Édesanyák eszmecseréje csemetéikről (beszélgetés)
Drága Boom!
Pedig tényleg jól tennéd, ha egy kicsi rápihennél, mert miután hazamész a kórházból, nem sokat fogsz tudni pihenni.
Én most már például napközben is olyan jókat szoktam szundizni, hogy öröm nézni. Sőt, a hajnali szopizás közben is be-bealszom...:))
Szia Arwenn! :))
Lehet kapni most már egy ideje fürdető vödröt kicsiknek és olyat vettünk Virágnak. Sokkal jobban tetszik neki, mint a kád, mert nem is fázik közben, szűkebb a tér is, és állítólag az anyaméhben töltött állapotára emlékezteti, ezért is biztonságosabbnak érezheti az egészet.
Gratula Viki a kislányodhoz, nagyon szép.
Emőke milyen vödörben fürdeted Virágot?
Az jó?
Szia itt is Boo. Azért valamennyit pihizz is
Én is alig várom már hogy lássam a kis pofiját! Pihenés? Az micsoda? Pedig kéne, tudom, mindenki jót akar, mikor mondja..És Te ráadásul tapasztalatból beszélsz, nem vagy lustizással elkényeztetve mostanában, igaz? ;-))
De tisztára megőrültem, folyton takarítok, hogy szülés után pihizhessek többet...Valami azt súgja, hogy a mostaninál azért ramatyabbul leszek!
Bubbaboo!
Biztos Neked is gyönyörű lesz a kislányod. Minden kisbaba gyönyörű! Már Neked is meg vannak számlálva a napjaid. Még most pihend ki magad!!!
Benvik!
Kriszti gyönyörűséges! Ezek a szemek...Remélem, az én kislányom is ilyen lesz!
Hát képzeljétel el, hogy imádta. Egy hang nem jött ki a kis száján csak nézett a nagy kék szemeivel és utána pedig ettünk és aztán úgy elaludt mint a bunda. Hát nagy kő esett le a szívemről, az biztos!!!:))
Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Ami a csuklást illeti: édesapám ajánlotta, hogy ilyenkor finoman simogassam a kutacsát és ez bevált eddig.
Nagyon ari a kicsilány. Az én lányom rettentősokat csuklik, tőlem örökölte. :)
Komolyra fogva, a csuklásra a magyarázat valami olyasmi, hogya evés után az étel ahogy kitölti a gyomrot, nyomja a rekeszizmot, az pedig görcsösen összehúzodik. Picibabáknál ez azért gyakori, mert a belsö szervek még csak most kerülnek lassan a helyükre. A pocakban azért nem így volt helyük. A babákat nem zavarja, ill. ha már zavarja őket, akkor elkezdenek sírni, és a nagy levegővételre elmúlik a csuklásuk. Ha téged zavar nagyon tedd cicire, az segíteni szokott.
Hát eddig nem is erőltettük, mert amíg nem jött teljesen rendbe a köldöke, addig nem akartuk.
Ma lesz az első igazi fürdésünk, vödörben. Már alig várom, hogy lássam a reakciót, remélem, hogy tetszeni fog neki végre.
Megpróbáluk minden tanácsot betartani, így remélem, hogy rendben lesz!!!:)))
Szia Viki!
Először is: nagyon aranyos a kiscsaj!!!
Siasztok!
A dokinéni is azt mondta, hog a büfi miatt tüsszög, úgyhogy megnyugodtam. A csuklásra van valakinek valami jó módszere? Annyira sajnálom szegénykét.
Nálunk a fürdés nem annyira tragikus szerencsére, tegnap már egyedül fürdettem. Egy kicsit nagyobb volt a nyüszi, mert gondolom érezte, hogy félek egy picit, de megoldottuk.
Szia Viki!
Remélem, hogy nincs semmi gond. Virág is szokott tüsszenteni, a legaranyosabb kórházi védőnő mondta, hogy ezek a tüsszentések a rejtett böfik is lehetnek. Virágunk ha fázik, akkor remegni szokott egy kicsit, olyankor is annyira édes.
Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat! Most egy picit aggódom, mert a picur eléggé tüsszög, de ennek allanére nem folyik a orra. Remélem, hogy ma végre kijön a dokinéni, mert már ideje lenne. Amióta itthon vagyunk, még nem volt.
Anyukák!
Ti hogy álltok a fürdetéssel?
Kis Virágunknak egyelőre nagyon nem tetszik, végig sírdogálunk sajnos.
Nem tudtok vmi jó praktikát amivel meg lehetne vele kedveltetni?
Sziasztok. Az édes édes pici lányom is nyűgösebb mostanság, de nekünk szerencsénk van (eddig)mert első perctől alszik éjszaka.
Természetesen enni felkel, a max. kétszer egy éjszaka.
Lehet használt, hogy mikor még a pocimban volt sokat mondtam neki, hogy az éjszaka alvásra való, nappal kell rosszalkodni :))))
Sziasztok!
Én egy 3 hónapos kislány anyukája vagyok. Olvastam, hogy néhányótoknak feltűnt, hogy a pindurkátok nem tud aludni, kicsit nyűgösebb mostanában. Nahát ez nálunk sincs másképp. Annababa sokat sír, általában csak az ölben cipelés nyugtatja meg. Ráfogtam a frontra, remélem hogy tényleg azt érzi, és nincs semmi baja, ugyanis még hasfájósnak se mondható.
További ajánlott fórumok:
- Miért ítélik el sokan a főállású édesanyákat?
- Százhalombattai kismamák, édesanyák
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- Rák jegyűek, gyertek egy kis eszmecserére!
- Küzdelmem a rákkal, kétgyermekes édesanyaként