Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

2321. Kullais74 (válaszként erre: 2319. - Szemmelver)
2011. júl. 6. 14:33
Kicsit olvass utána, használj google-t, utána talán nem kérdezel hülyeségeket! :D
2320. Kullais74 (válaszként erre: 2318. - 6451523b1a)
2011. júl. 6. 14:32
Ez tökéletesen így van! :D
2011. júl. 6. 14:31

mire való?? nem értem mire jó

ha cigizni akartok cigizzetek

ha meg nem akkor ne

2318. 6451523b1a (válaszként erre: 2317. - Kullais74)
2011. júl. 6. 14:30

Sziasztok!Nekem a G-4 jött be bár sokan szidják:)Nálam nem folyik nem csepeg ,tök jó.))

Az i-patron 2,3-dik töltés után már nem azt az ízt adja mint eleinte.De kinek a pap kinek a papné:)))

2317. Kullais74 (válaszként erre: 2316. - Natalyel)
2011. júl. 6. 14:25

Teljesen igazad van, nem fejtettem ki pontosan amire utalni akartam! Szóval mindenkinél más az, hogy a kazán + patron vagy az integrált patron használata jön be jobban, az integrált ugye egyszerűbb, praktikusabb, a kazánokkal meg lehet buherálni! Remélem jól mondom?! Nekem speciel a kazán + patron összeállítással sincs semmi bajom, de azt már nem nagyon tudom elképzelni, hogy és tekergessem a huzalt! Ahhoz azért nem árt egy kis kézügyesség és egy kis intuició! :D De soha nem tudni! :D

UI.: Már kb. 26 óra analóg nélkül! :DD

2316. natalyel
2011. júl. 6. 13:51

A "mindenkinél más" az igaz, de azért vannak olyanok, amelyek kitűnnek a többi közül. Illetve azt vegyük figyelembe, hogy a vatelinesek felett lassan eljár az idő. Ugyanis a vatelin a fűtőszáltól megéghet picit, ami nem tesz jót sem az egészségnek, sem az ízeknek. Nem lehet tisztítani (normálisan), és tényleg csak 5-6 töltést bír, látványosan csökken a teljesítménye.

A kerámiás és az ő következő generációi a jövő - és a felújítható kazáné (azaz mikor saját magad vágod a kanócot üvegszálból, és te magad tekered a fűtőszál-huzalt).

2315. Kullais74 (válaszként erre: 2314. - Stahl8)
2011. júl. 6. 13:34
Szia! Amit küldtek az ego szetthez patronokat után lehet tölteni, elvileg 5-7 alkalommal, de azért az nem árt, ha veszel hozzá pluszban patronokat is! Amit kaptál, az kazán + patron, ami nem rossz, viszont tudsz venni integrált patronokat, többféle méretben, simát vagy kerámiát, elég sok variáció van már! Én rendeltem mellé sima turbo integrált patront (vatelines), mega integrált patront (ez is vatelines, nagyobb kapacitású), integrált XL vatelines és XL kerámia patront, és most próbálgatom őket, melyik milyen tulajdonságú, aztán majdcsak kialakul egy végleges változat, ami legjobban bejön! Viszont ez szerintem mindenkinél más, úgyhogy nem árt próbálgatni több verziót! Csak nem megérkezett a szetted??
2314. Stahl8
2011. júl. 6. 13:20

Sziasztok!!

Azt szeretném kérdezni az ego szettben küldött patronokat lehet e után tölteni?Vegyek mellé üres patronokat is?Köszönöm!!

2313. pavoes (válaszként erre: 2312. - Natalyel)
2011. júl. 6. 11:27

próbáltam úgy leírni a dolgokat, hogy egy új számára ne legyen túl kínai. mi el tudunk dobálózni számokkal és rövidítésekkel, csak ha az nincs megmagyarázva a haladókon kívül nem érti senki :)

ha anno én is kicsit körültekintőbb lettem volna, talán nem esek a super808-as hibába, meg a 4000forintos liquid vásárlásába. :)

2312. natalyel (válaszként erre: 2311. - Pavoes)
2011. júl. 6. 11:06
Nem, nagyon jól fogalmaztál, én is egyetértek veled :). Jól leírtad azt, amit én meg kihagytam. :)
2311. pavoes (válaszként erre: 2307. - Natalyel)
2011. júl. 6. 10:47

natalyel kollégával csak annyiban vitatkoznék, hogy super 808-at ne!!!

egyébként nem vitatkozok vele, mert sokkal tapasztaltabb nálám és én is sokat tanulok a kommentjeiből nem csak itt. :P

ha valaki mindenképpen ragaszkodik a vékonyabb e-cigihez (lelke rajta), joye510 vagy kr808. ezek eredeti cuccok, a többi csak gyenge kópia, általában max. 2-3 hónap és kuka.

a vékony e-cigiket csak alternatívának javaslom egy ego, vagy v-go mellé.

ego mellé joye510

vgo mellé kr808

így kompatibilisek.

kezdők ne féljenek a v-go-tól (808) sem. az a közhiedelem, hogy az ego (510) cuccokhoz több minden van. ez igaz, viszont már párszáz forintért lehet olyan átalakítókat kapni, ami a teljesítményt semmiben sem befolyásolja, max. pár mm-rel hosszabb a cigije.

kezdőknek mindenképpen az integrált patron a legideálisabb megoldás. kevés a macera, relatív hosszú élettartalom (kb. 4-7 nap). a mega vagy xxl patronok élettartalma valamivel több (10-14 nap). nekem két hét volt.

az integrált patronon a legideálisabb megtanulni, aztán ha valakinek buherálos kedve van, vagy egy kicsit szeretne elmerülni a dolgokban, akkor jöhet a tank és kerámia.

tankot kezdéshez nem nagyon ajálanám, mert költséges móka úgy elkezdeni, hogy az ember nem tudja még a pontos használatot.

nem kellő odafigyeléssel pár hét alatt ki lehet úgy nyírni a kazánt, hogy csak na. és eléggé sok liquidet fogyaszt.

nagyon jó cucc, de egy kicsit már tapasztaltnak nem árt hozzá lenni. (ezt de hülyén fogalmaztam)

2310. pavoes (válaszként erre: 2309. - Kullais74)
2011. júl. 6. 10:20

Gratulálok :D Csak így tovább! Menni fog, ne add fel. Lesz néhány hullámvasút, de elmúlik. Én pár hét után rágyújtottam, szőrnyű volt. Nem is eröltettem tovább a dolgokat. Már legalább másfél hónapja semmi hiánytünetem nincs. Jól átmentem a piálós teszten is. Én sodort cigit szívtam füstszűrő nélkül, és nem is keveset. Tehát mondhatom, hogy erős dohányos voltam. Az hogy hétvégente pipáztam, vagy szivaroztam az csak hab a tortán.

Menni fog! :D

2309. Kullais74 (válaszként erre: 2308. - Natalyel)
2011. júl. 6. 09:16
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Nekem tegnap érkezett meg az EGO+ 510-es szettem, azóta azt használom, tegnap kb. dél óta nem szívtam analóg cigit!!! :D Ez nálam nagy szó, elég kemény bagós vagyok, eddig átlag napi kb. másfél doboz saját töltésű cigit szívtam! Nagyon örülök, hogy rászántam magam a váltásra, és annak meg főleg, hogy nem az eredeti elképzelésemet valósítottam meg, azaz nem ragaszkodtam a vékony, cigi kinézetű kivitelhez! Már most is elég jól helyettesíti számomra az analóg cigizés élményét, ami szerintem idővel csak még jobb lesz, amikor már kialakul, hogy milyen patron, kazán, e-liquid jön be nekem a legjobban! Szóval friss tapasztalattal mondhatom, hogy nyugodtan válaszd az EGO típust, szerintem nem lesz okod panaszra! Az 510-es verzió pedig a fejlesztés (patronok, kazánok) szempontjából lényeges, ehhez a fajtához van választék bőven! Remélem én is tudtam segíteni, és mielőbb üdvözölhetünk az e-cigisek gőzölgő klubbjában! :D
2308. natalyel (válaszként erre: 2306. - Atis369)
2011. júl. 6. 08:45
EGO 510-es hidd el jó lesz... de már ezredszerre ismételjük magunkat :). Az meg, hogy milyen patron van hozzá - vatelines integrált, Tank kazán-patron, kerámiás, sima 510-es kazán, stb. -, bár fontos, de kezdetben részletkérdés. Maga a test, az akksi a legfontosabb elsőre, persze a kazán-ipatron még fontosabb, főleg az lesz később, mikor már van tapasztalatod, és keresed a számodra legmegfelelőbb füst-íz-th visszaadást, de ezek bármelyikével elfogadható élményt fogsz kapni. Az akksi a legdrágább, tehát patront, kazánt úgyis fogsz tudni venni hozzá később, kell is, ezek, hol ritkábban, hol sűrűbben fogyóeszközök.
2307. natalyel (válaszként erre: 2305. - KissGSV)
2011. júl. 6. 08:40

Ha nagyon fontos a cigi forma, Super808 és Joye510 is jó... inkább Joye510-et ajánlom, 510-es menetűhöz sok helyen, gyakrabban és többféle patront, kazánt, stb. lehet kapni. De én inkább mégis az EGO-t ajánlom. Nem sokkal nagyobb, mint a cigiformájú, inkább szivarméretűnek mondanám. Sokkal több ideig megy egy töltéssel, és nem is néz ki rosszul. Pár nap alatt teljesen hozzá lehet szokni.

Én is cigiméretűvel kezdtem, egy hónapig el is voltam vele, de mikor naponta 2x kellett tölteni mindkét akksit, vettem egy 510-es VGO-t (ez is EGO). A különbség magáért beszélt. Azóta a Minik vésztartalékok, illetve azokkal égetem (tisztítom) a kerámiapatronokat.

A hozzá adott integrált patronok kezdetben jók, de 5-6 töltés után úgyis el kell dobni. Tehát az fogyóeszköz, s ha majd újat veszel hozzá, akkor érdemes kerámiás integráltat venni. Nekem van 3 kerámiásom, amit már több, mint 3 hónapja használok.

2306. Atis369
2011. júl. 6. 07:54

Üdv mindenkinek

Most készülök megrendelni életem első e.cigijét.

Ahogy néztem rengeteg típus-fajta van.

Segítségeteket szeretném kérni a következőkben.

Én átlag napi másfél doboz kék bondot pusztítok el.

Ezek alapján a következő e-cigik közül szeretnék választani.

1 GD-EGO-T Tanker/

2 GDXL-510 elektromos cigi /

3 GDS-510 elektromos cigi /

4 GDEGO-510 e-cigaretta /

Nekem laikusnak a tankeres verzió tűnik a jónak,de nem tudhatom hisz még nem próbáltam soha egyiket sem.

Kérnék tanácsokat melyik lenne a jobb számomra.Esetleg melyiknek mi a típushibája,gyerekbetegsége.

A tankereshez visszatérve,de úgy általában melyikhez van Pót alkatrész(porlasztó stb) mert ahogy olvasom pár típushoz nem nagyon lehet kapni alkatrészt,csak drágán.

Ha 1 mód van rá szeretném elkerülni a fölösleges tanulópénz kidobását.

A segítséget előre is köszönöm.

2305. KissGSV
2011. júl. 6. 02:16

Sziasztok!

Első e-cigim vásárlása előtt szeretném a segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg napi 1 doboz kék bond a fogyasztás, első körben az oxyg@ain féle super808-at néztem ki, de a fórumban olvasgatás után letettem erről a típusról. Ti mit ajánlanátok? Sikerült teljesen elvesznem a sokféleségben. Elég sokat olvastam itt a VGO-ról, de ha lehet valami vékonyabbat szeretnék. (Joye 510?) Az összes webshop az integrálpatront dícséri, tényleg jobbak ezek? Mindegyik patron utántölthető? Ne haragudjatok a sok kérdésért, csak nem szeretnék pórul járni.

2304. lacigi (válaszként erre: 2295. - Everyl)
2011. júl. 5. 23:58

Így már jártam én is. 10-15 cseppnél többet nem akart beszívni a vadiúj megapatron. Gyártási probléma. Előfordul...

Valahol össze van állva (sűrűbb) a vatelin.

Azt csináltam, hogy tűvel beleszurkáltam több helyen (óvatosan, a széle felé irányítva a tű végét, nehogy a középső csövecske megsérüljön!) így kicsit fellazult a bélés, és jó lett.

2303. 6451523b1a (válaszként erre: 2299. - Kullais74)
2011. júl. 5. 18:35

Én kb másfél éve barátkoztam a gondolattal hogy váltani kellene és 4 hónapja váltottam is.Persze beleestem abba a hibába mint talán a legtöbben,az eső nekem is cigiformájú volt:)

Jó ez a Fórum és aki ide látogat az elkerüli az eső bakikat:))

2302. Bob666 (válaszként erre: 2299. - Kullais74)
2011. júl. 5. 17:08
Na így tovább akkor , jelenleg a 6mg tartalmú levekkel barátkozok :D
2301. Kullais74 (válaszként erre: 2300. - Natalyel)
2011. júl. 5. 16:43
Na igen, ebben tökéletesen igazad van! Aki most vásárol, és nem az első helyen a szerinte legjobb ajánlattal él, hanem veszi a fáradtságot hogy kicsit utánaolvasson a témának, azok közül gondolom kevesebben fognak rossz tapasztalatokkal gyarapodni, mint pl. egy évvel ezelőtt, amikor is nem volt ennyi lehetőség! Én örülök, hogy nem ész nélkül ugrottam bele a dologba, mert az igazat megvallva, tudatlanul először én is az analóg cigire legjobban hasonlító készülékben gondolkodtam, viszont elkezdtem fórumokat olvasni, és rájöttem, hogy nem jól gondolkodom! És örülök, hogy így tettem, így most van egy nagyon jó dohányzási élményt nyújtó eGO szettem! :D
2300. natalyel (válaszként erre: 2299. - Kullais74)
2011. júl. 5. 16:29
"csak egy kérdésem van: Miért nem hallottam erről hamarabb??? :D" - igen, ez sokunknak eszünkbe jutott már. De hidd el, pont jókor hallottál róla. Egy évvel korábban még nem volt kerámiás patron, még korábban meg gyenge füstű, kis élettartamú kazánok voltak csak. Most jönnek az újabbnál újabb fejlesztések - aprók, néha zsákutcák, de legalább fejlesztés -, olcsóbb honi weboldalak nyílnak... Szóval időben vagy :).
2299. Kullais74
2011. júl. 5. 15:53
Üdv Mindenkinek! Hát szívogatom szorgalmasan a frissen megszerzett e-cigimet, eddig nagyon pozitív az élmény! Mióta kipróbáltam még egyelőre nem gyújtottam rá analógra, remélem nem is nagyon lesz rá késztetésem! :D Nagyon nem bánnám ha sikerülne minél gyorsabban megszabadulni az analóg cigaretta iránti késztetéstől! Nagyon örülök a döntésemnek, csak egy kérdésem van: Miért nem hallottam erről hamarabb??? :D Szép napot mindenkinek!! :D
2298. natalyel (válaszként erre: 2295. - Everyl)
2011. júl. 5. 13:11

Csak akkor kell csepegtetni, ha kiürült. Ha csak 5 csepp fér bele, akkor:

- nagyon keveset használod, és teli van a patron

- vagy eredetileg is csak ennyit csepegtettél, és a vatelin csak a tetejét nedvesedett át. Így ott már jó a nedvszívó képessége, de alul még nem. Nem tudom, hogy szoktál csepegtetni, csak rácsöppentesz párat, látod, hogy teli van, és már rakod is rá a kazánra, de várni kell kicsit, ekkor beszívja lassan a vatelin, és lehet megint csepegtetni.

Már ha ez vatelines, az XL patronnal nincs tapasztalatom, de vannak errefelé is olyanok, akiknek igen (bár inkább az ecigi fórumra járunk)...

2297. Kullais74 (válaszként erre: 2292. - Natalyel)
2011. júl. 5. 13:09
Szia! Köszi szépen a gratulációt! :D Holnap reggel már megpróbálom analóg nélkül kezdeni, aztán majd meglátjuk mi lesz! Felraktam tölteni mindkét akksit tölteni, kb. 1 óra után jelezte a töltő, hogy fel van töltve! Szerintem akkor kész van, mivel Li-Ion akkumulátor, így felesleges töltőn hagyni, úgysem fog tovább tölteni. Már ki is próbáltam, tökéletesen működik mindkét akksi! Egyelőre a szettben lévő kazán + töltött patron verzióval próbáltam ki, jól füstöl, van íze (kicsit még szokatlan, de határozottan jó), és ereje is van, úgyhogy remélem nem lesz gond a gyors átállással! Rendeltem hozzá turbo integrált patronokat, Mega integrált patront, azt az új kerámia patront (elvileg CE3), meg van egy folyamatban lévő megrendelésem, 5 db CE2 kerámia, amit ma adnak postára! Ja meg van pár 5 x 10 ml különféle lötyim, tehát a tartalék-képzés megvolt, most lehet kísérletezni, ízlelgetni! :D Meg persze a különféle patronokat tesztelgetni, aztán majdcsak kialakul melyik jön be a legjobban! Egyelőre nagyon tetszik, nem bántam meg a választást! Köszi minden fórumozónak a hasznos információk tömkelegét! :D Szép napot mindenkinek!
2296. natalyel (válaszként erre: 2294. - Babuci81)
2011. júl. 5. 13:05

Ha látják:

- vagy "fikázni" fognak, elmondják majd, hogy ne csináld már, olyan mint guminővel izélni, ez káros, de legalább tudom mennyire és miből van (biztos?), olyan béna, hogy vízgőzt szívsz egy akkumulátorral csak azért, mert le akarsz szokni (ki mondta, hogy le akarok szokni?)

- vagy "aha, érdekes, tök jó, hogy leszoksz a cigiről, biztos egészségesebb, nekem is ezt kéne szívnom", és minden marad a régiben

- vagy ő is átszokik.

A kipróbálásnál az a tapasztalat, hogy engedni kell, sőt bátorítani, hogy ne csak egyetlen slukk erejéig próbálja, mert még azt sem tudják, hogy ezt máshogy kell szívni, mint az analógot, és az első slukk a legtöbb embernél kellemetlen, gyenge vagy túl erős, satöbbi.

2295. Everyl
2011. júl. 5. 12:55

kéne egy kis segítség:

VGO ipatron xl-be mennyit csepegtessek a Laca féle folyadékból? Nekem 5 csepp/nap után annyira tele lesz, hogy kifolyik egy kis része a szelelőkön

Na most ez egy 5 cm hosszú ipatron, gondolom ez az amit bizonyos helyeken mega patron néven forgalmaznak és a leírás szerint 65-75 csepp megy bele, ez "picit" eltér az általam belecsepegtetett mennyiségtől

2294. Babuci81
2011. júl. 5. 12:22
Köszi mindenkinek a segítségért ! Remélem hamarosan én is az e-cigis tábort növelem elégedetten. Van pár ember a baráti körömben akit jó lenne szintén e-cigivel látni. Ha nálam látják és esetleg ki is próbálják hátha kedvet kapnak?! :)
2293. natalyel
2011. júl. 5. 11:44
Grátula = Gratula :)
2292. natalyel (válaszként erre: 2291. - Kullais74)
2011. júl. 5. 11:44

Grátula Kullais! Szerintem úgy próbáld, hogy az egyik reggelt úgy kezded, hogy már nem is gyújtasz rá analógra. Ha nagyon hiányod van, gondolj arra, hogy nagyon káros és rossz ízű az analóg, és inkább slukkolj nagyokat és sokszor egymás után az EGO-ból. Megpróbálhatod rögtön tüdőre szívni, garantáltan lesz "ütőhatás". Persze sok múlik a kezdő liquidjeiden is, remélem legalább egynek beválik az íze, akkor sokkal könnyebb elhagyni az analógot. Napi mennyiségedtől függően legyen feltöltve patron, plusz még egy vésztartaléknak - úgyis elszívod előbb-utóbb. A plusz töltő ötlete meg különösen jó, nincs annál szarabb, ha hirtelen bedöglik a töltő, és nincs mivel tölteni. Ügyes.

Tudod, tartalékot kell képezni MMKK (Mindig, Minden Körülmények Között - thnx by Virágék :)) ).

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook