Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Három hónapos kisfiam elalvás előtt magánkívül üvölt. Mit tehetnék? fórum

Három hónapos kisfiam elalvás előtt magánkívül üvölt. Mit tehetnék? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. máj. 14. 11:22
Türelem! Nálunk is ez volt a helyzet, aztán egyszer csak magától abbamaradt. Mi mindig felvettük, ölelgettük, ringattuk - bevállaltuk az álmatlan éjszakákat. Ebben a korban ugyanis még nem "rontja el" az ember a kisbabát azáltal, hogy a sírásra felveszi. Sőt. Aki nem veszi fel, nem nyugtatja meg ilyenkor a babáját, az azt alakítja ki benne, hogy hiába erőlködik, nem ér el semmit. Ez is el fog múlni egy pár hét alatt, mint a hasfájás. Csak kitartás!
2008. márc. 7. 08:41

Sziasztok!


Egy kérdéssel fordulok Hozzátok. " hónapos a kislányunk és nagyon rosszul alszik. Azt már kezdjük megszokni, hogy napközben szinte semmit nem alszik. Nem is ez az alapvető gond, hanem az, hogy este mikor elalszik, rendkívül "intenzíven" teszi azt. Mocorog, hörög, nyög... Nem ébred fel csak ezt csinálja. Hajnalban vagy reggel mikor felébred szinte keresztben fekszik. Mi lehet a gond? Melege van, nyomja a légzésfigyelő lapja, nem jó irányban van az ágy, hasfájás , nem jó a tápszer (anyatej kiegészítésre)vagy anyuci közelségét hiányolja és addig mozog míg a buksija nem éri el a rácsvédőt. A hajnali vagy reggeli szoptatás után még elalszik ám az még rosszabb... Szerintetek mi a gond? Egyedi ez az eset?

Még egy, fürdés előtt egy órával teljesen begőzöl. Ordít, sír. Lehet érzi és már várja a fürdést, mert amikor készülödünk általában megnyugszik.

Aki tud segítsen! Legyetek kedvesek.

Köszönöm

2008. febr. 28. 10:21
Én arra a következtetésre jutottam, hogy ha a fiam aki most két és fél hónapos szopizáas után egy bizonyos időn belül nem alszik el, akkor türelmetlenné, igerülté valik, igy nehezebb az elalvás és persze jobban is üvölt, igy igyekszem szopizás után sokat nem szórakozni vele, hogy nyugodtabban tudjon elaludni- és müködik
36. 5cb4354c81 (válaszként erre: 35. - Kataanya)
2008. jan. 8. 21:01
Szia! Mostanában megint nem sír! Hál'istennek. Azt hiszem a fogai miatt volt, sorra bújtak elő neki.
35. kataanya (válaszként erre: 34. - 5cb4354c81)
2007. dec. 20. 13:29

Nem lehet, hogy azt érzi, türelmetlen vagy? Mármint, hogy alig várod, hogy elaludjon. Eleinte én is mentem volna és tettem volna a dolgom, nem is volt alvás. Hihetetlen, mennyire megérzi. Ami még fontos, próbálom fürdés alatt megcsinálni, utána pedig nyugodtan fekszem le mellé. Általában még el is bóbitálok. :)

Mondjuk nekem nagy előny, hogy egyszerre fekszenek a naggyal, így nincs gond azzal, hogy csak ő.

Mindenesetre nagyon remélem, hogy minél előbb visszaáll neked a régi rendre, és újra "simán" megy minden! Addigis csak kitartást tudok kívánni. ;)

34. 5cb4354c81 (válaszként erre: 32. - Kataanya)
2007. dec. 19. 22:38
Ha már nagyon sír, akkor bemegyek, elfektetem, simogatom a hátát, énekelek neki. Vagy kihozom, ha még nincs túl késő, futkározik még egy kicsit, aztán utána megpróbálom újra letenni. De általában megint sír. A rosszabb az, hogy kint is sír a fáradtságtól, de aludni sem akar. Sőt tegnap este pl. odavettem a mi ágyunkba. Először a sötétben hempergett, felült...aztán odabújt hozzám. Egyszer csak elkezdte mondogatni: apa, apa, suttogva. Közben apuci is megjött a melóból, bebújt az ágyba. Az én fiamnak, mintha az álommanó kiröppent volna a szeméből. Ugrált, hempergett, beszélgetett, nevetgélt... Aztán betettem a kiságyba, de mi is ott maradtunk a szobában. Persze volt nagy üvöltés, rugdalta a falat, az ágyat...egyszer csak elkezdett beszélgetni, aztán elaludt. Csak az a baj, hogy az én fiam nagyon nagyon eleven. Amikor nem alszik, sajnos egy percre sem lehet magára hagyni, mert jártunk már párszor ügyeleten... Szóval csak akkor tudok bármit csinálni(amikor egyedül vagyok, ami sokszor van, mert a párom 3műszakban dolgozik), ha a bébi elalszik. tanulni is csak akkor tudok a nagyobbikkal, ami meg muszáj, mert most elsős. És annyira bosszant, hogy nem tudom csinálni a dolgom, fut a lakás, főznöm kéne...és olyan jó volt, amikor betettem a kiságyba, és már addig is tudtam csinálni a dolgomat, amíg ő elaludt.
33. 5cb4354c81 (válaszként erre: 30. - Pánikmanó)
2007. dec. 19. 22:24

Szia! Értem amit írsz, és így is csináltam, akkor, amikor rászoktattam, hogy egyedül aludjon el. Most már ki tudja szedni a kiságy egyik rácsát(ami direkt műanyag, hogy amikor már akkora és felébred, akkor magától is ki tudjon jönni), van amikor kiszedi, kimászik és vidáman eljátszik a besötétített, vagy este a sötét szobában. De van amikor nem szedi ki a rácsot(ez van többségben), csak sír. Közben ma voltunk dokinál, mert eléggé náthás, és kiderült, hogy jönnek a szemfogai, ezért van a nátha meg a nyügi is. Sajnos már a harmadik olyan napnál tartunk, amikor reggeltől estig megy a sírás. Mindenért sír. Ha öltözünk azért, ha nem, akkor azért, ha ennivalóval kínálom, akkor azért, ha nem akkor azért, ha leteszem aludni akkor azért, ha nem ,a kkor meg azért mert fáradt, amikor a tesó megjön a suliból, akkor meg kezdődik a veszekedés.... Szóval már eléggé ki vagyok fáradva, alig várom, hogy este legyen, és aludjon mindenki, hogy egy kicsit csend legyen.

Pl. az is változott, hogy eddig már lekésőbb 7 órakor aludt, most meg van, hogy fél tízkor. De én a nagyobbiknál is következetes vagyok, és legkésőbb fél kilenckor alvás van. Nem akarom a kicsinek sem megengedni, hogy sokáig fent legyen, meg hogy akkor aludjon amikor ő akar. Szeretném, ha megszokná, hogy mindig ugyanakkor fekszik le, ami persze nem fél tíz. Eddig ezzel nem is volt gond, de most mintha minden felborult volna!

32. kataanya (válaszként erre: 29. - 5cb4354c81)
2007. dec. 19. 22:22
Mirmil! Ez nálunk is most jött elő, másfél évesen. Kisebbik lányomat soha nem kellett altatni, egészen mostanáig. Szerintem ez a kor az, amikor már teljes mértékig tisztában van vele, hogy el kell szakadni a szülőtől, de olykor ez nehéz. Letettem egy plédet az ágya mellé, és ott fekszem vele. Azóta nem sír. Biztos, hogy nem hiszti miatt üvölt, hanem mert valami gond van. Akár lelki, akár testi. Kell neki, hogy ott legyek, és miért vonnám meg ezt tőle? Majd elmúlik ez az idő is, mint minden más. :)
2007. dec. 19. 22:05
Ilyen nálunk is volt/van. Én nem hagyom üvölteni, pláne magán kívül. Kinek is jó az? Kiveszem, dajkálom, játszom vele, szoptatom, sétálunk aztán visszateszem, ha még mindig üvölt, kezdjük előről, de nem hagyom, hogy álomba ordítsa magát.
30. pánikmanó (válaszként erre: 29. - 5cb4354c81)
2007. dec. 18. 20:26

Kedves Mirmil: Ez keményen a szeparációs szorongás. Az ágy az a hely, ahonnan a gyermeked nem tud utánad menni, mert akadályokba ütközik. Szerintem attól fél, hogy elmész, mégha esetleg sosem hagytad ott sehol ( nyilván ezt Ő is tudja, de a nagy fejlődési szakaszokon neki is át kell esnie. ) Kapcsolj be neki andalító zenét, ülj az ágya mellé, simogasd, beszélj hozzá és mindenképpen éreztesd vele, hogy segíteni próbálsz neki. Ehhez persze a legfontosabb a te nyugalmad, hogy ne bosszantson fel a tehetetlenség, a hiszti, a sírás és a kezdeti sikertelenség. :)


Hidd el, pár nap múlva helyre állnak a dolgok, érezni fogja a kismanó, hogy Rád bármiben számíthat, mégha egyre önállóbb nagyfiú is. Légy következetes. ha kidolgozol vmi taktikát, kövesd mindig, aztán ha ismételten eljött a nygalom, lehet visszaadni az önállóságát a kisfiadnak, hogy újra egyedül alhasson el.


Ez persze idő, egyik napról a másikra nem megy.


Az én kisfiamnak volt egy időszaka, amikor anyaapa ágyában akart elaludni. Nem álltunk ellen, hisz csak velünk akart lenni. De szigorúan bekerült az ágyába, ha elaludt. Egy idő után már nem volt érdekes a dolog számára. Sőt, mindig meg is kérdeztük, hogy hol szeretne elaludni: a saját vagy a szülők ágyában: :)


Kitartás! :)

2007. dec. 18. 19:52
Az én kisfiam 17 hós, és kb. 6hós kora óta egyedül alszik el. De most, kb.2 hete, minden elalvásnál (napközben is) nagyon-nagyon üvölt. Nem tudom mi van vele. Pedig álmos, de amit beteszem a szobájába, vége az álmosságnak, és csak sír, mint akit nyúznak.
2007. dec. 7. 17:22

Lehet,hogy talán nem is annyira álmos, próbálj vele egy kicsit játszani, hogy jókedve legyen.Azután sétálgass vele a karodban...

nekem is előfordul ,hogy igy viselkedik, ezek beváltak..

27. supin
2007. nov. 22. 14:56
Próbáld megnyugtatni,simogasd a hátát. Lehet valamitől fél..
26. Sylva (válaszként erre: 22. - Oribari)
2007. nov. 22. 14:48
Igazad van. Minden gyerek más. A nagylányom 3 éves koráig alud el a kezemben. Kibírtam. A pici fiam soha nem igényelte, hogy kézb vegyem alváskor. Sőt! Ő az ágyában alszik el magától. Pedig napközben bújós.
2007. nov. 22. 14:10
A nagyfiam is 3-4 h-os koráig ezt csinálta, minden este kb éjfélig, aztán egyszer minden trükk meg praktika nélkül elaludt 9-kor, és utána mindig. A lányom meg első naptól kezdve teljesen egyedül alszik el, soha nem is lehetett kézben elringatni.
2007. nov. 21. 12:32
és ezt az elalvás pánikot lehet kezelni?milyen nyugtató teák vannak?és milyen speciális masszázs olaj?
23. Mimus
2007. okt. 30. 07:53

Sziasztok!

Képzeljétek,én a kezdetektőlfogva úgy szoktattam Lilit,hogy fürdés után szopi,utána pedig lerakom,cumi a szájába,ott a babája mellette,felhúzom a kis zenélűs gügyüjét és elalszikmagától.És elég gyorsan.Már a kezdetektől így csináltk és ehhez szokott hozzá.Mondjuk nagyon jó baba,szerencsés vagyok vele.

2007. febr. 23. 09:30

Sziasztok!

Az én lányom is lassan 3 hónapos, de még soha nem aludt el egyedül. Én mindig felveszem, ha látom, hogy már nyűgös, aludnia kellene, a karomban megnyugszik,elalszik, utána beteszem az ágyába és szépen alszik.

Nem igaz, hogy nem félek attól, meddig fogom még birni ezt az 50 kilómmal:), de úgy gondolom, ha egyszer szüksége van rám, mellette a helyem.

Nem szeretem ezeket az elkapatós tanácsokat, mert könnyű ezt mondani, ha az embernek nyugodt a gyereke, de ha egyszer igényli a közelségedet, akkor szerintem ezt kell csinálni és kész. Ami pedig megerősit ebben, az az, hogy én is ilyen voltam:), engem is felvettek és a mai napig kitűnő a viszonyom anyukámmal, megtanultam már jóidejében, hogy bihatok benne :)

2007. febr. 22. 22:58
Az enyém 14 hónapos. De még mindig üvölt...:)
2007. febr. 22. 16:00

Sziasztok!

Köszi a sok értékes tanácsot. Már kb. egy hónapja váltottunk tápszert, mert bukós volt, és most olyat eszik, ami kicsit sűrűbb, mint a többi, direkt bukós babáknak, úgyhogy elvileg jónak kellene lennie.Szerintem ezzel nincs baj, én is gondoltam az elalvástól való félelemre, de azt hittem, hogy ez hülyeség.

2007. febr. 22. 13:45
Pontosan ezt csinálta az én nagyobbik fiam és a keresztfiam is.Ugye mondanom sem kell,mindent megpróbáltunk.Pocakmasszázs,a keresztfiamnál tápszercsere(én kizárólagosan szoptattam),meleg pelus a hasra,stb.Aztán kiderült a diagnózis:elalvástól való páni félelem.Sosem gondoltam volna.A növérem hasonlóan oldotta meg mint én:fürdetés után 20-25 perces lágy masszázs speciális olajjal,gyengéd tornáztatás,halk dúdolás,símogatás,kötelezö félhomály a végére,utána EGYÜTT,összebújva befeküdni a szülöi ágyba(nyugi,NEM FOG ODASZOKNI,ezzel ijesztgetett bennünket mindenki,nem lett belöle semmi,két hónap után saját maga jelezte:zavarjuk!),az elsö hét után fél-egy óra múltán garantáltan álomba szenderül,vissza lehet "lopni" a saját ágyikójába.Egy alapvetö szabály:KITARTÁS KELL HOZZÁ.Sok sikert!!!!Szorítok!!!!
18. Minya
2007. febr. 22. 13:14
Nálunk is volt van is néha ilyen az elalvásnál olyankor magamhoz veszem és simogatom míg elalszik utána teszem be a kiságyba lehet hogy olyankor szeretgetésre vágyik néha önaltatásként gajgajozik a cuminak vagy 5-10 percig utána beájul vagy 2 órára is.Milyen tápszert kaptok?
17. dogiz
2007. febr. 22. 12:49
Biztos hogy jól lakik? Én annak idején próbáltam a kb. 3 órákat tartani, sokszor mértem (az enyémek szopiztak. Ha nem az ennivaló, a gond, akkor próbálj odaülni az ágya mellé, s halkan énekelni, esetleg símogatni a kis kezét, vagy homlokát, ez biztos nagyon nyugtató.
16. kszilvi (válaszként erre: 14. - 76a2779643)
2007. febr. 22. 12:35

Nem tudtam, hogy tápszert kap-így tényleg eléggé költséges.. Egyet értek Asrával, lehet, hogy akkor tápszert kell váltani, mert lehet, hogy nem elég tápláló már.Olyan növekedési fázisban van, hogy több kell neki.

Az én fiam még akkor szokott sírni alvás előtt, amikor már nagyon-nagyon álmos, és nem tud elaludni. Általában sikerül 5 perc alatt, de néha nagyon sír.

15. Asra
2007. febr. 22. 12:20

sziasztok:)

alvásról: ebben a korban tanul meg magától elaludni. ez nem könnyű. pláne, hogy mostanra tűnik el teljesen a "magzatpóz" (felhúzott láb, stb.) amikor "kienged", az izmai felzavarják (ezt az alvás előtti összerándulást még mi is ismerjük). amikor az enyéim így "viselkedtek" ellenőríztem, h biztos nincs-e bajuk, ha csak az elalvás volt a probléma kaptak egy kis simit, dudolást. ha tovább sír - egy picit hagyni kell. mert meg kell tanulni egyedül elaludni.

evésről: ha 2 óránként kér enni, akkor beszélj az orvossal és cseréljetek tápszert. lehet, hogy az összetétele kevés a babádnak.

14. 76a2779643 (válaszként erre: 10. - Kszilvi)
2007. febr. 22. 11:22

Szia!

Az a gond, hogy tápszert eszik, már kb 3 hetes kora óta, és a mai árak mellett kicsit költséges, hogy egy csomó kajcsit kidobok.

Azért köszi!

2007. febr. 22. 10:54
LÁNYOK NEKEM VAN EGY KÖNYVEM : A SUTTOGÓ TITKAI A CÍME.(2 RÉSZES )AZ ELSŐ RÉSZ 1 ÉVES KORIG A MÁSODIK RÉSZ 1-3 ÉVES KORIG SEGÍT AZ ANYUKÁKNAK. ÉRDEMES BELEKUKKANTANI:-))
12. DOMI740 (válaszként erre: 11. - Rózsaszál1)
2007. febr. 22. 10:34
:-))))
11. rózsaszál1 (válaszként erre: 4. - DOMI740)
2007. febr. 22. 10:10

Szia!

Eszemben sincs járkálni vele. Éppen azért, nehogy megszokja és akkor Én is megszívnám már így is 6,5kg és kicsit nehéz lenne. Elkapatni sem akarom e végett.

2007. febr. 22. 10:08

Szia!

Nyugodtan kínáld meg a cicivel, ha sír, ha kell neki eszik, ha nem-más a baj. Nem baj, ha elalszik rajta. Az is lehet, hogy a hasa fáj-hasfájós lesz.(ha feszeng, felhúzza lábait)Az én fiamnak is fájt kicsit a hasa, elég sokat sírt. (most múlt 5 hónapos) Van, hogy most is kér 2 óra múlva enni-pedig már mást is kap-adok neki, ő tudja, mennyit kíván. Néha csak azért kéri, hogy megnyugodjon, vagy éppen álmos és csak így tud elaludni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook