Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek? (beszélgetés)
Bocs,ha a mi tesóinkra gondoltál,akkor kilőve,mert mindenki nagyon messze él,a páromé is és enyém is.
Szerintem úgy gondolta, hogy a te, vagy a párod tesói:)
Nekem is ez a kedvenc szolgenem, csak én úgy mondom mindig, hogy "úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna" :)
Kicsik még ehhez,5 éves a kislányom,7,5 a fiam,egy hat hónapos babát sajnos nemigen lehetne rájuk bízni.:-))))))
Így van. Nálunk is én vagyok az optimistább. Én is mindig arra törekszem, hogy megnyugtassam, nem annyira gáz a helyzet. Szegény apukám mondta mindig, hogy "úgy még soha sem volt, hogy nem volt sehogy". Bután hangzik, de mindig ő lebeg előttem. Igaza volt. Amég van hol lakni és nem halunk éhen, addig részemről minden oké. A többi meg nem fontos. Legyen szeretet, béke és egészség a családban, mert erre áldoztuk az életünket. Na és persze ott vannak a gyerekek, akiket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Neki egy kiegyensúlyozott légkörbe kell felnőniük, azon belül, hogy mindenhol vannak problémák. De mi nők tartjuk a frontot, és próbálunk "okosan" hozzá állni a hétköznapi problémákhoz.
Nálunk is akkor volt ilyen gond, mikor összejött a páromnak a munkahelyi sokk, meg az, hogy anyagi gondjaink voltak. Ő az a típus, aki folyton rágódik, töri az agyát, én meg a szöges ellentéte, szarok rá, majd lesz valahogy, eddig sem haltuk éhen típus:)
Ezért nem is értettem, hogy mi baja van, de aztán megdumáltuk, és most már tudom, hogy ha épp sokkot kapott, akkor az mitől van, és megpróbálom lenyugtatni. Sokszor irigyel, hogy én nem vagyok ilyen idegeskedős, sokszor meg mérges rám, emiatt, hogy én miért vagyok ilyen érdektelen, hogy semmi nem hat meg. Nem egyszerű az élet:D
Igen,igazad van teljesen.Kettőn közül én optimistább vagyok,és ha módomban áll nem engedem hogy kikészüljön,lelket öntök belé,olyankor lenyugszik egy kicsit.
Manapság már mindenkinek nagyon nehéz lett,de nem foghatunk kötelet.A gyerekek sem egy idegbajos gárdára kíváncsiak.Miattuk is muszáj legalább úgy tenni mint aki épeszű.
Dehogy,nem akarok én mártírt játszani,és tudom,kibírnák a gyerekeim nélkülünk,de hidd el hogy az öregasszony nem vállalja őket....soha!Nem érdekli az egész,csak kritizálni tud mindenkit.Megmondta,hogy senki nem mondta hogy vállaljunk három gyereket,és hogy neki mi köze ehhez,de az anyós témába nem akartam bele folyni mert tudnék mesélni.Lényeg,hogy nem számíthatunk rá sosem.
Tök igazad van. Én teljesen ugyan ezt csinálom. Mint írtam mi mind a ketten vállalkozók vagyunk. Nem jön a megszokott havi apanázs. Az én férjem is így reagálja le a dolgokat, mint a tiéd. Ha éppen nehezebb a helyzet, akkor jön a depi, a magam alatt vagyok, most mi lesz.... Én ezt meg is értem, hisz nálam vannak a befizetetlen csekkek, de mindíg úgy intézem, hogy a mindennapokra ne nyomja rá a bélyegét, mert attól valóban nem lesz több pénzem és kevesebb befizetetlen csekkem sem. Ha én is kikészülnék, akkor együtt mehetnénk terápiára a pszichiátriára. Persze engem is nyomaszt a helyzet, de nem erről akarok diskurálni a nap 24 órájában. A csekkeket előbb-utóbb úgy is feladom, annyira nem gáz a helyzet, de ez ne tegye tönkre a házasságunkat. Eddig mindíg mindent ketten oldottunk meg, mert ezt vállaltuk. 17 év együttlét után, ezt fel tudja mérni az ember. Nálunk az a gond, hogy ha hagyom, hogy maga alá zuhanjon, akkor nagyon sokára tudom csak kihúzni ebből a helyzetből. Nekem sem egyszerű, de mi nők másképp fogunk hozzá a problémák megoldásához, mert tudjuk, hogy a mosoly sokat számít.
Hopp-hopp, csak vannak itt megélhetési,hogy fogjuk kifizetni gondok, ne legyints erre ekkora jelentéktelen legyintéssel, mert ez a pasikat piszkosul tudja nyomasztani!!!
Ez az ősi "nem bunkóztam le elég mamutot az éhes családomnak" efektus, marcangolja ám a férfiembert és azért Ti 5-en vagytok, ami alaphangon igen nagy kiadással jár!!
A 75-ös bejegyzés minden szava is pont így van, de a Te már ennyi év után szárnyalni vágyó, négy fal közé zárt kis lelked is kitörni vágyik.
Be kell nyomni anyóst arra a pár órára, terheljed csak,ha nem annyira vén, maradi nyanyó be kell avatni mi a terv, ki akarná, hogy a fiacskája boldogtalan legyen?
Terheljed csak, ne ess a jaj mekkora egy mártír vagyok szerepbe..., hidd el nem fognak lelki sérülést kapni a gyerekek, ha mama nem annyira lesz ügyes abban a 2-3 órában.
Boldog párkapcsolatban akarsz élni vagy kielégít majd egy babérkoszorú az anyaság istennője oltárról?
Igen,nekünk is nagyon jót tenne.
Igen igazatok van,tudom hogy ki szokott akadni ha nehézségekbe ütközik a számlák befizetése,és mint férfi kötelességének érzi,hogy rendben legyen a családi kassza.Nagyon szokta nyomasztani.De engem is.Csak én megpróbálok úgy élni,hogy a mindennapi gondok ne temessenek totálisan maguk alá,és meg is teszek érte mindent,mert ha csak erre fókuszálnék,megbolondulnék,....viszont akkor sem lenne több pénzem.De mind mások vagyunk....
én a férjem el szoktam engedi pihenni sőt nyaralni egyedül család nélkül.
atározottan jót tesz neki
igaz mostanában túlzásba vitte egy kicsit, mert már nemis látjuk. de majd visszarántom a földre...:)
Megértelek:))
De egy házasságban ,vagy kapcsolatban nem mindig vannak egy hullámhosszon a felek sajnos.
És nem csak a szexre értettem ,hanem mindenre.
Étel ,ital,szex,meló,pénz ,siker,teljesítmény,elvárások...egy csomó minden beletartozik az élvhajhászásba,és a kényszerek körébe,aminek folyton-folyvást meg kell felelnie egy embernek...ha hagyja!:))
Lehet ez a baj, hogy mindent elkövetsz! Hagyd pihenni! TE arra vársz hogy megérkezzen, Ő meg arra, ha haza ér nyugalma legyen! Minden oknélkül, ilyen is van! Megfárdt az életben,a gondokban, kilábal belőle meglátod! Csak hagyd békén egy picikét, időnként mindenkinek van erre szüksége!
Még amit az elöbb nem tettem hozzá,ez sajna egy falu,van 2 kocsma,egy 2 élelmiszerbolt,összvissz 8 utca.Nehéz lenne kikapcsolódni.
Igen nagy szükség lenne rá amit írtál,de sajna nincs itt olyan vállalkozó szellemű nagymama aki vállalná őket.Anyósom biztos nem....soha!Az is fáradt mindig....:)Anyukám más városban lakik.Itt nekem nincsenek rokonaim.Anyósom 3 utcányira lakik,fél év alatt mióta megszületett a legkisebb unoka,kb 5-ször volt itt.,Gondolhatjátok.....biztos vigyázna rájuk.Szinte a pici meg sem ismeri.
Itt nem csak a szexről van szó.Nem is vagyok olyan típus aki hajszolná,csak egy fiatal nő vagyok akinek vannak bizonyos igényei,de ez szerintem egészséges.Heti egy vagy kettő jó lenne.Az még nem hajszolás a mi korunkban.
[link]
Ez így igaz...én épp az emeleten vagyok! :DDD
Igazad lehet,de miért most viselkedik így?Nem első baba ez már.Én már mindent elkövettem hogy "felhívjam magamra a figyelmet",ápoltan tartom magam amennyire csak időmből futja,még intim tornát is végzek,hogy renben legyenek ott a dolgok,de nem sok szükség van a törekvéseimre amint látom.
Igen ez nehéz időszak!!!
Próbáljatok nagyszülőt áthívni segítségnek ha csak egy pár órára is, elszaladni egy kávézóba, beülni egy romantikus vacsira, sétálni egy tóparton, valami nagyon-nagyon mást csinálni, valami kimozdítót ebből a hétköznapi közönyből.Beszélgetési lehetőség legyen, pld. ne mozi, ahol csak ültök némán!!
Semmiképpen ne otthon legyen, ne kelljen közben egy piszkos zoknikát, pohárkát odébb tenni, elkezdenétek egy fontos mondatot és bentszakad a mondat, mert beszalad az ( azt hittem már mélyen alszik gyerkőc), kell egy másik, semleges hely!
Ebben a szex centrikus,élvhajhász,és teljesítmény kényszeres világban,szerintem az lenne a fura,ha egy pasi,vagy nő nem sokallna be időszakosan az egésztől,és nem kívánna akár a föld alá is bújni csakhogy egy kis nyugalma legyen,hogy feltöltődjön .:))
Értelek!
De azért még sem! Picikét hagyd pihenni, hiszen egy új kis jövevény van a családban és ezt is meg kell szokni! Biztosan TE is változtál vagy talán nem olyan vagy szexben sem mint voltál! De talán nem akarja ezt megmondani, mert nem szeretne bántani! Azt viszont tudom, hogy le kell ülni és megbeszélni, még mielőtt végeérhetetlenül elromlik minden! Sok esetben ilyenkor siklik ki a kapcsolat, de csak később döntenek a külön válásról! De addig senkinek sem jó! Egy nőt minden szülés megváltoztatja, vagy igy vagy úgy!
Tiszta szívből kívánom Neked !
Szar érzés, ha az ember ilyen "gyötrelmek" között tölti a hétköznapjait. Én is átéltem már párszor.
Köszönöm,és meg is fogom próbálni.Reméljük észbe kap.:)))
Talán szülés előtt óta nem olyan a sex,de az érthető is lenne számomra,hatalmas hasam volt,és nyilván nem tudtam Maya Gold lenni,de nem is volt ebből gond.De hát 6 hónapos elmúlt a fiunk,nem tudom voltunk e kb 10-15 alkalommal együtt.Én tudom a legjobban többszörös anya ként,hogy nem a legkedvezőbb időszak ez egy párnak,de azért már ezt túlzásnak tarom.
[link]
Ennyi...tele van a feje...osztom Fata véleményét! :)
További ajánlott fórumok: