Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
mire való?? nem értem mire jó
ha cigizni akartok cigizzetek
ha meg nem akkor ne
Sziasztok!Nekem a G-4 jött be bár sokan szidják:)Nálam nem folyik nem csepeg ,tök jó.))
Az i-patron 2,3-dik töltés után már nem azt az ízt adja mint eleinte.De kinek a pap kinek a papné:)))
Teljesen igazad van, nem fejtettem ki pontosan amire utalni akartam! Szóval mindenkinél más az, hogy a kazán + patron vagy az integrált patron használata jön be jobban, az integrált ugye egyszerűbb, praktikusabb, a kazánokkal meg lehet buherálni! Remélem jól mondom?! Nekem speciel a kazán + patron összeállítással sincs semmi bajom, de azt már nem nagyon tudom elképzelni, hogy és tekergessem a huzalt! Ahhoz azért nem árt egy kis kézügyesség és egy kis intuició! :D De soha nem tudni! :D
UI.: Már kb. 26 óra analóg nélkül! :DD
A "mindenkinél más" az igaz, de azért vannak olyanok, amelyek kitűnnek a többi közül. Illetve azt vegyük figyelembe, hogy a vatelinesek felett lassan eljár az idő. Ugyanis a vatelin a fűtőszáltól megéghet picit, ami nem tesz jót sem az egészségnek, sem az ízeknek. Nem lehet tisztítani (normálisan), és tényleg csak 5-6 töltést bír, látványosan csökken a teljesítménye.
A kerámiás és az ő következő generációi a jövő - és a felújítható kazáné (azaz mikor saját magad vágod a kanócot üvegszálból, és te magad tekered a fűtőszál-huzalt).
Sziasztok!!
Azt szeretném kérdezni az ego szettben küldött patronokat lehet e után tölteni?Vegyek mellé üres patronokat is?Köszönöm!!
próbáltam úgy leírni a dolgokat, hogy egy új számára ne legyen túl kínai. mi el tudunk dobálózni számokkal és rövidítésekkel, csak ha az nincs megmagyarázva a haladókon kívül nem érti senki :)
ha anno én is kicsit körültekintőbb lettem volna, talán nem esek a super808-as hibába, meg a 4000forintos liquid vásárlásába. :)
natalyel kollégával csak annyiban vitatkoznék, hogy super 808-at ne!!!
egyébként nem vitatkozok vele, mert sokkal tapasztaltabb nálám és én is sokat tanulok a kommentjeiből nem csak itt. :P
ha valaki mindenképpen ragaszkodik a vékonyabb e-cigihez (lelke rajta), joye510 vagy kr808. ezek eredeti cuccok, a többi csak gyenge kópia, általában max. 2-3 hónap és kuka.
a vékony e-cigiket csak alternatívának javaslom egy ego, vagy v-go mellé.
ego mellé joye510
vgo mellé kr808
így kompatibilisek.
kezdők ne féljenek a v-go-tól (808) sem. az a közhiedelem, hogy az ego (510) cuccokhoz több minden van. ez igaz, viszont már párszáz forintért lehet olyan átalakítókat kapni, ami a teljesítményt semmiben sem befolyásolja, max. pár mm-rel hosszabb a cigije.
kezdőknek mindenképpen az integrált patron a legideálisabb megoldás. kevés a macera, relatív hosszú élettartalom (kb. 4-7 nap). a mega vagy xxl patronok élettartalma valamivel több (10-14 nap). nekem két hét volt.
az integrált patronon a legideálisabb megtanulni, aztán ha valakinek buherálos kedve van, vagy egy kicsit szeretne elmerülni a dolgokban, akkor jöhet a tank és kerámia.
tankot kezdéshez nem nagyon ajálanám, mert költséges móka úgy elkezdeni, hogy az ember nem tudja még a pontos használatot.
nem kellő odafigyeléssel pár hét alatt ki lehet úgy nyírni a kazánt, hogy csak na. és eléggé sok liquidet fogyaszt.
nagyon jó cucc, de egy kicsit már tapasztaltnak nem árt hozzá lenni. (ezt de hülyén fogalmaztam)
Gratulálok :D Csak így tovább! Menni fog, ne add fel. Lesz néhány hullámvasút, de elmúlik. Én pár hét után rágyújtottam, szőrnyű volt. Nem is eröltettem tovább a dolgokat. Már legalább másfél hónapja semmi hiánytünetem nincs. Jól átmentem a piálós teszten is. Én sodort cigit szívtam füstszűrő nélkül, és nem is keveset. Tehát mondhatom, hogy erős dohányos voltam. Az hogy hétvégente pipáztam, vagy szivaroztam az csak hab a tortán.
Menni fog! :D
Ha nagyon fontos a cigi forma, Super808 és Joye510 is jó... inkább Joye510-et ajánlom, 510-es menetűhöz sok helyen, gyakrabban és többféle patront, kazánt, stb. lehet kapni. De én inkább mégis az EGO-t ajánlom. Nem sokkal nagyobb, mint a cigiformájú, inkább szivarméretűnek mondanám. Sokkal több ideig megy egy töltéssel, és nem is néz ki rosszul. Pár nap alatt teljesen hozzá lehet szokni.
Én is cigiméretűvel kezdtem, egy hónapig el is voltam vele, de mikor naponta 2x kellett tölteni mindkét akksit, vettem egy 510-es VGO-t (ez is EGO). A különbség magáért beszélt. Azóta a Minik vésztartalékok, illetve azokkal égetem (tisztítom) a kerámiapatronokat.
A hozzá adott integrált patronok kezdetben jók, de 5-6 töltés után úgyis el kell dobni. Tehát az fogyóeszköz, s ha majd újat veszel hozzá, akkor érdemes kerámiás integráltat venni. Nekem van 3 kerámiásom, amit már több, mint 3 hónapja használok.
Üdv mindenkinek
Most készülök megrendelni életem első e.cigijét.
Ahogy néztem rengeteg típus-fajta van.
Segítségeteket szeretném kérni a következőkben.
Én átlag napi másfél doboz kék bondot pusztítok el.
Ezek alapján a következő e-cigik közül szeretnék választani.
1 GD-EGO-T Tanker/
2 GDXL-510 elektromos cigi /
3 GDS-510 elektromos cigi /
4 GDEGO-510 e-cigaretta /
Nekem laikusnak a tankeres verzió tűnik a jónak,de nem tudhatom hisz még nem próbáltam soha egyiket sem.
Kérnék tanácsokat melyik lenne a jobb számomra.Esetleg melyiknek mi a típushibája,gyerekbetegsége.
A tankereshez visszatérve,de úgy általában melyikhez van Pót alkatrész(porlasztó stb) mert ahogy olvasom pár típushoz nem nagyon lehet kapni alkatrészt,csak drágán.
Ha 1 mód van rá szeretném elkerülni a fölösleges tanulópénz kidobását.
A segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok!
Első e-cigim vásárlása előtt szeretném a segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg napi 1 doboz kék bond a fogyasztás, első körben az oxyg@ain féle super808-at néztem ki, de a fórumban olvasgatás után letettem erről a típusról. Ti mit ajánlanátok? Sikerült teljesen elvesznem a sokféleségben. Elég sokat olvastam itt a VGO-ról, de ha lehet valami vékonyabbat szeretnék. (Joye 510?) Az összes webshop az integrálpatront dícséri, tényleg jobbak ezek? Mindegyik patron utántölthető? Ne haragudjatok a sok kérdésért, csak nem szeretnék pórul járni.
Így már jártam én is. 10-15 cseppnél többet nem akart beszívni a vadiúj megapatron. Gyártási probléma. Előfordul...
Valahol össze van állva (sűrűbb) a vatelin.
Azt csináltam, hogy tűvel beleszurkáltam több helyen (óvatosan, a széle felé irányítva a tű végét, nehogy a középső csövecske megsérüljön!) így kicsit fellazult a bélés, és jó lett.
Én kb másfél éve barátkoztam a gondolattal hogy váltani kellene és 4 hónapja váltottam is.Persze beleestem abba a hibába mint talán a legtöbben,az eső nekem is cigiformájú volt:)
Jó ez a Fórum és aki ide látogat az elkerüli az eső bakikat:))
Csak akkor kell csepegtetni, ha kiürült. Ha csak 5 csepp fér bele, akkor:
- nagyon keveset használod, és teli van a patron
- vagy eredetileg is csak ennyit csepegtettél, és a vatelin csak a tetejét nedvesedett át. Így ott már jó a nedvszívó képessége, de alul még nem. Nem tudom, hogy szoktál csepegtetni, csak rácsöppentesz párat, látod, hogy teli van, és már rakod is rá a kazánra, de várni kell kicsit, ekkor beszívja lassan a vatelin, és lehet megint csepegtetni.
Már ha ez vatelines, az XL patronnal nincs tapasztalatom, de vannak errefelé is olyanok, akiknek igen (bár inkább az ecigi fórumra járunk)...
Ha látják:
- vagy "fikázni" fognak, elmondják majd, hogy ne csináld már, olyan mint guminővel izélni, ez káros, de legalább tudom mennyire és miből van (biztos?), olyan béna, hogy vízgőzt szívsz egy akkumulátorral csak azért, mert le akarsz szokni (ki mondta, hogy le akarok szokni?)
- vagy "aha, érdekes, tök jó, hogy leszoksz a cigiről, biztos egészségesebb, nekem is ezt kéne szívnom", és minden marad a régiben
- vagy ő is átszokik.
A kipróbálásnál az a tapasztalat, hogy engedni kell, sőt bátorítani, hogy ne csak egyetlen slukk erejéig próbálja, mert még azt sem tudják, hogy ezt máshogy kell szívni, mint az analógot, és az első slukk a legtöbb embernél kellemetlen, gyenge vagy túl erős, satöbbi.
kéne egy kis segítség:
VGO ipatron xl-be mennyit csepegtessek a Laca féle folyadékból? Nekem 5 csepp/nap után annyira tele lesz, hogy kifolyik egy kis része a szelelőkön
Na most ez egy 5 cm hosszú ipatron, gondolom ez az amit bizonyos helyeken mega patron néven forgalmaznak és a leírás szerint 65-75 csepp megy bele, ez "picit" eltér az általam belecsepegtetett mennyiségtől
Grátula Kullais! Szerintem úgy próbáld, hogy az egyik reggelt úgy kezded, hogy már nem is gyújtasz rá analógra. Ha nagyon hiányod van, gondolj arra, hogy nagyon káros és rossz ízű az analóg, és inkább slukkolj nagyokat és sokszor egymás után az EGO-ból. Megpróbálhatod rögtön tüdőre szívni, garantáltan lesz "ütőhatás". Persze sok múlik a kezdő liquidjeiden is, remélem legalább egynek beválik az íze, akkor sokkal könnyebb elhagyni az analógot. Napi mennyiségedtől függően legyen feltöltve patron, plusz még egy vésztartaléknak - úgyis elszívod előbb-utóbb. A plusz töltő ötlete meg különösen jó, nincs annál szarabb, ha hirtelen bedöglik a töltő, és nincs mivel tölteni. Ügyes.
Tudod, tartalékot kell képezni MMKK (Mindig, Minden Körülmények Között - thnx by Virágék :)) ).
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?