Elalvás előtti megrögzött "mániáink" (beszélgetés)
krémezés a viszketés miatt nálam is meg van.
pisilés(akkor is ha nem kell)
vitaminok bevétele
zsepi ellenörzés
telefon ellenörzés
puszi a páromnak(szájra,homlok én homlok és megint szájra) :D
villany lekapcs
Elköltöztem vissza a szülői házba diploma után és nem én főztem :DDD Innentől nem érdekelt. Akkor nagyon megijedtem, az volt a baj, azért csináltam azt hiszem. Majdnem kigyulladt a lábas. Ki is dobtam, szene lett az alja. Az olaj teljesen leégett.
Szerintem költözz el :DD Segíthet :D Csak vicceltem. Bár lehet, hogy nem :DD
megnézem a tűzhelyet kb.3szor el van e zárva
megnézem a gyerekeket
a zárat bereteszelem,aztán még kimegyek megnézni,hogy bezártam rendesen
ébresztőt is 3szor megnézem
telefont felteszem töltőre
Még főiskolás koromban volt mániám, de ez már tényleg, hogy többször kimentem a konyhába megnézni egyenként a gázgombokat (vagy minek hívják), hogy el vannak-e zárva. Mindig jól megtekergettem. És biztosra mentem, semmi, de semmi sem maradhatott a gázrózsákon. Egy edény sem.
De ez abból alakult ki, hogy ott maradt a vacsora után egy lábasban az olaj egész éjjelre, reggel meg nagy füstre ébredtem. Ez azután volt mániám. De ilyet itt már nem csinálok, csak abban a lakásban ment.
Ugye :DDD
Amit még azt hiszem elfelejtettem:
Ha a Párom délutános, akkor kimegyek pisilés után,mikor már bevackoltam maga alváshoz, tehát akkor kimegyek megnézni, hogy kivettem-e a kulcsot a zárból, mert engem ne csengessen fel éjfélkor :DDD
Aztán legalább 2 percig próbálom keresni mocorgással a jó kényelmes pózt, amit előtte kialakítottam. De szerencsére nem mindig felejtem el megnézni pisilés után. Mivel a wc ajtó a bejárati ajtó mellett van (még jó, hogy néhányszor nem tudok ránézni, aztán kínlódhatok újra :D).
Azt hittem nekem van a legtöbb elalvás előtti mániám, de most inkább csak csatlakoznék a sorba, akiknek van :)
* Ajtót megnézni többször is hogy zárva van e
* pisilni (ha kell ha nem)
* mobilt beállítani, és az ágy díszébe fűzni, hogy ne essen le az oldaláról, közben felrakni töltőre
* Megnézni, hogy a lányom alszik e
* kikapcsolni a tvt (Bár férjemnek kell az elalváshoz, valahogy mindig sikerül nekem győznöm :))
* betakarózni (nyáron is)
* elgondolkodni a kedvenc dolgaimon közben hason fekve a bal oldalamra fordulni, és utána már alszom is :D
Nem tudok anélkül elaludni, hogy ne feküdnék előtte minden oldalamon. Szóval fekszem egy kicsit hanyatt, kicsit a balomon, kicsit a jobbomon is, aztán döntök, hogy melyik volt a legkényelmesebb, melyik oldalamon aludjak.
Ha nagyon álmos vagyok tekergetem a hajam. (Férjem nem engedi, ilyenkor kis nyafi van)
Valamint két lábujjam közé veszem a takaró egy részét és azzal cirógatom a lábam. Enélkül nem megy az elalvás.
Elmegyek mindig pisilni, mielőtt lekapcsolom a tv-t.
Legyen mellettem víz, mert éjjel, általában 11-kor, 3-kor és 5 körül kelek inni. Mindig csak egy vagy két kortyot.
A telefonom billentyűjét sosem zárom le, mert reggel csak így tudom kinyomni az ébresztőt (akkor is, ha nem kelek reggel munkába), valamint a fejem mellett az éjjeliszekrényen úgy helyezem el, hogy a telefon alsó része legyen felém és egyenesen illeszkedjen a szekrény szélével az oldala :D
Mentolos krém a telefonom mellett, ezzel kenem a számat és az orromat, mert éjjel kiszárad és bedugul.
Zsepi mindig a fejem mellett van az ágyon, hogy éjszaka fújni tudjam az orromat. Nem egy zsepi van, hanem egy köteg, hogyha vérezni kezdene, kéznél legyen.
A kispárnáimat (2) begyűröm magam alá, átkarolom, a fejem a lapos ágyon terül el balra fordítva. Csak úgy tudok elaludni, ha fel van húzva a bal lábam és a fejem is abba az irányba néz, a vállammal a törzsem is arrafelé csavarodik, úgy ölelem a párnákat (hason alszom).
Azt hiszem ennyi :DDD
Ha nem használok fogselymet, akkor egy csomó ideig lebeg a szemem előtt a gyerekkoromban fogorvosi rendelőben látott "fognyűvő manócskák" című posztersorozat...
Másik dolog, hogy mindig attól félek, hogy éjjel fázni fogok, akármilyen évszakban (ha más nem, attól fogok fázni, hogy éjjel izzadok a melegtől és utána fázom), és nagyon utálok majdnem elaludni, majd fázni, és felkelni, hogy takaróért menjek, ezért mint aféle Linus takarója, mindig mellettem van egy pléd:)
Hali, sajnos nekem is eleg hosszu a lista :-(
a viszketes nekem is megvan, ezert lefekves elott kenegetem magam ha kell ha nem , es az ejjeliszekrenyen ott van bekeszitve a testapolo...van amikor ejjel is megebredem, hogy "ki vagyok szaradva"...aztan a kisparna/nagyparna mindegyik a helyen kell legyen, es az orcsepp is keznel kell legyen...ha nincs akkor idegbaj :-(
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy napközbeni elalvás ne egy cirkusz legyen?
- Cicin elalvó kisfiamat hogyan szoktassam normális elalvásra?
- Három hónapos kisfiam elalvás előtt magánkívül üvölt. Mit tehetnék?
- Egyedül elalvás illetve öltözködésre való tippeket, segítségeket várok 2 éves gyereknél
- 17 hónapos kisfiam szopizását (főleg elalvás előtti) gyógyszeres kezelésem miatt szüneteltetnem kell (kb.2hét).Te hogyan vészelnéd át?
- Elalvás előtti szédülés, elnyomó érzés... mitől lehet ez?