Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
A lànyom járt már mindenhol, ahová odaengedték. 😁 Mivel még mindig csak 13. Legutóbb a Magyar Rajzfilmstúdió egy éves 3D felnőttképzését végezte el, ahol azután maradhatott, hogy az oktató felmérte első alkalommal a tudását. Folyamatosan magántanárhoz jár, azt is magának kutatta fel, a srác (hozzám képest srác 😁) minden itt forgatott külföldi produkcióban benne van. Addig zaklatta a lányom Mesharray-ékat, amíg most végre engedik, hogy szeptembertől náluk tanuljon, mivel akkor tölti a 14-et.
Én azt tanácsolom mindenkinek, akit ez érdekel, hogy kezdjen el autodidakta módon különböző tutoriálok segítségével 3D-s szoftvereket tanulni és ha úgy látja, hogy valóban ezt akarja, csak akkor szabad ezeket az elképesztő összegeket kifizetni a suliknak.
Na igen, a nincs családja azért fontos kulcs ebben a mondatban. Úgy az ember mobil. De egy stabil párkapcsolat, napi szintű kielégítő kapcsolódás házastárssal, ne adj' isten gyerekekkel, az nem egyszerű. Normál, 8-4-es munkában sem (már ha még létezik ilyen), nemhogy egy hektikus művészpályán.
Nyilván megoldható, persze, külső erőforrással, vagy családi támogatással, esetleg úgy hogy az egyik fél a családra koncentrál hosszú ideig.
Szóval csak az menjen katonának, aki ilyet szeret.
Ami nálunk OKJ van a témában, az mind kutyaütő. Ha komoly képzést akar, a Mesharray vagy a 3D Home Learning kurzusokat ajánlom.
Én is ragaszkodom ám az egyetemhez. 😁 De a lányom egyik tanára, aki a BME-n is 3Dt tanít azzal bíztat minket, hogy mire befejezi a gimit, ott is beindul ez a szak.
Hát igen, az én fiam is ezt hallotta a művésztanáraitól és rokonaitól, ezért tett le a zenei pályáról.
Lányomat a képzőművészetről beszélik lefele hasonlóképp.
Pedig tényleg nagyon tehetségesek mindketten, és vérzik a szívem.
Gondoltam, átjövök ide most, hogy már két gimnazisták van. 😁
Amint lesz kis időm, végigolvasom a hírfolyamot, jó lesz Tőletek vén rókáktól megtudni ismét mindent, amire szükség lesz. 😁
Nálunk egyetlen tíltott pálya van. A művészpálya. A fiamnál nem kellett aggódni ez ügyben. A lányomnál viszont annál ínkább. Éveken át minden oldalról áradt felé a tehetsége miatt a rengeteg pozitív visszajelzés, de hajthatatlan voltam/vagyok. Szépen leültettem és elbeszélgettünk komolyan. 🙂
Rengeteg barátunk van. Pályaelhagyók jobb esetben, mint én is. Vagy máról holnapra élnek és felkopik az álluk rosszabb esetben.
Tehát ha nem is valamilyen pénzes területre akarom orientálni a gyerekeim, azt meg akarom akadályozni, hogy olyan úton menjenek tovább, ami oly bizonytalan. 🙂
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!