Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Epillálás, gyanta, vagy borotva a jobb? fórum

Epillálás, gyanta, vagy borotva a jobb? (tudásbázis)

2006. szept. 15. 11:36
Kb. 3 hónapja vettem meg az epilátoromat és nagyon tetszik (eddig mindig borotváltam, rettenetes volt!). Olyan szép sima a bőröm, bár legelőször nagyon kellemetlen volt, de mindig az van előttem, hogy hosszabb távon leszek "simabőrű"! Egész más lett a közérzetem is, nem kell takargatni a kétnapos borostákat. Bár a bikinivonalamat még nem mertem csinálni, de gyűjtöm az erőt és megbírkózom vele.
2006. szept. 4. 14:56
Én borotvát használok mindenhova. Próbáltam a gyantát a lábamon, de kikészült tőle a bőröm. Az epillátort is kipróbáltam, de már az is a szekrényben porosodik. Maradt a fájdalommentes kínzóeszköz. :)
52. 'szti
2006. aug. 30. 15:38
14 éves korodban szerintem kicsit korai
51. 93a74b44ea (válaszként erre: 50. - SOS)
2006. aug. 30. 10:52

Muszáj megmondani neki???

Ha nem ő csinálja, akkor nem kell tudnia róla.

Szerintem ez nem olyan dolog, amit meg kellene osztani anyukáddal.

50. SOS
2006. aug. 30. 09:06

Segítsetek! Hogy mondjam meg anyunak hogy szőrteleníteni akarom az intim tájékom?

Erre melyik a legjobb módszer?

49. rosewood (válaszként erre: 26. - 0b099f6590)
2006. aug. 28. 15:03
A bikinivonalon (és arrafelé...) akkor válik be a borotválás, ha gyakran, tényleg két-háromanponta csináldo, mert akkor nem pattog ki. Ehhez érdemes aloés, vagy valamilyen nyugtató, női borotvahabot vagy -gélt venni, és utána intim krémmel bekenni. Egy (még egy9 próbát megér, nem?
2006. aug. 28. 15:00

Azt áruljátok el, ha nem borotva, akkor mi, a legeselegintimebb tájékon? mert én ugyan nem tárom fel titkaimat a kozmetikusnál, csak a nőgyógyásznál. ;-)

Szavazok: intimtájék: borotva, a többi epilátor. (Nekem Babyliss, meg se kottyan, csak kicsit hangos...)

47. tinendo (válaszként erre: 45. - Macsek)
2006. aug. 19. 15:54

Örülök, h. végre valaki egyet ért velem. Már jó párszor leírtam,h. a borotva és a krém nem jó.

Ne féljetek az újdonságoktól!

A szépségért szenvedni kell!

Elő az epilátorral!

Higgyétek el, előbb vagy utóbb már észre se fogjátok venni,h. fáj. :)

2006. aug. 18. 21:41
Csak borotva
45. macsek
2006. aug. 18. 16:29

Szerintem a lényeg, hogy ne borotva és ne krém legyen. (A krém ua. csinálja, mint a borotva, csak még vegyszer is, szóval abszolut nem értem, hogy miért ajánlja bárki.)

Én korábban a hónaljamat borotváltam, de idén összeszedtem a bátorságom, és már ott is epilálok. Tök jó, semmi szúró kis tüsi a hónom alján... A bikinivonalra pedig el nem tudom képzelni a borotvát, én ott is epilálok, vagy ha nincs kedvem, gyanta a kozmetikusnál.

A bikinivonalra különösen jó a korábban említett mézemulziós cucc, esküszöm, hogy sokkal lassabban nőtt vissza, pedig én az ilyen kozmetikus dumáknak nem szoktam bedőlni. Az oktatás pedig azért van, mert a hagyományos gyantákkal ellentétben ezt a szőr növekedési irányával nem ellentétesen, hanem azzal egyező irányba kell "tépni".

Ja, és éljen a Braun Silk epil

2006. aug. 17. 16:27
Szerintem a gyanta a legjobb módszer, még akkor is ha nagyon fáj, mert eleve tartósabb és idővel nagyon sokat "kopik". A féjdalmat jobban eltűri az ember, ha más csinálja a gyantázást, mint a sk epilálást pl.
43. Icus
2006. aug. 11. 13:14
Epilállni, mindig fürdés után kell, akkor felpuhul a böröd, meg a szőr a lábadon. Teljesen mindegy milyen fokozaton csinálod, nekem is több fokozatú van, mindenképpen kellemetlen. Ha alacsonyabb fokozaton csinálod, jobban kitépi a szőrhagymákat, ami miatt egyre ritkább lesz a lábadon a szőr, mert a magasabb fokozaton gyakran csak elvágja a szőrt. A lényeg MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ epillátort használjál.
2006. aug. 8. 21:53
Én szeretnék teljesen "rászokni" az epilálásra, lábamon azt használom (meg néha a kezemen), de most nyáron van h egyik pillanatról a másikra lesz programom és nincs időm epilálni nah akkor jön a borotva. Hónaljamon is próbáltam de nem ment, csak a bőrt kezdi el rángatni :S nagyon fáj... Lábamon már megszoktam, bár sose kellemes élmény. Bikinivonalat is próbáltam, de ott is maradtam a borotvánál inkább.
41. nefis
2006. aug. 8. 14:05

Szerintem kezd krémmel, mert attól nem erősödik meg a szőrszál, mint a "borotválkozástól".

Ha mindenképpen epillálni akarsz, azt tudnod kell, hogy fájdalmas, ezért ajánlott többfokozatú készüléket venni (már láttam csak egy fokozatút azért mondom!), mert a gyengébb fokozaton egy kicsit lassabbaz epillálás, és nem annyira fájdalmas, mintha egyből egy nagy fokozaton kezdenéd:)

Érdemes este szőrteleníteni, amikor már nem igazán látja az ember, hogy mennyire piros egy epillálás után a lába, reggelre pedig sokat halványul. És jó, ha utána bekeni a lábát az ember valami finom testápolóval...

40. Icus
2006. aug. 8. 10:50
Hát akkor itt az alkalom. Csak el kell kezdeni, még ha fáj is úgy sem hagyod abba, mert, hogy néznél ki félig epiláltan.
39. Seila
2006. aug. 7. 14:21
MEgyünk nyaralni, és én még mindig nem csináltam semmit....
2006. aug. 5. 13:58
Ismerem. Sajnálom.
37. Droma
2006. aug. 5. 00:15

Tudjátok azt a mondást hogy minden ember a saját hibájából tanul?

Na,hát én még abból se!Megint legyantáztam a hónaljamat.Hát ezt komolyan csak az ellenségemnek kivánnám!:/

36. 'szti (válaszként erre: 34. - Seila)
2006. aug. 3. 20:09
Ha másét használod, alkohollal fertőtlenítsd a "tárcsáit", mert begyulladhatnak a szőrtüszők
2006. aug. 3. 18:34

Seila!

A metróban van most egy szett, amiben borotva, hab, és epilátor van egyben. Csak 4 és fél ezer forint körül van. Esetleg azzal kipróbálhatnád. De szerintem érdemesebb lenne egy kicsit drágábbat venned, mert a mostaniak már sokkal jobbak.

34. Seila
2006. aug. 3. 18:04
egyre jobban vonzodom az epillátorhoz. Még mindig nem sikerült találnom ismerőst akinél kipróbálhatnám, de azt hiszem kockáztatok.
33. tinendo (válaszként erre: 32. - 'szti)
2006. aug. 3. 11:32
Akkor nem hiszem el,h. 15 év rendszeres epilálás után nem ritkultak a szálaiad. Akkor valószínűleg csak vékonyodtak a szálak. Már az is vmi. :)
32. 'szti (válaszként erre: 31. - Tinendo)
2006. aug. 3. 09:00
Úgy 15 éve :-)
2006. aug. 2. 21:35

Én havonta 1x. Lehet,h. neked erősebbek a hagymáid, azért nem ritkult. Vagy csak gyengébbek lettek a szálak,de ugyanúgy megvannak.

Mióta epilálsz, ha megkérdezhetem?

30. 'szti (válaszként erre: 29. - Tinendo)
2006. aug. 2. 15:48
Érdekes, hogy mind azt mondjátok az epilálástól megritkult, én nem vettem észre. Milyen gyakran epiláltok?
29. tinendo (válaszként erre: 27. - Szekeresnoemi)
2006. aug. 2. 15:45
Én is egyetértek vele. Sok mindent kipróbáltam már és végül az epiláló vált be a legjobban. Nekem is masszírozós van, és lekopogom eddig semmi baj nem volt vele sehol sem. Mindenhol ezt használom. És elég jól ki is ritkultak már a szálak.
28. tinendo (válaszként erre: 21. - 189e7a0266)
2006. aug. 2. 15:42

Szia. Én is láttam ez a fajta reklámot a tv-ben, de igen félek tőle. Volt már pár rossz tapasztalatom a tv shop-os termékeket illetően.

Azért próbálkozz meg 1 másik kozmetikussal is. olyan nincs,h. addig kell várni míg 1 cm-es lesz a szőr...

2006. aug. 2. 14:25

Aki fél kipróbálni az epilátort annak azt javaslom, hogy olyat vegyen aminek van masszirozó fejecskéje.

Az első alkalom kicsit fáj, de utána nem is lehet érezni :-) Még a bikini vonalat is aránylag fájdalommentesen leszedi.

A hónaljon egyszer akartam kipróbálni, de ott inkább krémet használok. :-)

És még az is nagy előny, hogy ritkítja a szőrzetet. A lábamon évek óta használom és alaposan lecsökkentette a mennyiséget.

2006. aug. 1. 18:48

A lábamhoz és hónaljamhoz borotvát használok.

A bikinivonalra próbáltam a borotvát /hát ugy kipattogtam tőle, hogy nem kivánom még az ellenségemnek sem/, a szőrtelenitő krémet /na az sem használt/.

Ugyhogy ott szabadon burjánzik. Még szerencse, hogy nem nagyon járok strandra.

2006. aug. 1. 10:43
Ja, egyébként mézemulziós szőrtelenítő gyantáról van szó.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook