Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek! (beszélgetés)
Olyan aalpvető dolgokról tudnak emberek vitatkozni. Hülyének nem szülök, ez nem alap? Amíg normális fickót nem találok, nem szülök, ennyi.
Ha anyagilag nem fér bele egy gyerek, nem szülök, ez nem egyértelmű? És még így is jöhet jópár olyan helyzet ,amit meg kell valahogyan oldani, sőt nem mindegy, hogyan, úgy, hogy a legjobban jöjjön ki a család belőle.
Sőt még ha minden adott, az embernek akkr is vannak vágyai, vágyik a haladásra, az ötről hatra jutásra, még akkor is törekedni kell, hogy egyre többje és többje legyen, gyerek mellett.
Tudod, nagyon-nagyon komoly probléma van, ha az ember úgy hív életre egy másik emberi lényt, hogy semmilyen jövőképe nincsen.
A "majd lesz valahogy" nem egy jövőkép.
A tégla fejre esésének statisztikai valószínűsége sokkal minimálisabb, mint az, hogy ki,milyen indulással, mire predesztinálja a gyerekét és saját magát.
Az ne legyen már ördögtől való, hogy az ember tisztában van az anyagi helyzetével, fog egy papírt, felírja: bevétel és kiadás. Meglátja, mi marad. Abból mennyit tud megtakarítani. A maradék mire futja majd.
Az sem ördögtől való, hogy az ember leül és megkérdezi magától: akarom-e, hogy egy bunkó legyen a gyerekem apja, meg akarom-e keseríteni az életét egy ilyen szülővel?
Az sem, ha látom nagy vonalakban a következő öt évet a tekintetben, hogy hol tartok, hová akarok eljutni, ehhez milyen tényleges lépéseket kell tennem stb.
Jó-jó, persze, csak arra akarok rávilágítani, hogy bár az élet elég kiszámíthatatlan tud lenni, azért érdemes ezt a kiszámíthatatlan részt minimalizálni, nem?
Tehát nem tudom mi lesz 10 év múlva, de van befektetésem, amihez hozzáférhetek. Lehet, hogy holnap meghalok, de van életbiztosításom, amit megkapnak a gyerekeim. Lehet, hogy a vihar leviszi a házam tetejét, de van lakásbiztosításom és lakástakarékpénztárba is fizetek. És bár nem kell számolgatnom a filléreket, tegnap éjjel is a likviditási táblázatomat képleteztem, elemeztem.
Oltás: 0 ft,megfizethetném,de nem adatok be neki minden szír-szart,mert az még károsabb,mint ha átesik a bárányhimlőn!Az én orvosom sem szereti csak a kötelezőket beadatni+ az agyhártya ellenit (3000ft)
Immunerősítő: sosem kapott csak a D-vitamint ami kötelező (fél évig elég az üveg 2000-3000 között van vagy hogy) sosem volt beteg...
Azért terveid csak vannak, nem?
Amúgy meg nem értem hogy jutunk mindig oda, hogy holnap meghalhatok. Igen. És? Mi köze ennek Gabika helyzetéhez? A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Ehhez még hozzáfűzném a kedvencemet: azért kritizáljuk, mert nekünk sz*r az életünk.
Én úgy döntöttem, hogy ez ellen nem is küzdök tovább. Ha valakinek csak egy elégedett percet is szerzek azzal, hogy hagyom, hogy ezt higgye...legyen. Én nagyvonalú vagyok. :)
Persze igazad van,de nekem meg holnap a fejemre eshet egy virágcserép és meghallhatok!Tudom túlzó,de akkor ha arra építenék mi lesz 10-20-30 év múlva tényleg nem vállaltam volna gyereket.
A helyzet most az,hogy Gabika terhes,van melója,együtt van a párjával (akivel helyre akarják hozni a dolgokat) ha esetleg mégsem menne akkor van apukája,akihez költözhet.És ha meghal a papa,mert erre hivatkoztok annyian,hogy akár meg is hallhat (de kívánom,hogy 100 évig éljen) akkor eladja a lakást amit örököl,lesz pénze,és eldönti mit kezd vele!
Nem tudom én se,:)) nem vagyok hozzá eléggé művelt
és kifinomult emberke. ;)
Ahh nálam süt a nap :D elég ezt a fórumot olvasgatni hogy derült legyek egész nap.
Jukio én azt látom hogy Te beszélgetnél de a színvonal,amikor nincsennek hozzád való partnerek,akkor részedről beszélgetés,a másik oldalról fröccsögés lesz és az méltatlan egy értelmes emberhez.Tetszik az a sok gyógyszer meg stop tábla amiket neked küldözgetnek,ezt komolyan mondom. :) Manapság az értelmesebb embereket nehezen viselik el.. :DD
Nem akarom én levágni a bárányfelhőidet, de többen leírtuk már eddig is, hogy kamu az egész.
A TÉMÁRÓL beszélgetünk.
Persze, ettől még lehetsz magadra büszke :D
Napok óta ide járok röhögni. :DD
Mjdnem 1000 hsz született egy abszurd-gagyi kamu
fórumhoz.Szájtépés az egész,a szellemi színvonal a breki s.ggealatt sincs és senki nem ismeri fel az óriási ellentéteket.Gabika valószínleg ott röhög a monitor mögött és büszke rá mennyi áronkát tudott lóvá tenni! :D :D
Pedig ha csak egy kicsit is figyelmesen elolvassa az ember azt a zöldséget amit összehozott,világosan látná hogy hazugság á-tól z-ig.Mind emellett azt mondom,a téma sajnos jelen van és érdemes megvitatni.Sajnos hogy manapság ilyen a szellemi szint.Ebből elég nehéz lesz kiemelkedni,ez látszik a hozzászólások nagy részéből.Nagyon kevesen vannak még mindig akik ébren vannak és az agytekervényeiket használják is..
Abnormális és elvakult gondolkodásra vall, kit érdekel Gabika,ő most saját magát nézi, nem véletlen lett terhes. Szegény babát sajnálom, ha majd hasfájós lesz és hagyják üvőlteni,mert nem lesz pénz venni az emésztéskönnyítő cseppeket pl. havi 15 ezerért. Szüljön az,aki el tudja tartani, fel tudja nevelni. Könnyű nektek, itt behülyititek, hogy hajrá, aztán ha nem megy, nem lesz gyed, papa meghalhat, nem lesz nyugdij, akkor miből lesz tüzelö, kaja, gyszer?
Melyikőtök vállalja a felelősséget, ha egy év múlva elveszik a babát, mert nem tudja ellátni? Szimpatikusnak könnyű lenni, de nem kellene elrugaszkodni a valóságtól!
További ajánlott fórumok:
- Ti mit szoktatok csinálni ha egyedül érzitek magatokat?
- Kedves anyukák! Mit javasoltok? 18 hónapos kislányom nem akar egyedül elindulni!
- Pesterzsébeti anyukák akik sokat vannak egyedül, dumcsizzunk!
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- Gyermeküket Egyedül Nevelő Anyukák
- Kisgyermeküket egyedül nevelő anyukák gyertek segítsünk egymásnak!