Dunaújvárosi kórház szülészete - tapasztalatok? (beszélgetés)
Igen,így van,ezért döntöttem inkább úgy,hogy nem itt szülök.
Vki írta,hogy nincs magánrendelése.Azt meg tudja vki mondani,hogy ilyen formán hogy lehetne csak hozzá járni?Mert tel-on hiába kértem hogy x orvoshoz adjanak időpontot ha van rá mód.Azt mondták nem tudják ki rendel:-O
Tavaly ezért is jártam annyinál.Ahányszor mentem mindig más rendelt.
Most véletlenül kerültem hozzá is.És osztom annak a véleményét,aki elégedett volt vele.
Azért ha van kismamája a fórumon örülnék neki,ha leírná saját tapasztalatait vele kapcsolatban.
egyébként nagyon nehéz olyan embert találni,ez tény,aki normális hangnemben beszél a kismamával,nem tekinti a "vágóhíd"-folyamat egy alanyának,hanem kérdezni is lehet tőle,és a munkájához is ért.ha nem bízik meg az ember az orvosában,akkor milyen szülésre számíthat?
egyáltalán nem szégyen,ha többször kell orvost váltani..itt a kismama és a baba a fontos,az orvos pedig a szolgáltató.viselkedjen is ehhez mérten!
szia!
fiatal,de szerintem elég tudással is rendelkező orvos.van több betege,kismamája is.a kor nem mindig áll arányban a tudással.kellemes a természete is.
Szia!
Sorrend nélkül:Medve,Tóth,Baráth,a 4.-t nem tudom:(idősebb szemüveges volt.
Nevük nélkül leírnám a tapasztalatokat,hogy 6hetesen mentem először 2pozitív teszt után,akkor már.
Szigorúan kikötötte az orvos,hogy csakis 2hét múlva mehetek uh-ra,mert ő biza nem tudja megállapítani,hogy terhes vagyok.
Az egyik szerint,a hátrahajló méhem miatt meghalhat a magzat(mármint akkor).Emiatt a 12.heti uh-n kívül-belül úgy megnyomkodott egy 3.,azonkívül hogy nagyon fájt,foltos lett a hasam alja.
Én nem állítom,hogy körbe kell ugrálják az embert,de a modortolan,és más szóval nem is jellemezném milyen stílusra is gondolok,nem fogják meg maguknak a terhes nőket.Talán emiatt is van részben ilyen vélemény az itteni állapotokról.
Nekem fontos volt,hogy 1.babával egy megbízható dokihoz kerüljek.Akihez""szívesen""járok-remélem érted.
Mivel köszöntem nem kértem egyikből sem ezek után,mentem pestre.A laborok nagy részét(a 16.heti kivételével) saját kérésre itt csináltattam.Megkaptam a védőnőtől a beutalót,ráírta a dokim is amit kért,az itteni terhestanácsadáson kinyomtatták és mentem laborba.Minden alkalommal kihagytak vmit!2hét elteltével megint mehettem vérvételre.Már csak hab a tortán volt,hogy olyan jól szúrtak,hogy tenyérnyi méretű lila foltom lett utána:O
Sztem meg se nézték,hogy mi van rá írva a beutalóra,amit itt szokás kérni,azt nyomtatták:-O
Akkor borultam ki teljesen,mikor szülés előtt néhány héttel elmentem a laborba,majd az eredmények után kiderült,hogy amit nagy nyomtatott betűkkel meg felkiáltójelekkel(NRI) kért a dokim,nem csinálták meg!:O-mert az is lemaradt a nyomtatott változatról!Majd közölte a dokim,ha nincs ez a vizsgálat, nem lesz aneszteziológus aki megszúrjon.A terhességem laboros részét írhatnám úgyis hogy végig stresszeltem a hanyagságuk miatt!
Amúgy a pesti doki sem 50 éves volt,igaz sok tapasztalattal rendelkezik és nagyon jó híre van!És ennek ellenére nem úgy fogad többek közt,hogy 100 meg 120 a szülés!
Lelkiismeretesen odafigyelt rám végig,úgyis,hogy 16hetesen kerültem hozzá.Inkább több vizsgálatot csináltatott,mintsem kétségek maradtak volna.Sorolhatnám róla a jókat...A szülés alatt is,és utána is elégedett voltam.Szülés után 2 nappal futkároztam a lépcsőn...
Ezen kívül a kórházban is minden vizsgálatot megcsináltak a picinél.Koponya-hasi-uh,stb...csak csípőficam szűrésre kellett vinnem,gondoltam emiatt nem viszem fel pestre,nov.1.hetén kértem időpontot.Most voltunk jan-ba!:O
Sajna mivel még 4hós,nagyon nehezen lenne megoldható így,hogy feljárjak:(
Nagyon sajnálom amúgy,hogy sokan eljárnak innen-mert ahogy olvasom nem én voltam az egyetlen-ennek nem így kellene lennie!
