Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Itt a duplajat is siman elkerik erte bp en.
Upsz, azért ez is szép összeg, de tudom, hogy ez a tavaly itt emlegetett összegekhez képest szerény.
28.000.- Esztergomban (10.000 a foglaló)
Ez engem is erdekelne... Es az is hogy hol...
Ha nem titok, mi a nem drága ruha?
Vegul is nem lehet orokos rettegesben sem elni. :) oktoberig mar nem tudnanak megtanulni ket tancot. Meg el se kezdtek egyaltalan.
Optimista iskola. MOnodjuk a végzősök bőven mind oltottak lehetnek, de ki tudja, mit hoz a 4. (5.) hullám.
Igen, már tanulják is a táncot. No meg rohamtempóban le kellett foglalni a ruhát (szerencsére sikerült szépet, nem drágán).
Nem. Sot nalunk januar elvileg.
A Hunfalvyban is októberben lesz a szalagavató.
A Kőrösiről még nincs infónk.
Az utóbbi két év után valószínűleg megpróbálnak biztosra menni. A rövid felkészülési idő miatt inkább legyen egy egyszerűbb vagy kevésbé tökéletes "műsor", mint semmilyen!
Fő az optimizmus, eleg fölkeszült lesz sz ofő. Nem zavar be.
Nalunk meg specialitast, az optimalizalt nyelvvizsgamenetrendet is tudta.
Úgy tűnik, az idén előrelátóbbak a középsulik: 2 esztergomi gimiben is októberre tették át a szalagavatót. Felétek is?
Ja, a mostanit. De barmikor valtozhat. :) ahogy most all a helyzet, sztem ezek a fiatalok nem zavarjak koreinket. Aztan lehet am hogy vmit nagyon benézek :))) de ne aggodjatok ezen tenyleg hogy hany % mert a pluszpontokon kivul a magas pontszamu helyekre rendes pontok is kellenek azert :)
Igen, írtad. Csakhogy Te kb. csípőből lököd már ezt a felvételi rendszert meg pontszámítást az éjszaka közepén felriadva is. Én meg többszöri nekifutás, átolvasás, kijegyzetelés után is vakarom a fejem hogy ki kivel van.
A faktválasztás megvolt (átrágtuk mindkettővel), a kéttanos kétszintű érettségi rendszert is talán átlátom már de a pluszpontozás még félhomály. Ahogy egyikük végcélja is. (Másikuknál meg az hogy honnan lesznek pontjai.)
És jövő héten megyek majd szülőire az E5-be, ott az ofő garantáltan összezavarja azt is amit eddig tudni vélek.
Túl sok független lett abban a mondatban, az elsőt elfelejtettem törölni :D
Ez abszolút így van, ahol eleve maxolják az emeltszintűk az adható plusz pontokat, ott tök mindegy, hogy volt-e valaki ilyen katonai szolgálaton. Mondjuk valószínűleg nem is ezeket a helyeket célozzák meg, akik ki akarják ezt próbálni függetlenül - akár függetlenül a plusz pontokkal járó előnyöktől.
...a Közszolgálati Egyetemen ezzel szemben ez az arány fölkúszhat egészen magasra, és az talán nem is gond.
A legtöbb intézményben, mint már párszor írtam, a 64 pluszponttal sincs esélyük, ugyanis legalább egy emelt kell, vagy alapból kettő. Ahhoz pedig már nem adódik hozzá a katona-pont. Vagyis intézményi szinten nincs értelme számolni velük pl az orvosin, állatorvosin, de még sorolhatnánk.
Igen, nekem is folyton 4000 jött ki...
Most már csak az a kérdés hogy intézményi szinten is érvényes lesz az 5%?
Most, hogy mondod vagy elírták egy nullával és nem 5%, hanem 0,5% vagy ez a 400 még csak kezdő létszám, aztán majd lesz ez még sokszor több...
Nekem nem jön ki a matek.
Majdnem 76 ezren kerültek be nyár elején és még kb. 6500 a pótfelvételen.
De egyébként írták is, hogy a katonai pontokkal felvettek száma nem haladhatja meg az újonnan felvettek 5%-át. Valószínűleg azért is indultak 400 fővel, mert kb. 80 ezer fős keretlétszámban gondolkoznak.
Igaz, de azért a nagyságrend kibontakozik, az átlag 90E körül lehet.
Ez még akkor készülhetett amikor még csak a jelentkezők száma volt ismert. Azt írja 6 hónapja íródott.
Idén kiugróan magas, itt az elmúlt 20 év:
[link]
Kerestem de nem találtam, kb. hány főt vették fel idén a felsőoktatásba? Csak hogy ez a 400 vagy 700 mennyire sok vagy kevés?
"azon fiataloknak nyújt segítséget, akik felsőfokú tanulmányaik megkezdése előtt különleges képességekre kívánnak szert tenni"
Marvel Honvédség? Kezdek félni.
Azért az "elkötelezettség"-nek és az "önkéntesség"-nek van némi mozgatórugója:
"A képzés első ciklusában (2 hónap) a résztvevők egységesen a mindenkori minimálbérnek megfelelő összegre jogosultak, mely jelenleg bruttó 167.400,- forint."
Ez a 2. ciklusban akár 219 ezerre emelkedhet.
Vagy volt már?
További ajánlott fórumok: