Elalvás előtti megrögzött "mániáink" (beszélgetés)
én ezt annyira rutinosan csinálom, hogy nem okoz gondot és fennakadást :) észre sem veszem.. csak ahogy így végiggondoltam a fórum kapcsán, összejött ennyi :)
az ajtót érkezés után természetesen bezárom, de éjszaka megnézem.. nem jött-e be valaki vagy történt-e valami amit nem szeretnék :)
Zsebkendo, orrspray (Sterimar) es asvanyviz kell legyen mellettem (biztos ami biztos alapon).
Mindig alaposan kiszelloztetek lefekveskor.
Elalvas elott mindig olvasok.
Ébresztő beállítása
Tv
Már bocs,de ki mondta,hogy elalvás előttire gondoltam? :)
Tök érdekes,mindenki megnézi bezárta-e az ajtót. Mi délután amikor hazajön mindenki automatikusan rázárjuk magunkra az ajtót, külvilág kirekesztve.Sosoem várunk vele estig! :)
Dzsizusz, de haklis vagy :o)
Nekem annyi, ami muszaj, hogy fogat kell mosnom. Amugy ennel hosszadalmasabb procedura szokott lenni az elokeszulet, de a fogmosas olyan, hogy nincs az a szuksegmegoldas, ahol ezt atugornam.
a 13.- pont ez lett volna, csak elfelejtettem :)
a mondatok, amik minden este megvannak nálunk is :)
1.-Zuhanyzás, anélkül nem tudok lefeküdni aludni.
2.-Krémezés, szintén elengedhetetlen, mert száraznak érzem a bőröm, és viszketek.
3.-Egy liter innivaló mellettem.. ha kevesebb, akkor azt érzem nem lesz elég éjszaka.
4.- zsebkenő a sok orrfújás miatt mindig van az ágy szélénél
5.- betakarózom, de úgy, hogy sehol ne lógjak ki! Éppen ezért a takarómon van télen egy nagy ágyterítő.. azt behúzom magam alá. Nem tudok úgy elaludni, hogy érzem a levegőt a kezemen lábamon.
Nyáron pedig csak a huzattal takarózom, de úgy hogy belebújok :)
6.- csak hason tudok elaludni, a jobb lábamat magasan felhúzva. és kispárnával.
7.- még ha csak az ujjam hegyéve is, de a férjemhez kell érjek elalvás előtt.. az biztonságot ad nekem. Általában a bal kezem a hátánál van :)
8.- minden este imádkozom elalvás előtt.. nem hagyom ki.
9.- igen, wc.. pisilek ha kell ha nem.. nehogy éjszaka kelljen kimenni a sötétben.. félek :)
10.- ajtót legalább kétszer megnézem, zárva van-e. De rá is kérdezek a férjemnél bezárta-e.
11.- ha nem tudok elaludni viszonylag korán és valamiért éjfélig is fenn vagyok, akkor megvárom, hogy 12 legalább 10-15 perccel elmúljon. ez megint csak félelmen alapuló butaság...
12.- Ha mindez megvan, akkor alszom.. vagy nem. e általában sikerül ;)
Na ezt nem gondoltam volna:) de végülis a "mániáitok" egy része szükséges dolog.
Én behajtom a kezem az arcom alá,és ha nem alszom el nyomban,akkor hálát adok Istennek,hogy jól telt a napom,és egészséges vagyok,és ugyanezt kérem a következőre,magamnak és a szeretteimnek.és már alszom is.
Igen, igen kell szelloztetni :-) mert szaraz a levego es nincs oxigen, de nallunk csak max 5 perc es inkabb az en agyremem ez, hogy legyen oxigen :-)
amugy megnyugtato, hogy nem csak en, csinalom vegig a 15 perces procedurat...ez beteges, nem?
Atyaég!:))))))))))) Meg sem merném kérdezni,hogy készültök rá egy jó szexre,ha az alvás előtt ennyi rituálé van!
Aranyosak vagytok! Komolyan! :))
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy napközbeni elalvás ne egy cirkusz legyen?
- Cicin elalvó kisfiamat hogyan szoktassam normális elalvásra?
- Három hónapos kisfiam elalvás előtt magánkívül üvölt. Mit tehetnék?
- Egyedül elalvás illetve öltözködésre való tippeket, segítségeket várok 2 éves gyereknél
- 17 hónapos kisfiam szopizását (főleg elalvás előtti) gyógyszeres kezelésem miatt szüneteltetnem kell (kb.2hét).Te hogyan vészelnéd át?
- Elalvás előtti szédülés, elnyomó érzés... mitől lehet ez?