Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Idefigyelj Angyalkám :)
Minden leves ehető, ami azokból a zöldségekből van, ami megengedhető. Én köv. képpen főzök levest (mindig):
Legyen mondjuk brokkoli leves ebben az esetben, s a brokkoli helyére tehetsz karfiolt, karalábét, zöldbabot, vagy csak egyszerűen zöldséglevest főzöl ezzel a módszerrel:
Apróra összekockázom a sárgarépát, zöldséget, brokkolit, fogok egy kisebb fej vöröshagymát, megpucolom és félbe vagy negyedbe vágom.
Zsiradékot felforrósítom, rádobom az összeaprított cuccot és 3/4-es lángon párolom, még a fedőt is rá lehet tenni, időnként meg kell keverni. Fontos, hogy ne legyen túl kevés a zsiradék, mert akkor lesül a cucc. Ha meg sok, megüli a gyomrod. Szóval, jó húsz perc párolgatás után (amikor már erősen illatozik tőle a konyha) leveszem a tűzről, pirospaprikával megszórom, elkeverem, s felöntöm hideg vízzel, majd megsózom és felteszem főni. Nagyon hamar megfő, a forrástól kb. max. 20 perc. Tészta helyett tehetsz bele barna rizst (de azt jobb, ha megfőzöd előtte), vagy zabpelyhet, de jó a daragaluska is.
Nos? :))
Beírom még egyszer, hogy egyben meglegyen!
Dr. Flórián
A CANDIDA KÚRÁHOZ
AZ ELSŐ HÓNAPBAN FOGYASZTHATÓ ÉTELEK
rozs, tönköly, durum, zab, rizs lisztes-teljes kiőrlésű
élesztőmentes kenyér és pékáru
tönkölypászka, tönköly és durum tészta
puffasztott rizs
rizs, barkarizs, köles, hajdina
zabpehely
édesítőszer (ritkán, keveset)
juharszirup, karobpor
brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, fokhagyma, karfiol, padlizsán, patisszon, petrezselyem, spenót, sárgarépa, sóska, spárga, torma, tök, uborka, vöröshagyma, zeller, zöldpaprika
alma, ananász, citrom, grapefruit, kiwi, mandarin, meggy, narancs, ribizli, szeder
csirkehús, pulykahús, hal, olajos hal
natúr joghurt, tejföl, túró, laktózmentes tej, tojás
vaj, margarin, étolaj
ásványvíz, tea, kávé hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé a fenti gyümölcsökből.
A MÁSODIK HÓNAPTÓL EHETŐK
Az első hónapban fogyasztható ételek +
búzaliszt, kukorica, kapókor, káposzta, kelkáposzta, karalábé, kínai kel, kelbimbó, bab, borsó, lencse, sárgaborsó, zöldbab, sütőtök, retek, gombák,
málna, eper, egres, cseresznye, őszibarack, görögdinnye
sertéshús, marhahús, sonkák,
tejszín, feta, mozzarella, juhtúró
HARMADIK HÓNAP
Az első és a második hónapban fogyasztható ételek +
méz
banán, körte, szőlő, szilva, sárgadinnye, sárgabarack
Az összes olajos mag,
kevés bor
Hát, igen, sajnos övön aluliak a panaszaink főként.
Majd kétfelé főzök.
A férjem nem tudná teljesen csinálni, hisz fizikai munkás, neki a csak zöldséges ételek nem adnának kellő energiát.
Ő majd csak beveszi a gombaölő gyógyszereket.
A lányunk még csak 14 hónapos, tápszer a fő kajája még mindig sajnos.
Ha bebizonyosodna, mit tehetnénk vele?
Tudom amúgy, h igazad van.
HARMADIK HÓNAP
Az első és a második hónapban fogyasztható ételek +
méz
banán, körte, szőlő, szilva, sárgadinnye,sárgabarack
Az összes olajos mag,
kevés bor
A MÁSODIK HÓNAPTÓL EHETŐK
Az első hónapban ogyasztható ételek +
búzaliszt, kukorica, kakópor, káposzta, kelkáposzta, karalábé, kínai kel, kelbimbó,bab, borsó, lencse, sárgaborsó, zöldbab, sütőtök, retek, gombák,
málna, eper, egres, cseresznye, őszibarack, görögdinnye
sertéshús, marhahús, sonkák,
tejszíb, feta, mozzarella, juhtúrú
Igen egyedül, miért?
De majd jövő héten akarom elketdeni csak.
Dr, Flórián
AZ ELSŐ HÓNAPBAN FOGYAZTHATÓ ÉTELEK
rosz, tönköly, durum, zab, rizs lizstes-teljes kiőrlésű
élesztőmentes kenyér és pékáru
tönkölypászka, tönköly és durum tészta
puffasztott rizs
risz, barnarizs, köles, hajdina
zabpehely
édesítőszer (ritkán, keveset)
juharszirup, karobpor
brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, fokhagyma, karfiol, padlizsán, patisszon, petrezselyem, spenót, sárgarépa, sóska, spárga, torma, tök, uborka, vöröshagyma, zeller, zöldpaprika
alma, ananász, citrom, grapefruit, kiwi, mandarin, meggy, narancs, ribizli, szeder
csikrehús, pulykahús, hal, olajos hal
natúr joghurt, tejföl, túró, laktózmentes tej, tojás
vaj, margarin, étolaj
ásványvíz, tea, kávé hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé a fenti gyümölcsökből.
Probiotikum mindenképp, aztán lehet B komplex is, de jó lenne a komplex viatamin, aminek az összetevőit felsoroltam, aztán Q10 (ennek az adagját magadnak kell beállítani. Cél, hogy segítsen a fáradtságérzetet megszüntetni)
Immunerősítőként alkalmazzuk az olajfalevél kivonatot, ezért nem tudok mit válaszolni erre a kérdésre.
A C vitamin is jó ötlet, de akkor ne szintetikusat,hanem úgynevezett csipkebogyókivonatot vegyél, s naponta legalább 1000 mg-ot.
Nem biztos, hogy nem volt elég az első időszak, s előre ne keseredj el. A TTT-t, mint írtam, bárki alkalmazhatja, az is, aki nem candidás (nem arról szól), s ez azt jelenti, hogy bármikor lehet alkalmazni. A logika azt mutatja, hogy aki megcsinál egy TTT-t annak mindenfajta kezelés hatékonyabb, hisz megszabadult a szervezetét feleslegesen terhelő méreganyagok javától.
Kérdeztétek azt is, hogy én miért kétszer csináltam meg?
Az első után elmentem egy vérvételre és nem voltam teljesen negatív. Ezért úgy döntöttem, hogy megcsinálom mégegyszer a candida kúrát. A kettő között egy év telt el kb. Azért a másodiknál csináltam a TTT-t, mert én nagyon gyorsan fejest ugrottam az egészbe, (nagyon beteg voltam és nagyon szenvedtem), s nem is tudtam, hogy létezik olyan, hogy TTT. Miután azt is megcsináltam, a megmaradt tüneteim is szép lassan eltűntek. Persze, ehhez is idő kellett. Én másfél-két év alatt gyógyultam meg annyira, hogy ki mertem mondani: rendben vagyok.
A kérésedre megírom a privit.
Sziasztok!
Most már tényleg tele van a hócipőm.
Meg vettem egy candiás könyvet.
Hallottatok már ez ügyben a szivárvány diétáról?
Ez a könyv tiltja a magvakat, ezzel szemben a Dr Flórián könyv már az első hónapra engedi.
A könyv, amit most vettem azt mondja: kisadagokat készítsen és egyen! Ez eleinte egynyolcad csészényitől egynegyed csészényiig terjedhet a hét csoport mindegyikéből.
Nagyon unom, hogy mindenhol ellentmondásokba ütközöm!
Hát szerintem jó, de esetleg nem lehet telefonon rákérdezni, hogy a szirup szó mit takar, van e benne cukor? Mert ha nincs akkor jó. Esetleg mond el nekik, hogy candidád van és ezért fontos neked, és minden szirup szót nagyívben kerülünk általában.
Vagy várj egy kicsit és Zsu hátha este feljön, esetleg írj neki privit, arra talán hamarabb reagál.
Most mennem kell majd ha leszek csak 20 óra körültöl.
Nálunk 10km-re van biobolt és 3500 körül van a stevia, de az nemtom, h a szirup v a csepp.
A fenébe, azt hittem, mindent megrendelhetek majd innen.De akkor ezt a steviát nem merem, ki tudjs mi van benne
:-(
890 Ft a futárdíj.
Gondoltam a szállítást olcsón megúszom, ha innen be tudok szerezni mindent és még ki se kell mozdulnom.
Nekem a Dr. Chen féle van.
Speciál jelenleg itt nem kapható, de én bioboltban ezt a fajtát vettem. 2800 körül van az ára.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok