Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek? fórum

Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek? (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2013. márc. 4. 10:50

Sziasztok!

A hason fekvést a fiam sem nagyon szereti, de már egyre többet hajlandó úgy lenni. Én mindig amíg bírta addig hagytam, és egy nap rengetegszer, így megszokta. De ha úgy látod, hogy nem tudja rendesen tartani a fejét, biztosabb, ha megnézik. Én dévényest a honlapukon keresztül kerestem, ott van lista, hogy a településeken kik vannak és emailben elkértem az elérhetőséget.

347. syva87
2013. márc. 3. 23:48

Sziasztok

tud e valaki szegeden vagy hódmezővásárhelyen dévényes gyógytornászt vagy terapeutát?

Hogy néz ki egy ilyen foglalkozás?3 hónapos a kislányom és nagyon tíltakozik a hasonfekvés ellen max 1-2 perc amit kibír,én ugy látom mintha nem tudná rendesen megtartani a fejét.Hogyan szoktathatom hozzá a hasonfekvéshez?

köszönöm a segítséget

346. jak27 (válaszként erre: 343. - Larucko)
2013. márc. 3. 21:27
Az én kislányom fél éves elmúlt, mikor mindkét irányba megtanult forogni; 8 és fél hónaposan kúszott (féloldalasan); 11 hónaposan ült; 1 évesen mászott; 13 hónaposan helyezett először hónaljtartásban súlyt a lábaira; majd 17 hónaposan önállóan elkezdett járni.
345. trapiti (válaszként erre: 343. - Larucko)
2013. márc. 3. 13:49

Mi 5 hetesen kezdtük a DSGM-et, 4 hónaposan kúszott, 6 hónaposan mászott és 10 hónaposan indult el kapaszkodás nélkül. VISZONT! Ő nagyon feszes volt, náluk általában felgyorsult mozgásfejlődés van. A hypoton babák az átlagoshoz képest általában késnek, de ha kezelik, egész biztosan mindent fog csinálni, ne aggódj!

A gyors mozgásfejlődés sem túl jó, ha az elemi mozgások nem válnak automatikussá az később okoz nehézségeket. Érdemes a Dévény torna után (amikor már elengednek azzal, hogy rendben van a gyerek) is foglalkozni a mozgásfejlesztéssel.

Az én lányom most 5 éves, és az a tapasztalatom, hogy a DSGM 0-2 éves kor között maga a csoda, de nem biztos, hogy teljes megoldást jelent. Az elmúlt 5 évebn nagyon sok dolognak utánanéztem, és biztos vagyok abban, hogy akinek baba korában Dévény torna kellett, annak szüksége van valamiféle mozgásfejlesztésre később is. Ami 2-4 éves kor között szerintem a legjobb, az a TSMT otthon végezhető formában, utána pedig az apalozó terápia akár egyéni akár csoportos formában. Mi most ott tartunk, hogy reménykedem benne, hogy mire iskolába kerül minden rejtett nehézségét is leküzdjük. Egyszóval, én azt tanácsolom, a Dévény után sem szabad ölbe tett kézzel ülni, folyamatosan figyelni és fejleszteni kell, hogy behozza a lemaradásait és ne az iskolában derüljenek ki a problémák.

344. zsike2013 (válaszként erre: 343. - Larucko)
2013. márc. 3. 13:39
Szia!Az én fiam se rajong a kúszásért, de a kevés is jobb a semminél!13 hónapos, 11 hónapos kora óta kúszik,11.hó áll a lábán ha tartom a hóna alatt, és szépen ül ha mögötte vagyok.10 alkalommal voltunk eddig, három különböző dévényesnél,sikerült elintézni, hogy egy kórházba járjunk dévényre, így nem kell fizetnünk érte. Kedden lesz itt a harmadik alkalom.Judit nagyon jó! Otthon is tornázunk, naponta többször amikor csak van rá alkalom.
343. Larucko
2013. márc. 3. 11:14

Jól esik,hogy biztattok,köszönöm szépen.Mi Nógrád megyeiek vagyunk,az egész megyében nincsen dévényes,vagyis ez így nem igaz..egy van de nem főállásban dolgozik,így lehetetlen volt hozzá időpontot kapni...először Gödöllőre hordtuk,most pedig Egerbe Kiss Edinához.Végtelenül kedves és profi,csak ajánlani tudom!

Larám nem rajong a kúszásért,egyenlőre inkább gurul.

Visszatérve az orvosokra és védőnőkre..a mi védőnőnk kb ránk se bagózott soha..és ez máshol is így van sajnos.Szomszéd városban született kicsinek az anyukája vette észre,hogy a baba agyvérzést kapott..egyszerűen borzasztó.Leírnátok,hogy mikor kezdtétek a tornát és a babáitok mikor kezdtek el kúszni,mászni,járni..?tudom,hogy ez minden babucinál más,de kíváncsi vagyok!Szép napot nektek!

342. zsike2013 (válaszként erre: 338. - Larucko)
2013. márc. 3. 10:33
Hol laktok? Ha már kúszik az nagyon jó, sokat fog erősödni!
341. Hajni0121 (válaszként erre: 338. - Larucko)
2013. márc. 3. 09:16

Remélem most már rendben lesz a kislányod!

Kitartást!

A sírás a mai napig meg van nálunk is, de "megnyugtatott" a gyógytornász van aki 2 évesen is sír...

És valóban a legelején tájékoztatni kellene erről!!!

340. Hajni0121 (válaszként erre: 339. - Jak27)
2013. márc. 3. 09:14
Sajnos teljesen igazad van :( Nekünk szerencsére a gyerekorvos azonnal mondta, hogy keressek fel egy "dévényest". És nagyon szomorú, hogy erről tényleg nem tájékoztatják az anyákat, sőt...
339. jak27 (válaszként erre: 338. - Larucko)
2013. márc. 3. 00:04

:( Sajnos a Ti példátok is azt mutatja, hogy elég sok esetben nem végzik megfelelően a munkájukat az orvosok/védőnők. Pedig ez az ő dolguk lenne!!! Áh, ezen mindig felhúzom magam, kislányom is későn kapta meg pont emiatt a kezeléseket, de még így is szép eredményeket értünk el. Az én kis életem is végig sírta, eleinte nagyon nehéz volt emiatt, de végül muszáj volt megerősödnöm. És én sem tudtam, hogy ilyen lehetőség is van, egy véletlen folytán hallottam, hogy van a városunkban. Sajnálom, hogy ennyire messze találtatok csak Dévényest.

Én azt érzem, hogy ha már az illetékesek sz.rnak (már bocsánat) arra, hogy a szülőket tájékoztassák, nekünk kell hirdetni az "igét".

338. Larucko
2013. márc. 2. 19:37

Sziasztok!

A kislányom 37.hétre született,nyakán köldökzsinórral,csökkent izomtónussal,oxigénhiányos állapotban.A kórházban sem mondott senki semmit,hazaküldtek,hogy minden a legnagyobb rendben van.A kicsi tiszta sárga volt.A háziorvos sem szólt semmit egészen addig amíg a kis fejét sem tudta hason fekve felemelni,sem oldalra tenni.5 hónapos volt mire eljutottunk oep gyógytornara ami fél óra volt.Magán úton kerestem egy dévényest,aki csodát művel.A kislányom végig sírja a kezelést,heti egyszer megyünk egy órára.Az út 160km,azt sem téríti meg senki,de ez a legkevesebb.9 hónapos lányom most kezdett el kúszni..hogy járni mikor fog fogalmam sincsen..

A tornászunk szerint,ha pár hetes korától kezelve lenne nem lenne lemaradva semmivel,ez a gyermekorvosok felelőssége..na meg az,hogy mikor jut már el végre a köztudatba,hogy a rizikós babákat alapból küldeni kell tornára..sokan azt sem tudják,hogy létezik..én sem tudtam..

