Esmya tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon örülök h.rátok találtam!
Kicsit hosszú a történetem de remélem,nem haragszotok h,leirom!34eves vagyok!
2010 es 2013ban 2vetelesem volt majd Pecsi doki segitsegevel sikerult teherbe esnem pajzsmirigy gondom volt!A terhesseg 12.heteben derult ki miomam van a mehszajnal!Nehez terhesseg utan 36.heten eletmento csaszarral egészseges kisfiunk született 2014.02.22En!A műtét közbe derült ki h,van,megegy miómam!Nem kockaztattak egyikhez sem nyultak a komplikaciok miatt!Azota felevente járok kontrollra Uhra!Sajnos tegnap nagyon rossz eredmenyt kaptam!Az egyik mióma 43*32mm ről 76*40mm re nott!A dokim gyógyszert javasolt illetve 2ho mulva kontroll Uh!Viszont a gyógyszert elfelejtette felirni!Holnap megyek maganba hozza!Olvassgattam Esmyarol remelem nalam is hasznalni fog!Most egyébkent mennyi az ára?Köszönöm!Szép napot mindenkinek!
Mindkettőnek lehet hinni. Az én legnagyobb miómám annyira egyenetlen felületű (olyan krumpliforma), hogy attól függ, épp melyik oldalról mérik. Az UH-val teljesen pontos mérést nem mindig lehet végezni.
(3 napja kezdtem a 2. Esmya kúrát. Eddig minden rendben.)
Hasamon nézte azzal az akármivel, ott teli húgyhólyag kell.
Hüvelyinél nem tudom.
Lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni,de lehetséges hogy 2 orvos külömböző méreteket ad meg hüvelyi uh során?
Az egyik 3 hónapi esmya utáni 7,5cm méh méretet adott meg ez augusztusban volt.
Ma az sztk-ban (mert ugye papir kell a h.o-nak)94*67*60mm mért a orvos és még 3 havi gyogyszert javasolt.
Melyiknek lehet hinni?
Elötte nem volt semmilyen problémám,csak akkor jött elő és még mindig tart a hatása.A hőhullám?minden elözetes nélkül elönt a forroság ugy érzed meg gyulladsz,ég a füled,lángol az arcod,szakad a viz rólad.ezek pár percnyi dolgok de kellemetlenek.
Én ebéd után vettem be ,nem okozott problémát .
Szia.
Én is szedtem 3 hónapig,nekem se volt vérzésem a szedése alatt.Hőhullámok azok viszont nagyon erősek voltak.pár napig mell feszülés és csipkedés jellegű érzés volt.most lassan 2 honapja nem kell szednem de még nem jött meg a vérzésem,viszont kontrollnál 3cm-t ment össze a miómám(10,5cm-röl 7,5cm-re) .
Nekem a felirástól számitva kellett szednem a gyogyszert nem vártam a vérzésre és az orvosom sem mondta,csak annyit hogy ,váltsam ki és szedjem.
Nekem egyenlöre használt , fél év múlva kontroll.
Sokunknak nem volt vérzése a szedés alatt. Amit ugyi folyamatosan szünet nélkül kell szedni.
Nekem annyit csinált hogy egyik pillanatról a másikra elöntött a duna.. Na ne ijedj meg, ez lehet csak nálam volt.
( Napi 1 tabi. Nekem az volt a kényelmes ha korán reggel bevettem. Mindig fél 5 kor zenél az ébreztés. Azt hiszem 1 alkalommal nem reggel, hanem biza kb délután 3 körül vettem be az aznapit. Mert hát akkor értem haza, és nem a táskámba tarottam. Lehet hogy ennyi késés miatt csinálta azt. Ez a " duna " szerencsére egész napot se tartott. Szerncsémre hogy 2 háztömbre voltam az otthonomtól, így hazajöttem, átöltözni, na meg tusolni is. Dokimat hívtam : ergamm cseppet 20 at azt hiszem. Junius elején volt, visszakeresheted, ha gondolod ).
Sziasztok!
Segítséget, tapasztalatokat szeretnék kérni az Esmya-val kapcsolatban. 45 éves vagyok, két spontán szülésem volt, szülni már nem szeretnék. Évek óta van myomam, ezért nagyon bő első két nap a vérzésem. A bő vérzés miatt vashiányos anémiás is vagyok, vénásan kaptam vasat. A vérzésem pontos, nem elhúzódó, hó közben nem pecsételek, nem érzek fáradtságot sem. Ma voltam nőgyógyásznál, „számos 10-45 mm-es intramurális myomagöböt, egy 36 mm-es subser myomat” írt le. Felírta az Esmyat. Még sosem szedtem ilyen jellegű gyógyszert. Ezért szeretnék segítséget, tapasztalatot kérni. Itt a neten azt olvastam a gyógyszerről, hogy csökkenti, esetleg meg is szünteti a vérzést. „ Mindig a menstruációs ciklus első hetében kell elkezdeni az Esmya szedését”. Azt is szeretném kérdezni, hogy jelentkezett-e valamilyen mellékhatás a szedésekor? Előre is köszönök mindenféle választ, tapasztalatot.
Üzdvözlettel: Gabi
Kollégák közt van egy természetgyógyász. Mondtam a teás dolgomat. Azt mondta rá : 3 hónap után kell szünetet tartani.
Lehet hogy az egyiket most mégiscsak jó lenne inni.
Citora kell mennem hamarosan. Nem tudom UH - t csinálnak e, így azt se hogy áll a miomám. Mellesleg görcseim vannak... :'(
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?