Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el? fórum

Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
171. 116199a424 (válaszként erre: 12. - Ekka)
2012. nov. 19. 02:29

"évtizedekig is megvonhatjuk magunktól a karbót"


Vegulis igaz, hogy pl.az eszkimok -foleg ugye evtizedekkel ezelott- nem tomtek magukat zoldseggel, gyumolccsel; altalanossagban veve csak a vadaszatuk soran megszerzett hust - fokazsirt fogyasztottak, de azert erre szuletni kell, ugy ertem, ok olyan korulmenyek koze szulettek, nekik ugye az (volt) a termeszetes.


Dehat mi itt a 21.szazadban es normal korulmenyek kozt nehogymar eheztessuk a szervezetunket!!! Nincs semmi gond a zoldseg-gyumolcs-fogyasztassal (habar az utobbit a dietazok valoban korlatozott mennyisegben fogyasszak a magas cukortartalom miatt), de nem ez okozza a legfobb problemat, hanem a cukros etelek, edessegek fogyasztasa. Ha csak ezeket mellozi valaki, latvanyos eredmenyt erhet el hamar, plussz egeszsegesebb is lesz.

2012. máj. 31. 15:15
Igen és az arra hajlamosoknál ketózis, katoacidózis.Ha kezeletlen cukorbetegséged vagy inzulin rezisztenciád van akkor, nagyobb baj is lehet.Hangulat ingadozás, dühkitörések stb stb, mind végig éltem.
169. Várhegyi Márton (válaszként erre: 141. - Fe9e12ede0)
2010. dec. 24. 20:35

"Cucibajban GLUT2 hiány is van."


Ez általánosságban nem igaz. Vannak olyan cukorbetegség-formák, ahol a GLUT-2-nek (vagy a glukokináznak) valamilyen defektusa van, de ez nem általános.


"meg kell nézni hogy élnek azok a népek, akiket nem tizedel a cukorbetegség."


Ilyen úton a lehető legnehezebb bizonyítani bármiféle biológiai összefüggést, túl sok a buktató benne, nagy körültekintést igényel, a következtetéseknek pedig általában óvatosnak kell lenniük.

168. 52d88462eb (válaszként erre: 1. - Jéghegy)
2010. dec. 24. 12:35

Hali ez rém kevés, két éve diétázom, 1200 kcal el kb 120-150g szh / nappal az első éveben.Mostanra -55 kg 43 bmi helyett 26 os.Nem birható sokáig hisz 10-20 g szh ba nem fér bele még egy alma se. Nemhogy bármi gabona származék. Mivel a b vitaminokat teljesen kiiktatod garantált az idegebaj.

Lassan mozgással, tartósan. 4 évig yoyoztam ez alatt szedtem fel 50 kg-t. És két év alatt ment le.Türelem:) sok sikert

2010. nov. 7. 16:14

Az inzulin érzékenység csökkenését nevezzük inzulin rezisztenciának. Az inzulin a szervezetben éjjel-nappal kis mennyiségben jelen levő hormon, a hasnyálmirigy terméke, a vércukorszint szabályozásának egyik oldala. A szájon át felvett szénhidrátok (a cukrok és a keményítő) a bélből glukóz formájában kerülnek (vércukorként) a vérkeringésbe. A vércukorszint emelkedésére a hasnyálmirigy többlet-inzulint küld a vérbe, ami aztán segít a cukrot elraktározni az izom- és zsírsejtekben. Számos más szerv sejtjeibe (máj, agy, vese, vérsejtek) a vércukor bejut magától is, de az inzulin sok minden más folyamatot is szabályoz: ez az egyetlen "igazi" anabolikus hormon, ami a test felépítését szorgalmazza - magyarul, hizlal.


Ha a zsír- és izomsejteken levő fogadó helyek (a sejtfalon levo receptorok) rosszak, nem ismerik fel az inzulint. (inzulin rezisztencia) A sejtek nem tudjak felvenni a verbol a cukrot (glukozt), vagyis ez a verben marad, elmarad a kívánt hatás, tehát nem csökken le a vércukorszint.


Erre a szervezet úgy reagál, hogy a hasnyálmirigy még több inzulint termel, hogy a többlet-inzulin valahogy jobban elvégezze feladatát.


Igen ám, de eközben a sok inzulin sok mást is csinál ott, ahol nem kéne, pl. hizlal, és az étvágyat is fokozza.


A felszaporodó zsírsejteken is persze ugyanolyan rosszak a receptorok (vagy a sejteken belüli folyamatok), így a megnőtt keringő inzulinmennyiség vércukor-szabályozó hatása is kevesebbnek bizonyul, ami további inzulin-túltermeléshez vezet. A sok inzulin hatására olykor-olykor egyszer csak mégis lecsökken a vércukorszint, ami kifejezett éhségérzetet, cukor iránti vágyat provokál.


Ördögi kör ez bizony: csökkent inzulinhatás - több inzulin - éhségérzet, elhízás - még rosszabb inzulin hatás - tovább fokozódó inzulin rezisztencia.


Közben annyira megromolhat a vércukorszint szabályozása, hogy a vércukorszint emelkedése állandósul, ekkor cukorbetegség alakul ki.


Tehát az inzulinra való csökkent érzékenységről van szó, ami a normálistól csak kicsit különbözőtől az igen súlyos formáig minden változatban előfordulhat. A teljes Inzulin Rezisztencia (IR) nagyon ritka, életveszélyes állapot, viszont a mindennapi életben gyakori, kisebb mértékű IR-val járó állapotokban ezt a tény sokáig nem is volt köztudott. Az IR-ral kapcsolatos betegségek végső soron az érrendszer károsodásához vezetnek, aminek súlyos megnyilvánulásai a szívinfarktus, korai érelmeszesedés (elbutulás), agyvérzés, veseelégtelenség, érszűkület.

166. 06bfdda89d (válaszként erre: 162. - Fe9e12ede0)
2010. nov. 3. 22:34

Váó!Oda lehet menni kötözködni?:DDD


Ja,azt nem is várom el,az amolyan tekintélyelvűség lenne.Annyiban viszont elvárom,hogy aki nem érti a mögöttes okokat,az onnan tájékozódjon,azoktól,akik értik.


Mondtál érdekes dolgokat a tejről,majd utánajárok,vagyis majd a tanulmányaim tutira utánajáratnak.Így a nyitott topik nem hiábavaló,ha bármelyikünk talál valamit odaviszi,a másik megrágja,akármennyi időbe is kerül.Jól hangzik.Jelöld be kedvencnek,akkor könnyebb figyelgetni.Valószínű írok is oda nem sokára.

165. 06bfdda89d (válaszként erre: 161. - E974230abd)
2010. nov. 3. 22:28
Akkor az most tiszta gáz,ha én ebből egy kukkot sem értek,igaz? :(
2010. nov. 3. 22:02

Hát én megléptem az első lépést:)


[link]


Devil..SN..itt a lehetőség,hogy szegény lány fórumát elhagyjátok:)

2010. nov. 3. 21:54
Fú gyerekek ,kezd tiszta baris lenni a légkör:)))
162. fe9e12ede0 (válaszként erre: 158. - 06bfdda89d)
2010. nov. 3. 21:51

Az igazság az, hogy mostanság inkább a paleoval foglalkozó fórumokat szoktam olvasni. Valahogy úgy csöppentem bele, hogy mikor először olvastam Atkins étrendjéről, akkor habzott a pofám, hogy ki lehet ekkora barom, a CKD-re meg azt javasoltam, hogy csinálja akinek 6 anyja volt. Aztán valahol rábukkantam arra, hogy "Szendi Gábor szerint a low-carb az ember számára a legideálisabb étrend". Ekkor kezdtem utána járni, de azért, hogy megtaláljam benne a tévedéseket. És ha hiszed, ha nem, akkor már Dr. Légrády elvei szerint étkeztem. (akkor tértem át az ő elveire, mikor a reformtól kezdtem megbetegedni". Szóval volt már jócskán dogma, aminek addig is ellene mentem. Mikor kiderült, hogy a paleo elvek csak egy karnyújtásnyira voltak az addig kialakult étrendemtől, ezért nálam nem okozott olyan megrökönyödést mint aki először hallja, hogy nincs tej, nincs kenyér.... Szóval minél jobban beleástam magam, annál jobban fogadom el azokat az elveket.

Ha nem "meddő kötélhúzásba" megy a vita, szívesen válaszolok mindenre jelenlegi ismereteim szerint. Engem az olyan kijelentések nem hanak meg, hogy valami attól igaz, mert az oéti oldalán fent van.

Mondok egy példát. Közlik a tej fehérje, CH tartalmát, megmondják hogy mennyi tejben van a napi kalcium beviteled X százaléka. Ezzel nem fogok vitába szállni, mert ez így is van. Nem tagadom a laboreredményeket. Legfeljebb nem fogom "ajánlottnak" tekinteni.... Csak pár példa. Hiába van benne annyi kalcium, mikor az nem épül be a csontokba. Sőt még azt a kalciumot is kihajtja a szervezetből ami már benne van. Erre is van tanulmány dögivel. A vas felszívódást is rontja.

Tejet nem ivó természei népek nem csontritkulásosak, míg a tejet ivóknál népbetegség.

Sorolhatnám, a rengeteg ellenvéleményt.

Vagy ott van a cukor rartalmával aránytalan inzulinválasz. 1 órával tejivás után alacsonyabb lesz a vércukrod mint előtte. Szüksége van erre egy egészséges embernek? Tejipar által fizetett tanulmányokkal meg az a baj, hogy többnyire alkoholisták köréből válogatják ki a tejet nem ivó kontroll csoportot, nem a tudatosan tejet nem ivók köréből.....

Másrészt rengeteget tanultam Tőled, a tankönyvi elméletre is szükség van, ha közvetlenül ezeket a tanulmányokat szeretném megérteni. Igazából nem látom akadályát külön topicot nyitni, de annak sem, hogy akit bővebben érdekel a téma olvassa Szendi Gábor blogját. (azon a blogon nem tekintik ellenségnek az ellenzőket, sőt a többség örül neki, ha valaki gondolkozásra serkenti a tudás után szomjazókat.)

2010. nov. 3. 21:42

Igen..értem:)És értem az okokat is,illetve az okozókat is..

Én konkrétan türelmetlen vagyok ,voltam ,és leszek,és ha valamit tudok/vagy tudni vélek:)/nincs turelmem kivárni a normál eseményhorizonton pörgő emberek kapcsolási sebességét,és leelőzve a reakciójukat szinte magamnak válaszolok.../offolom őket sajna/

Hogyan lettem más??Önfegyelemmel/mert azért az ember látja magán ,hogy kiálhatatlan../

és miután belőlem tanár lett/tesi/így azért fizikálisan is sokat terhelem magam...

Edzőként/testépítő/jó ha az ember kicsit okoska/szeretik/táplákozási tanácsadóként pedig méginkább hangzatos ,ha megfellebbezhetetlennek tűnök...De leginkább az idő az úr a dologban..idővel rájössz mennyire semmit nem tudsz még a saját szakterületedről se,hiába az egyetem és a postgrad..és hogy egy ember nem is tudhat semmit szinte ezen a behatárolt időbelül..és ekkor elkezded tisztelni azt amit emberi kapcsolatrendszernek neveznék..mert ez az ami fontos..

Tök mindegy hogy a glükoneogenezist el tudom mondani teljes képletsorral,le van szarva,de ha az 55 éves Mari nénit megszabadítom 15 kilótól és egy infarktustól az valami...Ezt majd érted..később:)

Most a káprázat a tudás hite:)Élvezd,mert jön az idő mikor jön a tudatlanság bizonyossága..az szarabb és eltart egy darabig..sajna hosszbban mint a hit ,hogy baromira okos vagy:)ÉLVEZD:)

160. 06bfdda89d (válaszként erre: 159. - E974230abd)
2010. nov. 3. 21:21
Bennem sajnos iszonyat nagy az adottság is és az affinitás is elhousosodni(tiszta ciki tök nem bírom a stílusát...)és igazából nem is értem miért.(ezzel betetted a kiskaput...:D)Sokszor ha kedves vagyok,azt is rosszul veszik.Meg sokszor csak állok,hogy mi bajuk van,és gőzöm sincs semmiről.És ha ebből túl sok van,akkor lerázom magamról.Szóval ez tényleg olyan...Ha ilyen voltál,akkor hogyan lettél más?Igazából én azt sem tudom,miben is kellene.Nagyon IQ-ból (most félre ne értsd) kommunikálok,de máshogy nem igen megy,mintha nem azon a fokon forognék,ebből a szempontból értem,ha azt érzik,hogy hülyének nézek másokat,csak a bibi az,hogy ez nem így van.Nem tudom érted-e...(jaj,most ez is hülye kérdés?)
159. e974230abd (válaszként erre: 158. - 06bfdda89d)
2010. nov. 3. 21:14

Okés Kislány..na ez már tök emberi volt:D

/És beismerem óriási előnnyel indultam a felismerésben,mert anno én is ugyanilyen voltam "pár "éve az egyetemen:)/

Tudod a felismerés,fél győzelem,és ha tényleg "emberekkel"foglalkozó végzettséged lesz,akkor ez fontos,hogy észrevedd és korrigáld:)De te elsőre beláttad..le a kalappal,tök jó az út ..!!!

158. 06bfdda89d (válaszként erre: 156. - E974230abd)
2010. nov. 3. 21:09

Rendben.Csak igazat tudok adni és abban is,amit rólam írtál,hogy ilyennek tűnhetek,de nem direkt van,ez viszont biztos.Sajnálom hogy ledegradálónak tűntem,tényleg nem állt szándékomban.TÉNYLEG nem!Bocs.

És...már másodéves vagyok!:D (jó,ez most poén,na nem dicsekvésből)


Az ötlet jó.


Littledevil nyitunk külön topikot?

157. 06bfdda89d (válaszként erre: 153. - Fe9e12ede0)
2010. nov. 3. 21:04

Hát ez egy nagyon jó vázlat,szívesen átbeszélgetném veled.Néztem,hogy vannak is,amikről már beszéltünk.:D Állati jó téma.Menjünk külön helyre e célra?


Na néztem a 31-est.Durva,hogy akad ilyen is,még nem hallottam.Nem is tudom,hogy miért rakták a T2DM-hez,ez gyakorlatilag ekvivalens azzal,mintha nem is lennének bétasejtek...:O Meglepő.Kár,hogy nem írták oda,hogy melyik altipus.Várjál csak...van egy anyagom,mindjárt megnézem,hátha írja benne.Amióta egyszer hallottam az előadását,még nem nyitottam meg a ppt-jét.Mindjárt megnézem.

2010. nov. 3. 20:55

Figyu Spécinőci/nem szeretem a neved:)olyan fullfeminin

Azt írod,hogy nálad nem úgy működik ,hogy sokakkal beszélgetsz mert "Jé milyen sokan vannak itt...."de képzeld a fórumozás pont erről szól,és nem arról hogy dialogizálsz egy emberrel akit kiböksz../Illetlen két ember pb.-be belerondítani??Ez egy fórum ..pont ez a lényege ,hogy beledumálsz "másba"...különben privi lenne...

Szívesen változtatok írod...de olyan felhangokat használsz ami után veled nem szívesen beszélget senki...leereszkedsz,és nem partner leszel...

Szaknyelvet az ember nem a z egyszerűség kedvéért használ,hanem mert szakmai körben van..de nem itt...


És igen a fórumindító besértődött mert leoffoltad a fórumát,és jogosan sértődött be!!Ha saját fórumot akarsz a ketogén diéták kontra táplákozástudományi dogmák összevetése témakörbenn bátran nyiss egyet,hiszen ,ha van rá partner ,ott nyugottan vitázhatsza témakörben,de más kérdésfeltvését így elnyomni nem túl netikus .

Te egy hihetetlenül tájékozott,és jó tájékozódási képességekkel megáldott valszeg igen fiatal /elsős fősulis??/hölgyike vagy aki azt gondolja ,már mindent tud,amit eddig tanult aza mindenség.De majd most fogod megtanulni azt ,hogy tudás nem minden,sőt semmi!!Az emberismeret,és az emberszeretet,a segíteni akarás,és vágyás sokkal több ,mint a megszerzett tényszerű tudás!

Nagyon bírom Doctor Housét,és tisztelem amit kikövetkeztet,de ha haldokolnék nem lenne elsődleges célom egy ennyire embertelen ember segítsége...

Te nagyon jó úton vagy,és a tárgyi tudás fontos,nagyon fontos..de ne felejtsd el,minden mögött egy ember van,és nem egy megoldandó probléma,egy axióma,vagy egy tétel...

155. 06bfdda89d (válaszként erre: 153. - Fe9e12ede0)
2010. nov. 3. 20:53

Azt a mindenségit.Ezt szerintem még ma elolvasom.Köszi,kíváncsivá tettél...:)


Ok.Félreérthető voltam.Diagnosztikában gondolkodtam és elég rosszul fogalmaztam.Igazat adok.Szóval ha labor igazolja,akkor gyógyult.


Igazából azt mondom,hogy nem tudok nyilatkozni.Az OÉTI-t ismerem,de szerintem aki tényleg betartja,annak nem lehet gondja.(ha a genetika is úgy akarja...:)

154. 06bfdda89d (válaszként erre: 151. - Ekka)
2010. nov. 3. 20:41

Tudom.Írta.:)

Viszont ez nem úgy működik,(legalábbis nálam nem),hogy idejövök,körülnézek,hogy "jé,milyen sokan vannak" és akkor hajrá.Beszélgettem egyetlen emberrel.Ő ért engem,én meg őt.Abszurdum azt állítani,hogy azért írogat valaki,mert mit tudom én miket írtak,hogy miért. Én legalábbis nem.Itt is,priviben is jeleztem littledevilnek,hogy folytassuk,piszkosul nem érdekel,hogy hol történik a párbeszéd,viszont baromira illetlen két ember párbeszédébe belerontani.Ez egy fórum,és mint tagok írhatunk egymásnak nyíltan.Nagy előnye,hogy hátha van,aki tud csatlakozni és hiányos ismereteinket bővíteni.Egész egyszerűen csak beszélgettünk.

Egyébként meg jeleztem,hogy amúgy szívesen változtatok,nyílván annak megfelelően,hogy kivel beszélget az ember.Szaknyelvet az egyszerűség kedvéért használunk,ha valaki érti,könnyebb gépelni.

Csak... meglepő volt gondolom ez a reakció,így muszáj volt kiforgatni.

És a 10,az kifejezetten 10.Ez az ember besértődött,mert semmit nem értett az addigi hsz-kből.Durván minősíti ez a magatartás is,meg hát a tájékozatlansága is.Nézd meg azokat a hsz-eket.

153. fe9e12ede0 (válaszként erre: 144. - 06bfdda89d)
2010. nov. 3. 20:40

""Cucibajban GLUT2 hiány is van."

Ezt hol olvastad?:O "


Itt olvastam. 31. oldal:


[link]


"Gyógyultnak akkor tekintünk valakit,ha diétától függetlenül is az egészséges tartományt (bocs:értékeket) produkálja(~adja/hozza) "


Na ez egy sarkallatos fordulópont. Te gyógyultnak azt tekintenéd, aki valami bogyók bevétele után újból pár évtizedig elviselné azt az étrendet, ami ide juttatta. Ebben soha nem fogunk egyetérteni. Szerintem az embernek olyan étrend való, ami nem borítja meg ilyen szinten az anyagcseréjét. Tehát még a cukorbeteg étrend sem jó, mert attól nem fordul vissza az anyagcsere zavara, jó esetben "bebetonozódik" és nem romlik tovább.

Tehát most vagy a nyugati típusú étrendet tekintjük mércének, és mindenkit betegnek aki ettől tönkremegy, vagy elfogadjuk, hogy az étrend rossz, az embert low-carbra (ajánlásokhoz képest) teremtette az evolúció, és akkor nem kell többé betegként kezelni azokat, akik belepusztulnak a nyugati étrendbe.

Ha én most azt állítom, hogy az átrendünkhöz (oéti ajánlás) nem alkalmazkodott a szervezetünk, nem fogadod el mindannak ellenére, hogy azok a népek akik nem oéti szerint esznek, élnek és virulnak.

[link]


[link]

2010. nov. 3. 20:33

"Szaknyelvet meg nem fitogtatásból használnak, de mindegy. "


de itt,ezen a fórumon ,ezek között az emberek között,ezekre a kérdésekre válaszolva igen,,csak fitogtatásból,más értelme nem lévén..pusztán önigazolás....semmi más

151. Ekka (válaszként erre: 149. - 06bfdda89d)
2010. nov. 3. 20:32
Szerintem, meg pont Tőled akadt ki ;)
2010. nov. 3. 20:31

"8: Mimózalevél (Jéh. . . :O) "


//?? a jéh..o) részét kérdezem...//

149. 06bfdda89d (válaszként erre: 146. - Jéghegy)
2010. nov. 3. 20:27

Nem szép dolog ám a gyorsan segítségedre siető tagokat sértegetni,mit vétettek neked?

2.hsz: Night Angel

3: JuditMiskolc

4:Zsó001

5: Ekka

6: Psychee

7: Ekka

8: Mimózalevél (Jéh...:O)

9: JuditMiskolc

10: Ekka


Elolvasva a hsz-ket,a te tájékozatlanságodról ki tehet?

"kb. a 10. hozzászólás után, hagytam a fenébe az egészet. . . " ennyitől el is fáradtál?Erről ki tehet?Nem írtak semmi kínait.Ha bedobsz egy divatmondatot,amit valahol hallottál,akkor akik értenek hozzá,(lsd fent!) egyből annak nyelvén reagálnak,feltételezik,hogy érted a kérdésedet...Bocs,hogy kinézték belőled az észt...Nem csináltak ezek az emberek semmi rosszat,te mégis kiakadtál rájuk.Hát elég hálátlan vagy...


Szaknyelvet meg nem fitogtatásból használnak,de mindegy.

148. e974230abd (válaszként erre: 146. - Jéghegy)
2010. nov. 3. 20:27
Végre..végre ,,végre :)És írtam privit:)Mármint az alapkérdésről ami itt elsikkadt:)
147. 06bfdda89d (válaszként erre: 145. - 06bfdda89d)
2010. nov. 3. 20:14
Privi?Email?:)
2010. nov. 3. 20:13

Én tettem fel a kérdést, de kb. a 10. hozzászólás után, hagytam a fenébe az egészet...


Nem erre lettem volna kiváncsi.., hogy valaki azt próbálja fitogtatni, hogy milyen okos..

Bár szerintem messze nem abban merül ki az okosság, hogy ismerünk pár idegen szót, kifejezést :)


Apukám pl. orvos, de soha, de soha nem szaknyelven, latin szavak áradatában beszél a betegeivel... úgy beszél, hogy azt mindenki értse..

Vicces is lenne, amint a szülést ilyen módon "vezényelné" le :D

145. 06bfdda89d (válaszként erre: 143. - Fe9e12ede0)
2010. nov. 3. 20:12
Néha elvesztem a fonalat...Számba rágod?:)
144. 06bfdda89d (válaszként erre: 141. - Fe9e12ede0)
2010. nov. 3. 20:09

"Cucibajban GLUT2 hiány is van."

Ezt hol olvastad?:O

Elképzelhetetlennek tartom...(tanítani nem tanítják...)GluT2 van pl. a pancreas(bocs,hasnyálmirigy) béta-sejtjeiben is(ami az inzulint szekretálja,ööö:választja ki,bocsátja ki).Ha ez hiányozna,azzal teljesen diszfunkcionálná az (bocs,működésképtelenné)tenné a bétasejteket,ami abszurdum,a diabetes nem erről szól,vagyis a legismertebbek biztos nem.


Glut4 izomsejtekben és zsírsejtekben egyaránt van.Ha nem működik,akkor nem jut be egyikbe sem a glukóz.A nem működése óriási baj lenne.Inkább alulteljesítésről beszélnék.Leírtam,nézd meg még egyszer miért.


Gyógyultnak akkor tekintünk valakit,ha diétától függetlenül is az egészséges tartományt (bocs:értékeket) produkálja(~adja/hozza)


De ez nem azt jelenti,hogy egy alacsony cho-ra (izé,szénhidrátra -most ezt is le kell fordítani???) beált étkezés ne tenne jót a cukortűrésnek.Beválhat.De az nem gyógyultság.Szerintem.

143. fe9e12ede0 (válaszként erre: 139. - 06bfdda89d)
2010. nov. 3. 20:02
Hát épp ez az! Ha kell az agynak hirtelen glukóz, akkor a stresszhormonok hatására feláldoz a szervezet egy darab izmot, de az izomglikogént előbb vissza kell tölteni, mert azt nem lehet pár perc alatt meglépni.
2010. nov. 3. 19:57

Akkor 129.-es Hsz.:

Littledevil kérdezett, és neki válaszoltam. Szerintem érthető. . . :)

Melyik része érdekel?

inzulinrezisztencia ma már köznyelv

hiperinzulinémia-hát aki az előst érti, az tudja mi ez.

Más mi?A többit kiírtam. Nem?

Szóval?Veled is társaloghatok. . . ;)Ígérem megpróbálom még egyszerűbben!:D

Szívesen beszélgetek a témáról, nem szeretnék nem köznyelvi emberke lenni, mert semmit nem fogok érni a munkámban. . .


"inzulinrezisztencia ma már köznyelv

hiperinzulinémia-hát aki az előst érti, az tudja mi ez.

Más mi?A többit kiírtam. Nem? "


Erre már reagáltam én is,és Tamara valamint Littledevil is ...nem ,nem köznyelv,és nem hülye aki nem fogja...de nagyképű aki ezt állítja ...valamint lekezelő.."Szóval?Veled is társaloghatok. . . ;)Ígérem megpróbálom még egyszerűbben!:D "


Nos ,ha ez nem nagyképű,és degradáló megjegyzés nem tudom mi az??Kérdezzük meg a fórumozókat ..mit szólsz???Nos szerintetek ez milyen megjegyzés???


"Szívesen beszélgetek a témáról, nem szeretnék nem köznyelvi emberke lenni, mert semmit nem fogok érni a munkámban. . . ""

Ha ez lesz a munkád ,hogy"köznyelvi emberekkel érintkezz ebben a témában,..hát babám baromira sokat kell még tanulnod...a közemberről ,és az alázatról,és a közérthetőségről...


Hát ennyit a 129.hozzászólás reflektálásáról::)Mármint részemről,remélem ,most hogy megtört a jég,más is nyilatkozik erről a dologról.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook