Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött káposzta füstölt hússal recept

Töltött káposzta füstölt hússal recept

A Töltött káposzta füstölt hússal hozzávalói:
30 dkg füstölt darált sertéshús (csülök, tarja, comb, oldalas)
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
1 kg savanyú káposzta
12-15 db savanyított káposztalevél
40 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka)
1 tojás
15 dkg kerek szemű rizs
1+1 kávéskanál pirospaprika
2 evőkanál olaj/zsír
2 dl tejföl


A Töltött káposzta füstölt hússal elkészítési módja:
Szűrőtálba tesszük a savanyú káposztát, kissé kimossuk, és lecsepegtetjük. A káposztaleveleket széthajtogatjuk, vastag levél erükről levágjuk a domborulatot. A töltelékhez a szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, kissé hűlni hagyjuk, majd a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk a tojással, a rizzsel, 1 kk. pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal. Arányosan elosztjuk a káposztaleveleken, amelyeket nem túl szorosan feltekerünk., beletesszük a savanyú káposzta felét, a tetejére helyezzük a töltött káposztákat, majd betakarjuk a maradék savanyú káposztával.,fórro vizzel felöntjük amig ellepi a káposztát,és mérsékelt tűzön, fedő alatt, az egészet puhára pároljuk. Óvatosan emeljük ki a töltelékeket a káposztából. Tálaláskor megöntözzük tejföllel, és petrezselyemmel, paprika- vagy pirított szalonnadarabkával díszíthetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fözés kb 2-3 óra


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött káposzta füstölt hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook