagyon strapa biro volt mindig is.
Van itt fodrász?
Kérdésem:2-3 centi lenövésem volt,befestettem azzal amivel az egész hossza van festve,(Alfaparf 8.304 aszem ez a szám a hármasig vagyok benne biztos) és nem szivattal le előtte a tövét. Szóval tőfestés után a lenövésem rézvörös árnyalatban pompázik. Fodrászom szombatig nincs, ugyhogy valaki légyszi segitsen, mert ki se merek menni az utcára:(
Mitől lett a töve ilyen ha a többi normális szinű? Mit csináljak vele??????
Igen, én is úgy gondoltam, hogy nem festett hajra van! Egyébként meg nem is találtam sehol, lehet már nincs is ilyen festék!
Le is tettem arról, hogy otthon próbálkozzak ezzel! Majd jövő hónapban szépen elmegyek fodrászhoz! Az a biztos!
Megnéztem, amiről írsz. Az nincs ráírva, hogy a FESTETT hajat is kivilágosítja/festi egy lépésben. Úgyhogy...
Vannak ún. melírfestékek, amik festett hajon is alkalmazhatók, de azokra is rá van írva, hogy minél sötétebb a haj (a festett haj), annál halványabb lesz az eredmény.
Lehet, hogy mondjuk egy hatos színmélységű hajon látszik a különbség, de a majdnem feketén kétlem.
Kozmetikusok jobban tudják, de emlékeim szerint 1-2 tónusnyi különbség ajánlott a haj és szemöldök között. Természetesen a szemöldök a sötétebb. :)
Én világosítottam rendes hajfestékkel a szemöldököm, de aztán inkább kozmetikusra bíztam, és nem bántam meg, mert így sokkal szebb lett az eredmény.
Az oxi reload csak a mesterséges pigmenteket szedi ki a hajadból, ezért nem is várhattál utána világosabb alapot.
A Loreal terméke már világosításra is alkalmas, ezért lett azzal más az eredmény. Ez két különböző termék.
Én most is azt mondom, hogy kétszeri 9-es oxis kezelés, plusz a többi esemény a legtöbb embernek igencsak megviselné a haját, még kevesebbtől is lett vattás-szalmás az eredmény.
Sziasztok!
Már jó régóta olvasok feketéből szőke fórumokat,és gondolom megosztom veletek a saját tapasztalatomat.
Szóval eredeti hajszinem sötétbarna. 15 éve festem feketére. Tavaly jött egy ötlet, hogy a derékig érő hajam levágatom. Ugy is lett, ez a frizkó lett vágva akkor és anniyra bejött, hogy azóta is ilyenre vágja a fodrászom mindig. Október elején kitaláltam, hogy milyen szupi lenne ez a haj szőkében:)
Elmenetem a fodrászhoz, megbeszéltük, hogy nem durván elkezdjük szőkíteni, hanem vagy koktél avgy ez az oxy reload nevű izé. Ház az oxy lett belőle, a képeim közt az eredmény. 2szer ment rá 9%-ossal és enniyt tudott vele kezdeni. Kb 4 napig birtam ezzel a hajjal, utána mivel akár menniyre kíméletes ez az oxy dolog, nem akarta szőkiteni ezért rátett egy koktélt. Arról sajna nincs képem, de nem sok változás volt. Azzal a hajjal is kb 4-5 napig birtam,visszamentem és mondtam essen neki szivassa le. Megcsináltunk, befestettük és az eredmény szerintem szuper lett. Durván 2 hét alatt lett feketéből szőke,viszont az én tapasztalatom alapján ez az oxy reload egy vacak. Kb ugyan ennyit értünk volna el akkor is ha az első alkalommal koktélozunk ehelyett. A hajam rendben van, nem nyult meg, nem tört le, nem száraz, tök puha, nem kócolódik, nincs vele semmi bajom. Ugyhogy nem tudom fodrászok mit mondnak de szerintem ha valakinek egészséges a haja, nem feltétlen ég le a szőkítőtől. Ugyhogy az a meglátásom, hogy ha valaki feketéből akar szőke lenni akkor először táplálja a haját, hozza rendbe kivülről belülről és akkor nem lehet baj:)
Van a varga hajcseppnek kifejezetten a kémia anyagok káros hatásai elleni haj és fejbőr ápoló, nagyon tudom ajánlani,én évek óta használom és semmi bajom a hajammal sose. Azért kezdtem el mert azt hallottam, hogy a fekete festék a legkárosabb,nekem bevált. A másik: levágott derékig érő hajamat eltettük, hátha jó lesz m ég valamire. Most hogy ilyen szép szőke lett a hajam, szépen kiszőkitette azt is a fodrázom és holnap felteszük:) Kiváncsi leszek. Azt Loreal effesior(nem tudom pontosan mi a neve) szóval ezzel csinálta meg, 3 zacsi ment rá,illetve ugye szinre kellett azt is festeni. Ezzel a lorealossal csak egyszer kellett megcsinálja. Ugyhogy ezt tudom ajánlani.
Jó szőkülést midnenkinek:)
Sziasztok!
Nekem is lenne egy gondom!
Befestettem az eredetileg világosbarna hajamat élénkbarnára és majdnemhogy fekete lett, olyan sötét! Aztán vöröset szerettem volna belőle, de szivatás nélkül és ráfestettem rubinvöröset! Persze hogy nem fogta be rendesen csak a tövét!
Nekem elég sok, de vékonyszálú hajam van! Arra lennék kiváncsi, hogy ha megpróbálnám ezt az oxy reloadot és leszedné talán a szint, és rákerülne az intenziv vörös, vajon befogná?
Tudom a topik témája a feketéből szőke, de én vöröset szeretnék!
Valakinek véleménye? Megköszönném!
Mindenképpen tompít a hamvas árnyalat a sárgás-vörösesen. Olyat válassz, ami 1 és 2-es keveréke, ez jó mindkét nemkívánt színre. (pl. 10/21)
A hamvasító sampon is jó.
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Feketéből szőke 1 nap alatt :)
- Feketéből szőke?
- Újra! Feketéből más hajszín...
- Szőkítő port otthon használt valaki hajvilágosításra feketéből?
- Tegnap lettem feketéből barna, le lett szivatva a hajam de semmi baja. :) Rakatok póthajat is majd mit gondoltok a hőillesztésről?