Egész napos suli (beszélgetés)
rontsa és roncsa - ezt a 2 szót is ugyanúgy ejtjük.... csak kicsit mást jelentenek
Szerintem ezt csak ott tudják bevezetni ahol nincs túl sok gyerek ,van elég tanterem, van elég napközis tanár, elég nagy az ebédlő stb......Ahol zsúfolt az iskola gondot okoz a leendő elsősök elhelyezése+ az erkölcstan órához a terem biztosítása+ a többi új okossághoz amit még kitalálnak ott egyszerűen nem tudják. Tavaly nálunk egy kísérlet osztály indult napköziotthonosnak és egyből 30 fölötti létszámmal. 16-ig ott kellett maradni a gyerekeknek az iskolába ha vmi különtémája volt azt utána kellett megoldania.
Nem, nem mindegy. Ezt még látni is rossz. Hirtelen ránézek a gójádra, az se tudom mi az. Gondolkodnom kéne rajta ha nincs szövegkörnyezetben elhelyezve. Ha mi egyszer megtudtuk tanulni helyesen leírva, akkor az utánunk következők is megfogják majd tudni tanulni. Minden csak p*csa kérdése. Meg persze olvasni is kéne hozzá, könyveket legfőképp, bár mostanában már azok is tele vannak nyelvtani hibákkal. Szegény Grétsy biztos megáll még egy szóra, ha ezeket látja...:)
Mert tudod, hogy nem helyesen írta, de tudtad mit jelent az a szó.
Az én gyerekeim egész napos suliba járnak - ill. most már csak a kicsi, mivel felsőben már nincs ilyen - legalábbis eddig nem volt.
Ez azt jelenti, hogy reggel 8-tól délután 4-ig a suliban rohadnak. Igaz, van játszás is, de délután is tanulnak, úgyhogy itthon már nem kell házit írni, sőt ha viszonylag jó képességű a gyerek, akkor tanulni sem kell. Néha kaptak 1-1 verset, vagy szabályt, azt kellett itthon tanulni.
Ennek ellenére nekem nem szimpatikus. Hiába van több játszás, délután 4-re hulla fáradtak. Ez miatt több szülő is panaszkodott már.
Sokszor az enyémek is úgy estek haza. A kicsi elfeküdt az ágyon és vagy fél órán keresztül csak pihent. Szóval szerintem ez nagyon sok nekik.
Sajnos, a környékünkön már nincs olyan suli, ami nem egész napos, így csak ilyenbe tudtam küldeni mindkettőt, de nagyon megszenvedik.
Egyébként meg ha egész nap iskolában rohadnak, hol marad a gyerekkor - a játék?
a helyesírási program pl az olyan hibát, mint ami ebben a szövegben van, nem tudna kijavítani:
"Elkívánta még azt is mondani"
na, erre jár az 50 botütés!!!!!!!!!
hááát nem tudom...amikor én a 10 éves lányom naplójában megláttm, h hüje xy, én a falra tudnék mászni:-S azt most ne firtassuk, h mit keresett nálam a naplója:-O De legalább ír...kézzel...
Na, hogy én kérdezem, vagy kijelentem, az tényleg nem mindegy, de már így küldtem el. :S
Azt én is olvastam, hogy felesleges, amiben én igazat is adok, nem mindegy, hogy gólya, vagy gója, éppen úgy ejtjük.
Remélem..:( De az biztos,hogy terveznek valami hasonlót,már tavaly is olvastam róla valahol..Azt hiszem,akkor csak elakarták törölni a ly betűt..Vagy valami ilyesmi volt...
mondjuk amilyen világot élünk baccus, simán el tudtam képzelni, hogy nem kamu. :D
Ja, utána jártam kissé a barátomnál, és rájöttem.
Facebook tele van vele, ennyire hiteles.
Ez kamu, be ne vegyétek már! :)
Már 2-3 éve volt valami oktatási mukival riport, hogy nem kellene írást sem tanítani, mert a jövő a sz.gépé. Kézírás helyett gépírást kellene ált.isk első osztálytól.
Na, utána olvastam ennek a nyelvtan óra dolognak.. tuti, hogy kamu. Februári hír, a webhíren jelent meg, de máshol nem, csak átvették. Nagy hírportálokon nincs fent, szal 99%, hogy kamu.
Atyaúristen! :( Innen már tényleg nincs lejjebb.
A nyelvtan nem lesz kötelező tantárgy????? Ez csak valami vicc lehet.........
Nem eszik olyan forrón a kását...bár, nem zörög a haraszt......
Az iskolaotthonos v egész napos oktatás lényege lenne elméletileg, h a gyerek nem hoz haza tankönyvet, házi feladatot, mert a suliban délután elkészítik....mondom elméletileg....az én gyerekemnek délután vannak az un művészeti órái (pl tánc, szolfézs)szval nincs ott, amikor a házit készítik, szval hazahozza....
:DDD, várjon, egy év múlva matekot sem kell tanulnia.
Az enyémek még nem tudják. Én is most hallom először amúgy, de már önti el az agyam a vörös köd.
Sajnos,igazad van...:( Majd mindent a gépek...:(
Azért, mert elég volt már a sok idiótából, nem kell több, és a világ abba az irányba megy, ahol már nem lesz értelmes ember, csak agyaltan zombi.
(A fiam dühöng,mert nem született később,és őt még visszavárja a magyartanárnő....):D
Я не хочу жить на этой планете больше
:DDDD De miért ? Előtted a sz.gép mindent tud helyetted. Nem is értelek.
I don't want to live on this planet any more.....
Gyerekként én is ilyen rendszerben tanultam. Nekünk délután is volt néhány óra, de volt játék az udvaron és leckeírás is. Otthon már nem tanultunk pluszban. Persze ez több évtizede volt. Én akkor szerettem ezt.
Jövőre kiveszik a tanmenetből a nyelvtan órát
Jövőre nem lesz kötelező tantárgy a nyelvtan óra az általános iskolákban, viszont külön felvehető tantárgy lesz. Megkérdeztük Kis Erikát a Tanulófejlesztési elnökét, aki azzal magyarázta a döntést, hogy ma már a számítóképek és helyesírási programok világában semmi szükség ezt feleslegesen tanulni. Majd a számítógép kijavít. Elkívánta még azt is mondani, hogy a közösségi hálókon új írásbeli nyelvezet fejlődik ki, ami ellen nem tudnak és nem is akarnak tenni semmit. Ilyenek például a h mint hogy rövidítése, vagy a mondatvégi íráslejek tömkelege. De idesorolhatnánk az SMS korszaka óta kialakult smiley-kat mint például a :-) mosolygós arc. Ennek több száz változata van, a szomorútól a mérgesen keresztül a meglepőig. Hagyni kell a korszakváltást, és az új trendből kell kiindulni és azt oktatni. A nebulók már így is le vannak terhelve szellemileg, jót tesz nekik a pihenő. A közösségi hálókon úgy is rengeteget írnak, az is megfelelő a gyakorlásnak.
Ezek után min csodálkoznék???:(
További ajánlott fórumok: