Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Ha valaki megírná priviben annak a webshopnak a címét, ahol érdemes vásárolni és laca elérhetőségét, nagyon megköszönném! :-)
Van benne valami,már mint hogy büdös az analóg,Már 4 hónapja hogy csak e-cigizek de már nekem is büdös.
Érdekes mert napi 2doboz nekem is elment.)
Persze hogy nem egyenlő, de azért hasonló. Hogy ne lenne hasonló.:)
Pár hét után meg arra is rájön az ember hogy sokkal jobb is! Mert elmúlnak a reggeli és esti köhögések, lehet érezni az ételek ízét, stb. A legtöbben innentől kezdve pedig már a szagát se bírják az igazinak, ez már itt a fórumon is sokaktól elhangzott.
Sokan abba a hibába esnek szvsz, hogy azt hiszik, ha cigiformájút vesznek, akkor könnyebben átállnak. Nem! Az e-cigi nem egyenlő az analóggal, még ha olyan formájú, akkor sem!
Ne várjanak hasonló élményt, mert akkor csalódnak! Ez a füst nem az a füst! Ez az íz nem az az íz!
Ezt kell először is felfogni! Helyettesítheti az orális és manuális szokást, a nikotint is lehet pótolni vele. De az analóg még sok egyébbel is függőséget okoz.
Akkor már miért nem a fogpiszkálót? :)
Tesóm tudna mesélni, hogy napi 5 szálról sem könnyű leszokni ha előtte évekig cigizett ennyit az ember plusz buliban, sörözés mellett sokkal többet. Másfél év alatt kb. 15. próbálkozásra sikerült neki, igaz akkor még nem volt ilyen hogy e-cigi. 1000% hogy e-cigivel sokkal könnyebben és pillanatok alatt sikerült volna.
Sziasztok!
A vitához a magam részéről, 4 hónapnyi e-cigizéssel a hátam mögött hozzátenném a tapasztalataimat:
Huszonezerért semmiképpen sem venném megy egyik készletet sem, ugyanis nem vagyok a saját zsebem ellensége. Ha ugyanezt megkapom olcsóbban, nem tudom, mi a logika a drágábban.
Cigiforma: megjártam a hadak útját, a legolcsóbbtól kezdtem, E-Health, majd super808, és most VGO808i, 1300 mah kapacitással.
És rájöttem, hogy egyáltalán nem fontos a cigi fazon, holott én is sokáig tartottam magam hozzá. Igaz, olyan nagyon elit helyre nem járok, ahol kinéznének a szivarral, de ha mennék is, marhára nem érdekel ma már vadidegenek véleménye. És ha valaki látja, hogy "furcsát" szívok, akkor a cigi-formánál is megrökönyödnének, mert az is furcsa, nem gyújtja meg az ember, nem hamuzik, a cigi nem fogy stb...
Akkor meg nem mindegy?
Akkor azt hiszem sikerült megfejtenem hol a probléma.:)
De ha megnézed, én egyszer nem mondtam, hogy ha valakinek szóba jöhet egyáltalán egy VGO, akkor is válasszon cigiformát mert az a jó... Viszont az is elvakultság, ha azt mondjuk, hogy a cigiformájúak között nincsen jó készülék, mert igen is van, csak ott kisebb a kapacitás.
Sokan vannak pl. olyanok is, akik csak napi 5-6 szálat cigiznek, azoknak kb. olyan egy Super 808-as (pláne töltődobozzal), mint nektek 2 VGO, csak nem lesz tőle izomlázuk.:)
Tényleg elbeszélünk egymás mellett:)
Én pont azt mondtam, hogy ne a cigiformájút, nagyságút preferálja a kérdező!
De végül is nekem mindegy, mindenki arra hallgat akire akar, és azt vesz, amit akar. Ennyi!
Hát szvsz ez igen relatív. Sokkal durvább "rablások" vannak jelentősen olcsóbban.
Én elmondom hogy nem vagyok milliomos, de korábban majdnem ennyit költöttem havonta cigire és azokban a hónapokban amikor még ugyanannyit szívtam az elektromost mint a simát, egy másodpercig sem érdekelt, hogy fél év alatt 40 vagy 50 ezret spóroltam-e meg. Tény hogy sokkal olcsóbb volt mint az analóg, nem beszélve az egészségügyi szempontokról.
Na ugye!:DDDD
Gibicnek semmi sem drága?:)))
Nem tudom miből gondolod hogy érdekelt lennék bármi ilyesmiben... Ha az eladás lenne a célom, én is biztos a VGO készleteket mondanám mindenkinek, mert azok drágábbak. :)
Nekem egyszerűen ez vált be és a tapasztalataimat osztom meg. Az óriási fejlődést én meg úgy látszik valamiért nem vettem észre (bár a Super 808T kb. 1 hónapja létezik ha azt nézzük), pedig olvasom ezt a fórumot viszonylag gyakran.
Az pedig szintén nem igaz hogy én rábeszéltelek bármire (jól rábeszéltelek amúgy ha nem is azt vetted végül :) ), én senkit nem szoktam ezzel kapcsolatban "rábeszélni" semmire, csak elmondom a tapasztalatomat és a véleményemet, mert nem állítom magamról (ellentétben itt sokakkal), hogy kipróbáltam a "létező összes típust". Az egyetlen amiről meg szoktam próbálni lebeszélni a kezdőket, hogy első lépésnek ne egy 2-3-4-5 ezer forintos e-health vagy hasonló készletet vegyenek mert az csak elveszi a kedvüket az egésztől. Ebben viszont szerintem egyetértünk.
Nem tudom van-e érdekeltséged vmelyik shopban, de engem is te beszéltél rá a super 808-ra. Ami helyett aztán mini510i-m lett.
Azóta eltelt 4 hónap, óriásit fejlődött az e-cigi piac, nem kéne még mindig ugyanazt a dumát nyomni.
Főleg, hogy azt írtad, nem is nagyon szívod!
Szerintem nem jó általánosítani ebben az ügyben, mert igen sok típus létezik és nem mind "kaki". Nekem Super 808-asom van (töltődoboz nélkül) és azzal is nagyon elégedett vagyok. Töltődobozzal ugyanez pedig még nyilván sokkal jobb, mert kiküszöbölni hogy állandóan töltögetni kelljen.
Mindenesetre azért ajánlottam a 808T-t, mert cigiformájú készülékről volt szó. Ha valakinek nem számít hogy hogy néz ki és mekkora, akkor nyilván a VGO a jó vétel.
Szerintem ennyi pénzért jobbat kapsz máshol, olvasgass egy kicsit visszafelé. Ne a cigi nagyságúban gondolkozz, ha komolyan e-cigizni akarsz!
Ha végképp nem boldogulsz, kérj privátot!
Üdv!
Sziasztok!
Férjem, lányom, fiam dohányzik, és nagyom aggódom miattuk. Én négy éve leszoktam. Mindegyiknek vennék e-cigit, de nem tudom melyiket válasszam. Tudnátok segíteni? Mindet elolvastam, de nem igazodok ki rajta. Az biztos, hogy elég erős dohányosok és így nem kezdenék nikotin mentessel. Ha valaki tud tanácsot adni kérem segítsen. Nekem minden pénzt megér, hogy veszélytelenebbül cigizzenek, mert leszokni nem tudnak, vagy nem is akarnak. Előre is köszönöm. Illetve, még csak annyi, hogy üzletben, vagy interneten keresztül érdemes vásárolni?
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?