Szia!
Én nem szülnék nála. Nem tudom, hogy milyen, pont ezért. Én inkább tapasztaltabb orvost váalsztanék. Kikkel találkoztál az 1. alkalommal? Mindegyikkel rossz volt a tapasztalatod?
Sziasztok!
Tudna vki konkrétabb infót adni Barna dr-ról?
Az 1.babámmal véletlenszerűen négyhez is volt "szerencsém",nem részletezném inkább mi okból,de
emiatt a 16.héten váltottam,egy nagyon jó,segítőkész doktorra-Pesten is szültem.Most a 2.t várom és nehezen menne a bejárás:(
Épp ezért fontos lenne,hogy a városban szüljek én szimpinek találtam-1alkalommal voltam nála,de szívesen fogadnám olyanok véleményét akik akár nála szültek és van tapasztalat alapján is véleményük.
Köszönöm
köszi, kedves vagy, igen már nincs sok hátra, de még semmi jel, hogy jönne kifele:)
hát a doki azt mondta amennyit gondolunk, tudunk, a szülésznővel még dec 15ikén beszéltem, aztán nem dolgozott, a héten meg nem kell mennem nstre, mert voltam uh-n, majd a jövő héten talán megyek hozzá
Sziazstok!
CSilla!
Hamarosan szülni fogsz, ugye? A doktorral sikerült megegyezni pénzügyileg. A szülésznővel milyenek a tapasztalataid?
Minden jót! Gyors, könnyű szülést kívánok!
Csak ügyesen!
Szia4
Én is Medve doktorhoz járok! Egy nagy, teljes vizsgálat ( rákszűréssel, emlő vizsgálattal), 5500.- volt mikor utóljára voltam nála.
Szia otis!
Köszönöm a tanácsot. Ha már ennyien mondjátok akkor valószínű, hogy elmegyek hozzá. A magánrendelésére jársz te is?
Mennyit kér egy vizsgálatért? Azt már olvastam egy korábbi hozzászólásban, hogy a szülésnek nincs konkrét tarifája.
Szia eedit!
Szecsilla javaslatára én is elmentem a Medve dokihoz, és bár még mi is csak tervezünk, nagyon meg vagyok vele elégedve! Eddig úgy néz ki, hogy nála maradok :) Szerintem érdemes elmenned hozzá, akár csak egy rákszűrésre, hogy megismerd. Nekem fontos szempont volt, hogy a szaktudása mellett szimpatikus is legyen. Annak ellenére, hogy azt írták róla, rideg ember, nekem teljesen mások a tapasztalataim vele kapcsolatban. Nagyon kedves, és minden hülye aggodalmamat komolyan veszi. Nem kell 66-szor bemutatkoznom a telefonban, már névről tudja, hogy mi volt, mikor volt és mi lesz. Szóval figyelmes, nagyon is! Csak ajánlani tudom!
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat. Nem igazán tudom kit kellene választanom, Még csak a tervezés fázisában vagyunk, de mielőtt teherbe esek azelőtt még szeretnék találkozni a megfelelő dokival. Ne akkor kelljen ugrálni.
A terhességemmel minden rendben volt.Ezeket a bogyókat a szülés megkönnyítésére és meggyorsítására szedtem.
Csak a 37.héttől kell szedni őket.De ha érdekel akkor majd konkrétan leírom hogy hogyan kell szedni.
Szia!
Van homeós bogyóm ha érdekel.Nem szeretném kidobni őket.Nekem segítettek a szülésnél.Az egyik természetes oxitocin a másik méhnyak lazító a harmadik pedig vérzéscsillapító meg egy kicsit nyugtataó.Ha gondolod elküldöm.A Medve azt mondta amikor kismama voltam hogy nyugodtan szedhetem őket.A védőnő pedig elmondta hogy mikor miből mennyit.Érdekes nevük van leírom őket és a neten utána tudsz nézni.Caulophyllum thalictroides,cimicifuga racemosa,arnica montana.
Szia!
Még semmi sincs meg?
Van két bolt ami bababolt, és ott mindent meg lehet kapni amire a babának szüksége lehet. Az egyik a bobo-momo, a másik pedig az elefáni bababolt. Én annak idején mindkét üzletben vásároltam, bár a babakocsit Földváron ettük meg.
És van egy nagyon jó gyerekruha üzlet a Dózsa György úton ahol olcsón lehet nagyon jó angol babaruhákat kapni, nem használtak.
További ajánlott fórumok:
- Veszprémi kórház szülészetéről van valakinek véleménye, tapasztalata?
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Milyen tapasztalataitok vannak a X.kerületi Bajcsy-Zsilinszky kórház szülészetéről?
- Pécsi Megyei Kórház szülészete - tapasztalatok
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?