Érdekkapcsolat?! (beszélgetés)
Ja, és még annyit, hogy az adóstárs NEM egyenlő a kezessel! Teljesen más jogi elbírálás alá esik.
Kiszállnék követelés nélkül, mert tudom, hogy abba egy fillért nem raktam bele. Az az ő pénze, és ezt tiszteletben tartom.
Vagyis adós én vagyok, tulaj az apám.
Nem kavarok, most olvastam el!!!! VAlószínű így van, és mint látjátok, nem vagyok egyedül....
Jó ,akkor ebben nincs legalább kavar.
Kiszállnál a bt-ből,követelés nélkül?
nézd meg az irataidat, mert valamit nagyon kavarsz.
Akkor biztos hülye volt a bank, hogy náluk (és nálunk sem) így csinálta :)
Tudom hát, csak én nem lennék szemét, és nem követelném a pénzt, ami benne van, holott jogilag megtehetném!!!! Ő viszont mit csinál, pont ezt, csak a lakásomnál:(
De igen.
Akkor van ugyan olyan felelősége az adóstársnak(mint amit a topikinditó beszél) ha 50-50%-ban tulajdonosok, és a bank így folyósította a hitelt.
Na, nálunk ugyanez a szitu, ő az adós, de az ingatlan csak az enyém.
Tudom, hogy ebből én nem jövök ki rosszul, neki a lakáshoz semmi köze. Anyagilag sem segít be, mert egyedül fizetem a hitelt, ugye a rezsibe sem mindig adott bele. Hát, elgondolkodtam most már tényleg, hogy van-e értelme ennek a kapcsolatnak. Lehet sok embernek az jön le, hogy én használom ki őt, de amilyen rafinált, lehet hogy ő direkt így alakította, hogy utána mondhassa azt, hogy most ő használ ki engem (lásd 2 millió forint).
Akkor nem adóstársnak kell lenned, hanem adósnak.
Tisztában vagy azzal, hogy mi a felelősége egy beltagnak? az egész neveden lévő vagyonnal felelsz.
Hát nálunk úgy van, hogy én vagyok az adós, apám, aki 1/1 tulajdonos, az adóstárs. Ha én nem fizetem a hitelt, akkor ugrik a kéró.
Mint leírtam, az én lakásom van egy az egyben beterhelve, tehát azt viszik, ha én nem fizetek.
????
Nők:(((((((((((((((((
Rosszul tudod. Az adós bevonhat(amennyiben kéri a bank + ingatlan hitelfedezetet), de a nevét kell adnia.
Az adóstársnál van az, mint amit mondasz.
Az pont abból ki is van fizetve. Neki az a félelme, ha én nem fizetek, ugrik a lakása. DE! A banki papírokban egyértelműen le van fektetve, hogy a banknak elsődleges elidegenítési joga van, ha bármilyen késedelem van. Tehát egyértelműen a lakásom ugrik, ha nem fizetek, neki ebből semmi rossz nem származik.
na akkor jó,csak aggódom érted A.,nehogy te másszál ki ebből szarul.Rakd ki a szűrét ennek a kis mocsoknak.
Jó,akkor egyezz meg vele,hogy lemondasz a beltagságról,kilépsz a bt-ből ,és nem követelsz semmit sem.
A lakást viszont felejtse el.
Melyik ingatlan a fedezet ,az amire a hitelt adták?
Amennyiben így van-ahogy irod, akkor kutya kötelességed odaadni neki a pénzt.Ez lenne a minimumnak a minimuma.Ugyanis ő felel a te lakáshideledért.
Magyarul: azt amit a Bt-ben termelsz, elsőként neki kéne adni annyit, hogy a hitel aktuális részlete ki legyen fizetve.
húúúha,alyce akkor most mivan?látod mit irnak itt????most mi lesz???keresd sztem elő a banki papírokat...
KÖSZI, hogy végre valaki elhiszi nekem, hogy egyedüli tulajdonos vagyok...
Ez nem így van. Adós akárki lehet, akinek valaki felajánl egy ingatlant fedezetnek. Attól még nem lesz köze az ingatlanhoz.
Jogilag:
a kezes=adóstárs, az adós az akitől elsősorban követeléssel élnek.
Beltag vagyok, ő a kültag, mivel neki volt állása akkor, amikor alapítottuk, így nem lehetett beltag...
Adóstárs
Adóstársnak azt a személyt nevezzük, aki a kölcsön és járulékai visszafizetéséért egyetemlegesen felelős az Adóssal. A Bank a hitel feltételéül előírhatja a fedezetül lekötött ingatlan tulajdonosainak (például házastárs, élettárs) Adóstársként való bevonását. Az Adóstársat ugyanolyan mértékben terhelik a kötelezettségek, mint az Adóst.
Adós
Adósnak nevezzük azt a személyt, aki jogosult a Bank szolgáltatásának igénybevételére, akinek a Bank a kölcsönszerződés szerint a hitelt adja.
Az adós nem feltétlenül a tulajdonos. De ha nincs feltüntetve a tulajdoni lapon a másik (akár, adós, akár adóstárs), mint tulajdonos, akkor csak magáért a hitelért felel, a lakás nem az övé, nem élhet semmilyen követeléssel.
Ezen én is párszor elgondolkodtam, de tényleg így van!!! 1/1-es tulajdonos vagyok a tulajdonlapon, és a közjegyzői okiratban is úgy van feltüntetve, hogy ő telekkönyvön kívüli tulajdonos, de semmi joga nincs a lakásban (sem elidegenítés, sem elkobzás, vagy mittudomén, nem értek ilyen nyelven:), de ez így van!). Amúgy akik csinálták nekem a hitelt, feltűnően gyorsan elintézték, pedig a válság már a nyakunkon volt, és ráadásul így megkeverve. Biztos, hogy ők keverték meg.