Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
A jövőben rövidebb lehet az orvosképzés?
Két év alatt, és ilyen tudatosan hidd el, hogy az álmok valóra válnak. :)
Az angollal szemben a németben az is nehézség, hogy nem használják általában minden nap pl. a netes kapcsolatoknál, illetve kevés emészthető német film, vagy zene, klip, miegymás készül ezen a nyelven. Viszont a középfok gyorsabban vihető fel felsőfokra (cserébe? ;o)).
Fiam sem tudatos, sem szorgalmas nem volt, neki kellett a kéttanos nyomás, jót tett neki. Olyannyira nem volt tudatos, hogy 12.-ben teljesen más irányt vett a továbbtanulása.
De várjál, csak egyszer lehet plusz 100 pontja ;)))
Melyik az őt érdeklő? (Privi?)
Pszin lehet, hogy mi sem fogunk labdába rúgni, hiába a jeles-kitűnő meg a két emelt. Na, nemsoká kiderül.
Ja igen, ballagás nálunk is péntek du, mindenhol, nem?
Amíg görbül, felőlem súlyozhat.
Pont most néztem, az őt érdeklő szakokra mindhárom fő tárgya lehet felvételi, tehát az emelt érettségik beszámíthatók, és megvan a 100 pluszpontja OKTV-ből is.
Jó, ez nem is sztár közgazdász szak, se nem orvosi vagy pszi. Ott labdába se rúgna.
Köszönöm.
Azért, hallod, nem semmi a kisasszony!
Hát nem vagyunk egyformák. :)))
A lányomat nem tudom, mivel tudná rávenni bárki, hogy rapet hallgasson. De ő a különc, ez nem kérdés.
Ezekkel együtt meglesz.
Őt még nem szorítja az idő sem. Főként, ha ilyen nagyívű tervei vannak Bécsben. :-)
Rendben, benne vagyok :o)
És szurkolok Bogi gyerkőcének, hogy megvalósuljanak a vágyai, bárhogy alakulnak is.
Tanul ismerős Bécsben, szuperül érzi magát, és jó az oktatás is.
-t azaz *angolt
bocs, telefonhoz egyre vaksibb vagyok :(
Minden megy, ha a gyerkőc akarja. Kitartással, szorgalommal :)
Gyerekem nem a szorgalom szobra :(, de a kettanon rá volt szorítva sok mindenre. A kiejtésüket pedig az anyanyelvi tanár csiszolt (sőt egy kicsit túl is tolta...)
Kéttanos ebből a szempontból 'gazdaságos' volt, mert nem fizettem nyelvtanárt, a DSD nyelvvizsga pedig ingyenes, a németek finanszírozzák ( és javítják az írásbeli részt).
Nem nyelvi tagozaton szép eredmény a B2, és a német könnyebben feltornázható C1 - re, mert logikus nyelv, mint az angol.
Az emelt német lesz a kötelező emeltje (0 pontért). Így 40 (C1)+50 (töri) plusz pontja lesz.
Mi is így tervezzük, csak töri helyett matekkel.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!