Az én lányom is kövérnek lett beállítva és lustának..hát köszönöm szépen..

337. zsike2013 (válaszként erre: 336. - Hajni0121)
2013. febr. 27. 12:27
Szia! Szerintem is szuper dolog a dévény módszer :-)Kitartást Nektek :-)
2013. febr. 27. 10:46

Sziasztok!

Csatlakoznék én is:)

Nekem a fiam 4 hónapos múlt, Ő nagy súllyal született, kevés volt a pocakban a hely, ezért "ferde a nyaka"(torticollis) emiatt a gerince is "kifliben" van, és a bal oldala is gyengébb... Mi 6 hetes kora óta járunk, én is a közeli városba viszem, így az oep finanszírozza. Szerencsére már sok javulást látok/látunk! Szuper dolog a Dévény módszer:)

335. zsike2013 (válaszként erre: 334. - 26c9a8950c)
2013. febr. 27. 10:41
Teljesen igazad van! örülök, hogy Ti is rendben vagytok.Mennyi idős a kicsi? Az én fiam is végig ordította az első tornát, most már csak akkor nem tetszik neki, ha éppen nyűgös, elég jól viseli :-)
334. 26c9a8950c (válaszként erre: 1. - Inci79)
2013. febr. 27. 10:35

Én még a teljesen egészséges gyerekek anyukájáinak is megmutatnám a tornagyakorlatokat. Koraszülött és több más problémával született fiamat hordtuk Dévény tornára. Maximálisan meg voltam és vagyok elégedve. Szerencsére teljesen rendbe jött a gyerkőc. Nem kell megíjedni, mert előfordul, hogy a gyerek sír.

Nálunk az orvosok határozottan elutasították a kérésemet, hogy írjanak beutalót. A védőnönk segítségével aztán más úton-módon jutottunk el. Minél hamarabb meg kell kezdeni a kezeléseket.

333. zsike2013 (válaszként erre: 332. - Jak27)
2013. febr. 27. 10:27
Szia! Köszi a válaszod, örülök, hogy Ti már rendben vagytok! Most már ingyen járunk dévény tornára, csak nem a mi városunkban hanem egy másikban.Ideiglenesen be kellett jelentenem a picit anyósomhoz, és így mehetünk ingyen tornára hetente egyszer, így csak az útiköltség maradt, megpróbálok kérni erre is térítést.Nagyon örültem, hogy ilyen rendes a dévényes, mert neki is van magánrendelése, de ő mondta, hogyha el tudom intézni a lakcímet, és a beutalót akkor tudunk ingyen járni hozzá! Szóval vannak, lehetőségek csak az orvosok nem tájékoztatnak minket erről!Azért csatlakoztam hozzátok, hogy meg tudjam én is osztani a meglátásaimat, és hátha tudok, én is valakinek a segítségére lenni! Vettem a kisfiamnak egy baybo mozgásfejlesztőt, és egy rugós hintát is szerintem nagyon hasznos, és van mászóhengerünk, most még egy fitnesz labdát akarok beszerezni.Naponta többször tornázunk,és várok :-)
332. jak27 (válaszként erre: 331. - Zsike2013)
2013. febr. 26. 16:04

Szia!

Hasonló volt nálunk is a helyzet, mindenki azt mondta, hogy csak én aggódom túl, de végül kiderült, hogy sajnos nem. Ne hibáztasd magad, hisz pont, hogy a drágalátos védőnőknek és dokiknak lenne a feladatuk, hogy észrevegyék, ha valami nem úgy megy, ahogy kellene, de sajnos legtöbb esetben már csak az ordító eltérést sikerül észrevenniük. Én is mondtam a volt dokinknak, hogy valami nem stimm, ekkor 5 hós volt. A válasz, lusta és kövér. 1 hónap múlva meg már izomsorvadásosnak kiáltotta ki annyiból, hogy hónaljtartásban nem rugózott... Idióta vénasszony, azóta már leváltottuk! Na, mindegy, fél éves elmúlt, mikor elkezdtük a Dévényt, és 8 hónapig jártunk heti 1 kezelésre. Nemrég voltunk neurológusnál, és ő mondta, (mondjuk előtte a Dévényesünk is mesélt róla), hogy sok esetben nagyon hasznos tud lenni egy lökésterápia, ami bizonyos időközönként több egymást követő kezelést jelent, kb 1 héten keresztül. Nem tudom, hogy a környéketeken van -e olyan hely, ahol ingyen csinálnak DSGM-et, mert ha kapnátok beutalót, akkor legalább ez a heti torna ingyen lenne. De ezt a hely is válogatja, komolyan, néha úgy érzem, nem is egy országban élünk, akkora a különbség az egyes régiók közt...

Rólunk még annyit, hogy 13 hónaposan helyezett először súlyt a lábára, addig csak "ült a levegőben". 17 hónaposan önállóan járt.

331. zsike2013 (válaszként erre: 330. - Klauka_)
2013. febr. 26. 14:38
Sziasztok! Látom ide már régen nem írt senki. Érdekelne ki hogyan halad a dévény tornával? Én csak most találtam rá erre az oldalra. Az én kisfiam 13 hónapos lesz, 10 hónapos kora óta járunk, kisebb nagyobb megszakításokkal dévény tornára.A kisfiam még csak kúszik, önállóan felülni nem tud, és állni is csak segítséggel tud.A forgás az nagyon megy neki 4 hónapos kora óta. Az első dévényesnél Andinál 4 alkalommal voltunk, el kezdett kúszni, sajnos Andi utána nem jött többet a városba ahol lakunk, elmentem egy másik dévényeshez, de nem voltam elégedett csak pénzkidobásnak tartottam.Most kerestem egy másik Dévényest,nagyon jó!Két alkalommal voltunk még csak nála, de már most látható a javulás, persze megmutatta milyen torna feladatot végezzünk itthon. Naponta többször, keveset,nagy reményeket fűzök a dévény tornához.6 hónapos volt a kisfiam amikor mondtam a védőnőnek, hogy valami gond van a mozgásfejlődésével, de ő csak annyit mondott, hogy lusta, most meg amikor voltunk az 1 éves tanácsadáson, akkor meg azt mondta, hogy ahoz képest, hogy 1 éves eléggé el van maradva.Saját magamra kellett volna hallgatnom, és akkor már sokkal előrébb lennénk.A dévény tornáról is a barátnőmtől hallottam. Kíváncsi lennék,ki hogy halad? Sziasztok!
330. Klauka_ (válaszként erre: 328. - Klauka_)
2012. dec. 1. 15:51

Bár senki nem válaszolt, de azok kedvéért, akik később esetleg olvasnak, megírom, hogy hol tartunk most.


5 alkalom Dévény torna után mászik a fiam.


Mindenkinek ajánlom, ha bármi "szokatlant" észlel a kicsijén, ártani biztosan nem fog.

Sőt, CSODA!!!!

329. Zopa (válaszként erre: 324. - Snosohu)
2012. okt. 29. 21:57
Elnézést hogy ismeretlenül rád írok.Ha a babukád ilyen erősen hypoton akkor sajna a heti egy nem elég.Mi nemrég voltunk egy intenzív 10 napos rehabilitáción ahol azt mondták hogy bizony a 3 alkalom szükséges.
328. Klauka_
2012. okt. 15. 22:11

Sziasztok!


Jövő héten megyünk mi is először Dévény-tornára. Kisfiam 5 hónaposan átfordult, 6 hónaposan oda-vissza, 7 hónaposan pörgött és 8 hónaposan kezdett féloldalasan? kúszni (jobb kézzel húz, bal láb tol, bal kéz támaszt, jobb láb lábtempózik, mint úszásnál, esetleg újaival tol). Jelenleg 9 és fél hónapos, már pár hete naponta néhányszor négykézlábazik, de nem mozdul ki.


Szerintetek mire számíthatok?

327. jak27 (válaszként erre: 325. - Szöme)
2012. szept. 17. 09:55

Szia!

Nem akarok badarságokat írni, ezért én csak azt tudom tanácsolni, hogy fordulj bátran az Alapítványhoz telefonon, vagy akár a fb-on keresztül is.

[link]

Az alábbi linken is fel tudod venni a kapcsolatot velük:

[link]

326. jak27 (válaszként erre: 324. - Snosohu)
2012. szept. 17. 09:51

Szia! Köszi! :)

Kislányom 12 hónaposan kezdett el mászni, előtte féloldalasan kúszott, a lábait egyáltalán nem használta.

Majd az e-mailedre is válaszolok nemsokára.

325. Szöme
2012. szept. 16. 12:22

Szisztok!

Én érdeklődni szeretnék.Van egy 3 hónapos kis fiam.A védő nővel és a körzeti orvossal közösen vettük észre hogy a kis fiam nem fixál és nem követi a szemével a tárgyakat 3 hónaposan.Most eddig ott tartunk hogy a kivizsgálások alapján elvileg nincs gond.De ettől függetlenűl Budapesten is megnézi egy szemész szakember.Ha ő úgy látja hogy nincs baj de kell fejlesztő torna akkor a szembe fixálásában és hogy kövessen tárgyakat a szeme elött ebben is segít a dévény torna vagy csak a tartásában és egyéb más problábákban segít.Kérek valakit aki ért ehhez vagy hasonló cipőben jár mint mi akkor segítsen választ kapni kérdésemre.Köszönöm előre is.

324. Snosohu (válaszként erre: 322. - Jak27)
2012. szept. 15. 20:41

Sziasztok,

Szeretnék csatlakozni Hozzátok, amint lesz időm visszaolvasom az előző oldalakat, hogy megismerjelek Benneteket.

Rólunk annyit szeretnék mondani, hogy kislányunk Borbála 13 hónapos lesz 16-án, testszerte hipotóniás, forog-pörög, de még nem kúszik, mászik. Tavaly nov óta Dévényezünk heti 1x, május óta HRG úszásra is járunk heti 2x.

Nagyon sok helyen próbáltam hypotón anyukákat keresni, örülök, hogy Rátok találtam.

További kellemes 7végét mindenkinek, s gratulálok jak27 kislányának!!!!! Mászni mikor kezdett el?

323. fildus (válaszként erre: 318. - Csilluskam)
2012. szept. 7. 10:17
:)
322. jak27
2012. szept. 3. 08:13
Szept. 1-jén kislányom elkezdett önállóan járni, 8 hónapon keresztül vittem Dévényre. 11-én lez 17 hónapos. Mégha sokszor nehéz is volt a kezelések alatti sírások miatt, de teljesen megérte, és örülök, hogy lehetőségünk volt a kezelésekre. :)
2012. márc. 23. 12:55

Sziasztok!


Nekünk most ami nagyon jó hatással volt Fefére az a csontkovács volt.

Próbáltátok már?

320. 56b01f37d3 (válaszként erre: 319. - Jak27)
2012. márc. 23. 10:06
Gratula a kislányodnak :) izomsorvadás?? ez tényleg nem normális, azért ilyet mondani, itt látszik hogy semmirevalók, normális orvos ilyet nem mond csak úgy mert más is ezt csinálja....vááá..
319. jak27 (válaszként erre: 317. - Csilluskam)
2012. márc. 23. 09:29

Igen, számítok rá, mert mikor először mászó pózba nyomta magát, akkor utána egy kis ideig nem csinálta. Hanna a neve. :)

Az én orvosom azt is mondta az addig csak lusta, kövérnek titulált gyerekemre, hogy izomsorvadásos lehet, mert az egyik páciense is hasonlóan nem használja a lábát, és neki az van. Mondom ez nem normális!!!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook