Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!
Azért a Bokor doki nevét látod mindenhol, mert az államilag finanszírozott megoldásban jelenleg ő Magyaroroszágon a legjobb (Sote I.). Van még a Fülöp doki, akit szintén emlegetnek sokat, de ő csak magánban van a Róbert Károlyban. Ezen kívül, még specialiálisan endóval Bp-en a Sote II-n is foglalkoznak, de ott nem tudom, hogy hívják az orvost és, hogy mennyire jó. A Bokor már eléggé specializálódott erre a betegségre, és Mo mellett Belgiumban is dolgozik.
Sziasztok! Nekem most nyáron derült ki, hogy van endom ( nem is kicsi), a kérdésem az lenne, hogy csak Bokor doki foglalkozik ezzel? Mert visszaolvastam és csak az ő nevével találkoztam, én is hozzá kaptam időpontot októberre, műtét meg majd jövőre valamikor. Ez nekem nagyon messze van:( nem szeretnék addig várni, meg mi is szeretnénk babát és ez nagyon sok időnek tűnik....
A másik téma, hogy mivel lehet segíteni, hogy ez a nyavajás eltűnjön, ne növekedjen, vagy egyáltalán ne legyek "beteg"? Van akinek teljesen elmúlt??
Köszönöm a válaszokat és bocsi a sok kérdésért:):)
csajok, aki Visanne-t szed(ett)! ti mennyi ideig véreztetek a szedés elkezdésétől, és ez pontosan h nézett ki: barnázás, pici pecsételés, piros vér? és a mennyisége? mert én 1,5 hónapja szedem, 1 hónap után 3 napig semmi nem volt, egy csöpp sem, és már előtte is pár napig csak barna, de aztán megint visszajött a piri.
ja és tegnap, amikor amúgy meg kellett volna jönnie, kis mensi előtti érzésem volt a hasamban, és azóta is érzékeny a jobb cicim. gondolom, emlékszik a szervezetem még a mensire...
te is lusta és éjjeli bagoly vagy?:)
én mondjuk nem féltem az endótól, mert bár hallottam róla, de fel se merült bennem, h nekem is lehet. szóval ez ilyen rovar-bogár dolog...attól még bekövetkezhet vmi, h nem félünk tőle :( :) de a lényeg, h plusszban ne szuggeráljunk már magunkba hülyeségeket!:)
Az emeld fel a segged és a lefekvés dolgon nekem is van még mit javítanom...:)))
"amitől félsz, az bekövetkezik.."- én rettegtem az endótól- lásd. megnyertem, elég rendesen...-szóval ez a mondás tényleg megállja a helyét,- ezért is próbálom az agyam beállítani arra, hogy nemsokára anyuka leszek:))))
édesanyám szokta mondani: amitől félsz, az bekövetkezik. szóval pozitív gondolatok!! ha kell, irkáld ki cetlikre, és ragaszd ki a lakásban, hogy
"nemsokára anyuka leszek", "meg fogok gyógyulni", "egyre jobban vagyok"...ez most lehet, h tök bután hangzik, de esetleg megérhet egy próbát. én mondjuk azokat fogom ma kiírogatni, h "NO cukor!", "emeld fel a segged és mozogj!", "23:00: nyomás az ágyba!", vagy valami ilyesmiket :) mert nekem most ezekre kell figyelnem a javulás érdekében, h mik a teendőim, szerencsére mostanában nincs gondom azzal, h pozitívan gondolkodjak:)
köszi:)
és amit írsz, azzal teljes mértékben egyetértek. na AZ pokoli lehet, mikor nem tudod az okát, és már évek óta nem jön össze. ld. az én példám: tudom, mi a bajom, látom magam előtt a következő hónapok menetrendjét, h mi kell ahhoz, h meggyógyuljak (mert nem titkolt szándékom, h teljesen és végleg megszabaduljak az endótól, nem érdekelnek a valószínűségek jelen esetben;)), és tök nyugiban várom, h menjen minden a maga útján. de ha még keresgélnem kéne...
persze nyilván abban bízok, h tényleg csak ennyi bajom van. (meg az IR)
de szerintem így van, és ha meglesznek a műtétek, összejön a baba, mert ugye az első műtét után is összejött rögtön az 1. próbálkozás, csak nem maradt velünk.
Igaza van Csillagnak:)))
Ha végig gondolom, aki már lombikra megy, annak nagyon nehéz, független a meddőség okától...
Mi tudjuk, hogy mi a problémánk, kezelik, próbálnak segíteni...-de vannak olyan párok, akiknek ismeretlen eredetű a meddőségük...-náluk milyen nehéz lehet a helyzet, mivel nem tudják az okát, így nem tudják korrigálni sem a bibit...szóval igen, nem csak az endósoknak nehéz...
Hinni kell benne, lányok! És ez mindenkinél így van, aki lombikra megy tényleg. Akár van endó, akár nincs. Ha az ember nem hiszi el, hogy sikerülni fog, akkor az esély is nagyban csökken...
Mindenkinek sikerülni fog, aki erre vágyik! :-)))))
ha bmiben különbség lehet endós és nem endós lombikos között az a stimuláció esetleges nem kívánt hatása. Lehet, hogy endós betegnél gyakrabban alakul ki ciszta a stimutól, de ezt nem tudom, csak feltételezem, nem láttam kimutatást/statisztikát...
A többi tényező szerintem is kb. ugyanaz mind testileg, mind lelkileg.
ezek a hallomások meg kimutatások...tudod: van kis hazugság, nagy hazugság, meg statisztika. higgy nekem, statisztikus vagyok :)))
szóval nem kell foglalkozni az ilyen hírekkel. csodák vannak, és bármi megtörténhet.
tehát, még egyszer.
ha lombikozni kell egy endósnak a műtét után, az szerintem pont annyira nehéz, mint egy másik embernek lombikozni.
én mindössze ennyit állítottam...:)
Nálunk inszemkor úgy történt a mintaadás, hogy a vizsgálóba zárkózhattunk be és ott..-az orvos és az asszisztens 1 másik szobában várakozott...:)))
Én nagyon pozitív vagyok, de mindenhol azt olvasom, hogy endósok esetén jóval kisebb a sikeres lombik esélye, még akkor is, ha előtte rendbe rakják..., a környezetemben sajnos nincs pozitív példa, páran már örökbe fogadtak, mások a sokadik lombikra mennek, küzdenek. Ezért örülök minden egyes pozitív példának itt a fórumon, mert ebből tudom, hogy van remény!!!!
És én is bízom benne, hogy műtét után azért tényleg van 1 bizonyos időszak, amikor összejöhet. Műtétig megpróbálok mindenféle vizsgálatot megcsináltatni, ami még a terhesség útjába állhat (IR, D vitamin szint...) ezzel is növelni az esélyeket. A legjobban azon kell dolgoznom, hogy ne akarjam görcsösen, vagyis nem is görcsösen akarom, hanem félek, hogy nem lesz...-na ezt a félelmet kell legyőznöm!!!!
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval