Egy hentes döbbenetes vallomása (beszélgetés)
Nekem ezzel kapcsolatba az jut eszembe, hogy nemrég a kislányom /9 éves/ talált egy babnyi csomót a cicijében. Rohantunk orvoshoz aki azt mondta, hogy ő a héten a 10. ilyen kislány. Azt mondta, hogy a készkajákat teljesen felejtsük el, gondolt itt az előrepanírozott szemétre. Nem mondom, hogy soha de ritkán eszünk ilyet.
Van ezekben valami, talán szójaszármazék, ami megbolondithatja a hormonokat. Dr.Bácsi megnyugtatott, hogy a husban is van.
Régen se volt jobb, max. az emberek nem tudtak róla. Nem volt ilyen magas az átlagéletkor sem, és több gyerek halt meg még pici korában...
Mitől lett zöld a víz?
Mert lehet a szennytől is, vagy pl. ásványi anyagoktól. Nem?
Bár én nem értek hozzá...
De tiszta víz úgysincs... Ami csak víz, semmi kalcium és hasonlók...
Nem kell ám mindent elhinni....
Egyszer voltam egy ÖKONET termékbeemutatón, ahol a rendes csapi vizet elektrolízisezték...
Ha látná valaki, hogy milyen moslékot iszun meg nap-, mint nap...
De ez lement többféle ásványvízzel is, és abból is moslék kinézetű zöldes lötty lett...
Ha belegondoltok, régen nem volt megannyi betegség, mint manapság...
Ma már népbetegség az allergia, amitől legjobban a kisgyermekek szenvednek...
Mertott jelen van a tejcukor-allergiától a lisztérzékenységig minden...
És ezeknek kisgyermekeknek már alig lehet olyasmit vásárolni, amiben ne lenne valamilyen adalékanyag...
Régen miért nem volt annyi népbetegség mint ma??
A kesztyű a legkevesebb, ezen nem érdemes kiakadni.
Inkább azon gondolkodjatok el hol milyen körülmények között készitik és hogy tárólják.
A szállitásról nem is beszélve.
Láttam már termelőüzemeket. A kereskedő meg a berendelt árúból nem minusz hanem pluszt akar profitálni.
Ha sokan azt látnák biztos nem ennének meg semmit.
Jó, csak viccből írtam.
Amúgy még az is érdekes, hogy a kenyér címkéjén nincsenek felsorolva az összetevők. Bár az sem számít sokat. Férjem dolgozott tejgyárban, a túró rudira nem volt ráírva, hogy tartósító van benne, pedig van...
Egyszerűen csak korom :)
Legalább a pékeket felkészítenék, hogy hihetőeket és okosakat mondjanak :) Szegények, milyen gondban lehetnek ilyenkor.
Erre talán megoldás lehet a kenyérsütőgép. Én szoktam benne rendszeresen kalácsot sütni, de a múltkor nem volt időm, viszont nagyon megkívántam. A boltban olyan csomagolt volt, hát megnéztem, milyen összetevőket tartalmaz. Kb. 5 sorban sorolta fel a különböző dolgokat. Mivel sütök otthon kalácsot, tudom, hogy egy egyszerű, sima kalácsba pontosan 6-féle dolog kell, de legyen 7, ha a csipetnyi sót is hozzászámolom. De semmiképp sem az a többsornyi lista, ami a csomagoláson szerepelt.
De ez mindennel így van, akármit is veszel.
Igen, a nagyáruházakban a pékség sem semmi. Amikor a nagyfiam cukorbeteg lett, elhatároztam, hogy váltunk, odafigyelünk mit eszünk. A pékektől megkérdeztem, hogy az egyik kenyérben mi van, mitől barna...mire számítsak. Mondott egy-két dolgot, nem voltam feldobva...majd rákérdeztem, hogy és a barna színe minek köszönhető? Mire ő:
azt nem tudom mi van benne, de szóltak, hogy az feltétlenűl tegyük bele. Nem volt túl megnyugtató :)
A sajtot 30-40 éve is így csinálták, a felpuffadt sajtot visszakeverték, és lőn a kockasajt.
A nagypapám mesélte...
na sziasztok!
én inkább nem akarok tudni semmit!!!