Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Galyasági babgulyás vegyes húsból recept

Galyasági babgulyás vegyes húsból recept

Elkészítési idő 180 perc

A Galyasági babgulyás vegyes húsból hozzávalói:
1,5 kg. vegyes sertéshús,
70 dkg. marhalábszár,
2 pár füstölt parasztkolbnász,
1 liter száraz tarkabab,
1,2 kg. vegíyes leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé)
4 fej vöröshagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
3 db. babérlevél
15 dkg. füstölt szalonna,
só, 4 evőkanál fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
2 db. csipős, hegyes paprika
2 db. tojás,
15 dkg. liszt


A Galyasági babgulyás vegyes húsból elkészítési módja:
A szárazbabot egy pár óráig hideg vizben áztatjuk, majd az áztatóvizet elöntjük. Külön vizben a babot a babérlevelekkel feltesszük főni. Nagy bográcsban a felkockázott szalonnát piritjuk, zsirjában az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük s a végén az egészben hagyott fokhagymát is kissé átpiritjuk.Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a felkockázott húst és a karikára szeletelt kolbászt, amit fehéredésig piritunk. Ha a hús levet engedett sózzuk, paprikázzuk, ízesítjük őrölt feketeborssal.Hozzáadjuk a kettévágott zöldpaprikát és kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Bele rakjuk a feldarabolt zöldségeket, a babot a főzőlével együtt, s felöntjük székség szerint 2-3 liter meleg - legfeljebb langyos - vízzel.Ha felfőtt,hozzáadjuk a csipetkét is és készre főzzük.

Nagyobb társaság - 10-12 fő - részére szabad tűzön készítsük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A galyasági babgulyás vegyes húsból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook