Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

10896. Cszsuka (válaszként erre: 10885. - Kiraanyu)
2010. márc. 11. 18:05
Ha még ennyire kicsi, akkor neki valószínűleg elég lenne a grape csepp, majd a probiotikum, s meg kellene tanítani neki a vízivást tea helyett, valamint nem adni neki édességet és tejes dolgokat.
10895. Cszsuka (válaszként erre: 10875. - Fátyolfény83)
2010. márc. 11. 18:02
Persze, mért ne gyógyult volna meg? Neked csak azt kell eldöntened,hogy melyik módszert választod. Ha ezt, akkor nem tudok segíteni, de várom a fejleményeket.
10894. Cszsuka (válaszként erre: 10873. - Kiraanyu)
2010. márc. 11. 18:01
jó, de a tönköly jobb..
10893. kiraanyu (válaszként erre: 10890. - Liba77)
2010. márc. 11. 18:01
Náatok is "övön aluliak" a bajok?
10892. kiraanyu (válaszként erre: 10889. - Cszsuka)
2010. márc. 11. 18:00
Milyen receptes füzet?
10891. Cszsuka (válaszként erre: 10863. - Warj)
2010. márc. 11. 18:00
Nem, ezt csak úgy nevezik, mert a stevia 100x édesebb a cukornál. Egyébkén csepp formában van, ennyi az egész.
10890. liba77 (válaszként erre: 10885. - Kiraanyu)
2010. márc. 11. 17:59
csak így könnyen visszakaphatod.mi is fizikai munkát végzünk ezért nem sikerült eddig a diéta.de nem tudtam,hogy kell béltisztítás meg ennnyi minden.most meg fogjuk csinálni.ezért jó sokat olvasni róla nekem az segít ha megértem.én úgy tervezem,hogy többfélét fogok főzni egyszerre. warj fia is megcsinálta látod.
10889. Cszsuka (válaszként erre: 10859. - Warj)
2010. márc. 11. 17:59
Elküldjem a receptes füzetet, vagy az megvan?
10888. Cszsuka (válaszként erre: 10857. - Warj)
2010. márc. 11. 17:58
Ezt nem is tudtam. Akkor a durum liszt miért fehér? Az olasz tészták is mind durum tészták. azok sem barnák. Barna attól lesz a tészta, hogy tk. lisztből van. A durum nem tk., csak nagy szemcseőrlésű, én úgy tudom, de utánanézek.
10887. Cszsuka (válaszként erre: 10846. - Fátyolfény83)
2010. márc. 11. 17:56

Idefigyelj Angyalkám :)

Minden leves ehető, ami azokból a zöldségekből van, ami megengedhető. Én köv. képpen főzök levest (mindig):

Legyen mondjuk brokkoli leves ebben az esetben, s a brokkoli helyére tehetsz karfiolt, karalábét, zöldbabot, vagy csak egyszerűen zöldséglevest főzöl ezzel a módszerrel:

Apróra összekockázom a sárgarépát, zöldséget, brokkolit, fogok egy kisebb fej vöröshagymát, megpucolom és félbe vagy negyedbe vágom.

Zsiradékot felforrósítom, rádobom az összeaprított cuccot és 3/4-es lángon párolom, még a fedőt is rá lehet tenni, időnként meg kell keverni. Fontos, hogy ne legyen túl kevés a zsiradék, mert akkor lesül a cucc. Ha meg sok, megüli a gyomrod. Szóval, jó húsz perc párolgatás után (amikor már erősen illatozik tőle a konyha) leveszem a tűzről, pirospaprikával megszórom, elkeverem, s felöntöm hideg vízzel, majd megsózom és felteszem főni. Nagyon hamar megfő, a forrástól kb. max. 20 perc. Tészta helyett tehetsz bele barna rizst (de azt jobb, ha megfőzöd előtte), vagy zabpelyhet, de jó a daragaluska is.

Nos? :))

2010. márc. 11. 17:56

Beírom még egyszer, hogy egyben meglegyen!

Dr. Flórián

[link]

A CANDIDA KÚRÁHOZ

AZ ELSŐ HÓNAPBAN FOGYASZTHATÓ ÉTELEK

rozs, tönköly, durum, zab, rizs lisztes-teljes kiőrlésű

élesztőmentes kenyér és pékáru

tönkölypászka, tönköly és durum tészta

puffasztott rizs

rizs, barkarizs, köles, hajdina

zabpehely

édesítőszer (ritkán, keveset)

juharszirup, karobpor

brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, fokhagyma, karfiol, padlizsán, patisszon, petrezselyem, spenót, sárgarépa, sóska, spárga, torma, tök, uborka, vöröshagyma, zeller, zöldpaprika

alma, ananász, citrom, grapefruit, kiwi, mandarin, meggy, narancs, ribizli, szeder

csirkehús, pulykahús, hal, olajos hal

natúr joghurt, tejföl, túró, laktózmentes tej, tojás

vaj, margarin, étolaj

ásványvíz, tea, kávé hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé a fenti gyümölcsökből.

A MÁSODIK HÓNAPTÓL EHETŐK

Az első hónapban fogyasztható ételek +

búzaliszt, kukorica, kapókor, káposzta, kelkáposzta, karalábé, kínai kel, kelbimbó, bab, borsó, lencse, sárgaborsó, zöldbab, sütőtök, retek, gombák,

málna, eper, egres, cseresznye, őszibarack, görögdinnye

sertéshús, marhahús, sonkák,

tejszín, feta, mozzarella, juhtúró

HARMADIK HÓNAP

Az első és a második hónapban fogyasztható ételek +

méz

banán, körte, szőlő, szilva, sárgadinnye, sárgabarack

Az összes olajos mag,

kevés bor

10885. kiraanyu (válaszként erre: 10883. - Liba77)
2010. márc. 11. 17:52

Hát, igen, sajnos övön aluliak a panaszaink főként.

Majd kétfelé főzök.

A férjem nem tudná teljesen csinálni, hisz fizikai munkás, neki a csak zöldséges ételek nem adnának kellő energiát.

Ő majd csak beveszi a gombaölő gyógyszereket.

A lányunk még csak 14 hónapos, tápszer a fő kajája még mindig sajnos.

Ha bebizonyosodna, mit tehetnénk vele?

Tudom amúgy, h igazad van.

10884. Cszsuka (válaszként erre: 10835. - Kiraanyu)
2010. márc. 11. 17:49
Erre a 10876-on válaszoltam, nem emlékeztem, hogy hol olvastam a kérdést, bocs :)
10883. liba77
2010. márc. 11. 17:45
csak azért mert én mindenhol azt olvastam,hogy a családnak is részt kell venni benne a férjnek mindenképp ha övön aluli gondok vannak.és úgy emlékszem,hogy a babád tünetei elég gyanúsak.nem lenne jobb mindenkit kivizsgálni és ha oké akkor nyugi ha nem akkor együtt csinálni?de nem akarok okoskodni.
2010. márc. 11. 17:44

HARMADIK HÓNAP

Az első és a második hónapban fogyasztható ételek +

méz

banán, körte, szőlő, szilva, sárgadinnye,sárgabarack

Az összes olajos mag,

kevés bor

10881. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10880. - Fátyolfény83)
2010. márc. 11. 17:43
juhtúró
2010. márc. 11. 17:42

A MÁSODIK HÓNAPTÓL EHETŐK

Az első hónapban ogyasztható ételek +

búzaliszt, kukorica, kakópor, káposzta, kelkáposzta, karalábé, kínai kel, kelbimbó,bab, borsó, lencse, sárgaborsó, zöldbab, sütőtök, retek, gombák,

málna, eper, egres, cseresznye, őszibarack, görögdinnye

sertéshús, marhahús, sonkák,

tejszíb, feta, mozzarella, juhtúrú

10879. kiraanyu (válaszként erre: 10877. - Liba77)
2010. márc. 11. 17:40

Igen egyedül, miért?

De majd jövő héten akarom elketdeni csak.

2010. márc. 11. 17:39

Dr, Flórián

AZ ELSŐ HÓNAPBAN FOGYAZTHATÓ ÉTELEK

rosz, tönköly, durum, zab, rizs lizstes-teljes kiőrlésű

élesztőmentes kenyér és pékáru

tönkölypászka, tönköly és durum tészta

puffasztott rizs

risz, barnarizs, köles, hajdina

zabpehely

édesítőszer (ritkán, keveset)

juharszirup, karobpor

brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, fokhagyma, karfiol, padlizsán, patisszon, petrezselyem, spenót, sárgarépa, sóska, spárga, torma, tök, uborka, vöröshagyma, zeller, zöldpaprika

alma, ananász, citrom, grapefruit, kiwi, mandarin, meggy, narancs, ribizli, szeder

csikrehús, pulykahús, hal, olajos hal

natúr joghurt, tejföl, túró, laktózmentes tej, tojás

vaj, margarin, étolaj

ásványvíz, tea, kávé hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé a fenti gyümölcsökből.

10877. liba77
2010. márc. 11. 17:35
kiraanyu egyedül csinálod a diétát?
10876. Cszsuka (válaszként erre: 10834. - Judyth24)
2010. márc. 11. 17:34

Probiotikum mindenképp, aztán lehet B komplex is, de jó lenne a komplex viatamin, aminek az összetevőit felsoroltam, aztán Q10 (ennek az adagját magadnak kell beállítani. Cél, hogy segítsen a fáradtságérzetet megszüntetni)

Immunerősítőként alkalmazzuk az olajfalevél kivonatot, ezért nem tudok mit válaszolni erre a kérdésre.

A C vitamin is jó ötlet, de akkor ne szintetikusat,hanem úgynevezett csipkebogyókivonatot vegyél, s naponta legalább 1000 mg-ot.

Nem biztos, hogy nem volt elég az első időszak, s előre ne keseredj el. A TTT-t, mint írtam, bárki alkalmazhatja, az is, aki nem candidás (nem arról szól), s ez azt jelenti, hogy bármikor lehet alkalmazni. A logika azt mutatja, hogy aki megcsinál egy TTT-t annak mindenfajta kezelés hatékonyabb, hisz megszabadult a szervezetét feleslegesen terhelő méreganyagok javától.

Kérdeztétek azt is, hogy én miért kétszer csináltam meg?

Az első után elmentem egy vérvételre és nem voltam teljesen negatív. Ezért úgy döntöttem, hogy megcsinálom mégegyszer a candida kúrát. A kettő között egy év telt el kb. Azért a másodiknál csináltam a TTT-t, mert én nagyon gyorsan fejest ugrottam az egészbe, (nagyon beteg voltam és nagyon szenvedtem), s nem is tudtam, hogy létezik olyan, hogy TTT. Miután azt is megcsináltam, a megmaradt tüneteim is szép lassan eltűntek. Persze, ehhez is idő kellett. Én másfél-két év alatt gyógyultam meg annyira, hogy ki mertem mondani: rendben vagyok.

A kérésedre megírom a privit.

10875. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10874. - Cszsuka)
2010. márc. 11. 17:29
A Dr. Flórán könyvben pl. már az első hónapban ott a burgonya, a harmadikban ott a dinnye és a srác aki e szerint csinálja meggyógyult!
10874. Cszsuka (válaszként erre: 10872. - Fátyolfény83)
2010. márc. 11. 17:25
jaaaaajjjjj ne már....
10873. kiraanyu (válaszként erre: 10870. - Kiraanyu)
2010. márc. 11. 17:17
Nem tönköly, hanem csak tk. bio búzadara. Ez is jó?
2010. márc. 11. 17:12

Sziasztok!

Most már tényleg tele van a hócipőm.

Meg vettem egy candiás könyvet.

Hallottatok már ez ügyben a szivárvány diétáról?

Ez a könyv tiltja a magvakat, ezzel szemben a Dr Flórián könyv már az első hónapra engedi.

A könyv, amit most vettem azt mondja: kisadagokat készítsen és egyen! Ez eleinte egynyolcad csészényitől egynegyed csészényiig terjedhet a hét csoport mindegyikéből.

Nagyon unom, hogy mindenhol ellentmondásokba ütközöm!

10871. warj (válaszként erre: 10869. - Kiraanyu)
2010. márc. 11. 17:01

Hát szerintem jó, de esetleg nem lehet telefonon rákérdezni, hogy a szirup szó mit takar, van e benne cukor? Mert ha nincs akkor jó. Esetleg mond el nekik, hogy candidád van és ezért fontos neked, és minden szirup szót nagyívben kerülünk általában.

Vagy várj egy kicsit és Zsu hátha este feljön, esetleg írj neki privit, arra talán hamarabb reagál.

Most mennem kell majd ha leszek csak 20 óra körültöl.

10870. kiraanyu (válaszként erre: 10868. - Warj)
2010. márc. 11. 16:58
Már a kosaramban van a webáruháznál a tk.tönköly dara. :-)
10869. kiraanyu (válaszként erre: 10867. - Warj)
2010. márc. 11. 16:57

Nálunk 10km-re van biobolt és 3500 körül van a stevia, de az nemtom, h a szirup v a csepp.

A fenébe, azt hittem, mindent megrendelhetek majd innen.De akkor ezt a steviát nem merem, ki tudjs mi van benne

:-(

890 Ft a futárdíj.

Gondoltam a szállítást olcsón megúszom, ha innen be tudok szerezni mindent és még ki se kell mozdulnom.

10868. warj (válaszként erre: 10866. - Kiraanyu)
2010. márc. 11. 16:54
Igen a vízbe gríz mehet, az első időszakban. Persze teljes kiőrlésű grízből.
10867. warj
2010. márc. 11. 16:53

Nekem a Dr. Chen féle van.

[link]

Speciál jelenleg itt nem kapható, de én bioboltban ezt a fajtát vettem. 2800 körül van az ára.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook