Egy hete nem eszem szénhidrátot, mégsem indult be a fogyás (beszélgetés)
Igyekszem. Köszi a kalóriabázisos tippet:)
És mindenkinek köszi, aki hozzászól, hasznos és motiváló!
23 kilót, de abból 1,5kg jojózik, Nyáron lemegy télen felugrik. 71 voltam, és 49kg lettem.
Úgyhogy, csak szépen mindent ugyanígy, nekem jónak tünik amúgy az étkezésed.
Az előbb mértem magam, háát, a fürdőben 80,7 kg voltam, viszont a nappaliban, ahol először is mértem magam, 80,2. Ha azt vesszük alapul, akkor fogytam 20 dekát:D
Megfogadtam a tanácsotokat, igyekszem délelőtt is enni, és regisztráltam a kalóriabázisra, aszerint tegnap 1200 kalóriát nyomtam be. Mindenesetre most nem szabad feladni, holnap meg kell jönnie, aztán utána remélem tényleg beindul.
Jaaj, csak most ne adjam fel. Bár ha nem is fogytam, azt el tudom mondani, hogy úgy érzem, energikusabb vagyok, ez is valami.
Reggelire, vacsorára lassú felszívódású ch, napi 5 étkezés, ekkor már lehet gyors felszívódású is, vegyítve a lassúval. Akinek van ideje, tudja számoni: napi 120-160 gr ch.
Nekem 4 gyerek mellett csak saccolni van erőm. :)
A diéta előtt én sem tudtam reggelizni, de valahogy hozzászoktam. Reggel este 2-2 szelet rozskenyeret eszek vajjal, vagy kenőmájassal, tízórai uzsonna valamilyen gyümölcs (1-2 db), vagy 2 deci tejföl édesítővel. Ebéd mindig főtt étel, de csak minimális mennyiség, és igyekszem kerülni a lisztes cukros dolgokat.
3 hónapja diétázom, esténként 15-20 perces torna, és így fogytam 9 kilót, miközben nézem, hogy gyermekeim mennyi finomságot esznek. :) Egyszer kétszer engedtem a kísértésnek és ettem sütit, de a gyomrom valamiért már nem díjazta, és megfájdult. A férjem szavaival élve: elkényeztettem a gyomromat.
Egy nagy hibát követek el diéta alatt: Nem bírok lemondani a napi 3 adag tejeskávémról (édesítővel). Reggel délben este megiszom, ennek ellenére sikerült fogynom.
Amúgy nem monoton, hogy csak sali-hagyma?
Én szeretem a zöldségkeverékeket (saját), és a sötétzöld és narancssárga zöldségeket (spenót, sóska, nem édes fajta sütôtök, sárgarépa, kelkápi, cukkini, ilyenek)
A tejtermékek vízvisszatartók sajnos és a virsli is sós (meg a sajtok is, de azok nemcsak ezért tartják vissza a vizet), szénhidrát szempontbol akkor sem olyan rossz, csak egysíkú egy picit ilyen sok tejtermék és pont a sósabbak (feta, trapi). Próbáld kihagyni egy pár napig, vagy legalább ne 3 étkezésbôl 3 tejtermék legyen, variálnék. Tojás, hal, magok?
De ha csak a ch-t nézem, még nem lehetetlen, hogy fogytál is, mostantól méredzkedj mindig!:)
Ennyit ettél max.:
14 kcal 10 dkg Jégsaláta
119 kcal 50 g Feta sajt
29 kcal 1 kicsi (70 g) Lilahagyma
14 kcal 10 dkg Jégsaláta
46 kcal 1 közepes (110 g) Lilahagyma
198 kcal 2 darab (100 g) Virsli (általános)
191 kcal 5 dkg Trappista sajt
117 kcal 15 dkg Zsírszegény túró
121 kcal 2 evőkanál (56 g) Tejföl (20%)
54 kcal 1 darab (115 g) Narancs 54 kcal
Mindösszesen: 903 kcal
Összes kcal bevitel: 903 kcal
Ez ránézésre 1000 kalória sincs. Korábban mennyit ettél? Nem vagy ettől nagyon éhes? Olyan mintha hiányozna belőle egy ebéd. Hús párolt zöldséggel pl.
Ha ennyi kajától nem korog a gyomrod nézesd meg a pajzsmirigyed!
Sziasztok,
köszönöm a sok hasznos tanácsot.
Tegnap vettem elemet a mérlegbe, 80,4 kg vagyok.
Valóban az a típus vagyok, akinek reggel egy falat nem megy le a torkán, így a bevitt mennyiség nagy része délutánra, estére tolódik. Ezen próbálok mostantól változtatni, és egyenletesebben elosztani az étkezéseket.
Kérdezte valaki, hogy milyen mennyiségeket eszem. Nos, tegnap ez így nézett ki:
1. étkezés: jégsaláta kb hatod része, pici lilahagyma, kb 5 dkg feta sajt
2. étkezés: jégsaláta hatod része, lilahagyma, 2 virsli, és kb 5 dkg reszelt trappista sajt
3. étkezés: kb 15 dkg zsírszegény túró 2 kanál tejföllel, bele egy narancs
Vizet átlagban napi 1,5-2 litert iszom, ezt is próbálom növelni.
Sajnos ezek a mozgások az alapanyagcseréd részei, amit az ember napi szinten mozog az alapanyegcsere részévé válik, gyakorlatilag a testzsír csökkentést nem befolyásolja.
Olyan mozgás kellene amit eddig még nem csináltál.
Szia! Nem tudom végigolvasni a fórumot, de azrét hozzászólok. Ha nem indult meg a fogyásod (1 hét alatt mondjuk ez még nem para), egyrészt lehet sokkal kevesebbet eszel, mint kellene, ezzel csak azt éred el, hogy hízni fogsz, másrészt kiéhezteted magad, és feladod hamar. Olvass a bodybuilderen tanácsokat, a sárga kapszulát, minden le van írva ott feketén-fehéren, még étrendeket is találsz, meg kalkulátorokat. A szénhidrátot meg nem szabad teljesen megvonni, mert olyan jojó lesz a vége, mint egy ház.
Egyél sokszor keveset, és igenis egyél szénhidrátot. Szükséglet. További sok sikert!
Megterheli. Nézd, nekem bevált. Lementem 70-re és ott kezdtem hozzá edzeni. 52 kg-ig meg sem álltam. Évekig tartottam a súlyomat. :)
Mikor állapotos lettem, akkor sem hagytam rögtön abba. 8. hónapban vagyok, február 19-re vagyok kiírva. 8 kg-t szedtem fel. Rendesen eszem, DE ÉSSZEL! :) És szerintem a legfontosabb az étkezés, mert hiába edzel, ha nem megfelelően étkezel. Viszont ha jól választod meg az ételeket, akkor is fogyni fogsz, ha meg sem moccansz. :)
A nagy súly nem terheli meg az ízületeket????
Ez csak kifogás...
Lehet úszni, tempósan gyalogolni.
További ajánlott fórumok:
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Nagyon jól indult ismerkedés, most mégsem értem mit akar?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- Elhagytam a szénhidrátot mégsem fogyok...
- Paleo diéta - Mennyi szénhidrátot, és kalóriát fogyasztotok egy nap átlagosan?
- Valóban segíti a szénhidrát anyagcserét a króm rendszeres fogyasztása?