Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Az a jó, hogy abban még a moly se tesz kárt! :D
Szövetnadrág, fehér ing, sötét pulóver összeállításban. Nyakkendővel. Az a barna öltöny full rémes retro, de pont jó rá. Bár kidobta volna anyósom! De nem, megőrizte a hozzá járó nyakkendővel. Vajon miért???
Fiadnak nagy gratula! Latin B2, nem semmi!
Teljesen egyetértek, ami otthonról, kényelmesen elérhető, azt mindenképpen érdemes nézegetni. Ez az Educatio elég nagyszabású szokott lenni, illetve élő emberekkel is lehet ott beszélgetni, ötleteket, benyomásokat gyűjteni. Aztán, ha marad energia lelkesedés, akkor a top 3 választottat még mindig lehet személyesen látogatni, hogy a campus hangulatáról is legyen valami elképzelés.
Sok intézmény az online alatt rászokott, hogy kisfilmet tesznek ki az egyes képzésekről, a karról, azokat is mindenképp érdemes megnézni. :)
Talán erre is érdemes kimenni:
[link]
Szerintem neki itt meg már szurkoló tábora van, toljuk előre ezerrel, de azért készüljön! :)
Azért csak benne volt a kezed ebben is :)
Sztem mi nem mentünk, de sokszor járt az egyetemen a gyerekem korábban ilyen-olyan ügyekben, szóval azért érdemes, ha van lehetőség.
Biztosan kitart :))) Végül akkor farmerban ment?
:))) lányom majd tavasszal érettségizik, illetve megy OKTV-re is még előbb, nemsoká.
Köszi :) Ő nem tőlem tanult amúgy :) Csak a vizsgafeladatoknál a gyakorlásban segítettem, átnéztem a fordításait stb, szóbelire is kicsit treníroztam persze. De az igazi kis latintanítványom a lányom :)))
Jaaaaa, hogy a fiad ment?! Akkor neki is gratulálok!
Valamiért a lányod latinozása égett be a fejembe.
Gratulálok! :)
Ez a te személyes sikered is, mint "tanáranya"! De persze, a lányodnak kellett igazán produkálnia magát :)
jaja, de ezt Firkának köszönhetjük, mert össz csak két időpont van egész évben, és a következőig azt is elfelejtette volna, amit most tudott :)))
Csodas, gratulálok a fiatalúrnak! (Csak megúszta a németet)
egyes :))) kettes emeltezni fog, és úgy tervezi a b2-t
Egyeske vagy ketteske volt most ennyire ügyi?
Firka, vegul jelntkeztetek? Nalunk lett egy latin b2 jajjjao :))) orom boldogsag :)
Pedig tényleg poénos lett volna :D
Remélem, a menő öltözet nélkül is jól sikerült az érettségi!
Igen. :) De azért reggel volt cidri. Meg este agyalás hogy miben menjen. 🙃 Szerencsére reggel a józan ész diktált, így Apa áltsulis ballagó öltönye a szekrényben maradt. Előző este még jó poénnak tűnt a korabeli barna műanyag nyakkendővel.
Bizonyára! :-)
Közép német infó, ugye, importált saját tanárral?
A mai nappal mi is beléptünk az érettségiző gyerekért parázó szülők klubjába. Kellemes első tapasztalatokkal. (Remélem a betekintés után is kitart a pozitív hangulat.)
Enyém gyerek egy egyetemi nyilt napra ment el.
A Corvinus helybe jött, a gimiben tartottak toborzó gyűlést és ezen felül az aktuális Educatio kiállításon vettünk részt még (én is). [link]
Azt szeretném kérdezni, hogy Ti, akiknek van már egyetemista gyereke, hány nyílt napra mentetek el? Megéri elmenni?
U-u!? Ki a "magyar állami ösztöndíjas"? akit felvesznek államilag támogatott szakra vagyis pl. 487 ponttal az ELTE jogra???
Részletesebben itt olvashatsz róla: [link] (ELTE honlapról)
[link]
"A jelenlegi szabályok szerint minden magyar állami ösztöndíjas hallgató köteles:
az adott képzésen legfeljebb a képzési és kimeneti követelményekben meghatározott képzési idő másfélszeresén belül megszerezni az oklevelet (oklevélszerzési kötelezettség), ÉS
az oklevél megszerzését követő húsz éven belül az általa magyar állami ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejével megegyező időtartamban hazai munkaviszonyt fenntartani (20 éven belüli hazai munkaviszony-fenntartási kötelezettség)."
[link]
További ajánlott fórumok: