Másnak is bevan állva a dereka? (beszélgetés)
Gyertek hozzám egy jó masszázsra..
Köszönöm a válaszodat, mert erre is gondoltam. Megerősítettél.
Az öregség nem fáj. Lehet hogy azt súgja a tested Marika, hogy másfajta tornát kér. Én is hallgatok a jelekre, mert muszáj.😉
Napi szinten senior tornázom, nyújtok, sétálok. Pár napja mégsem az igazi a derekam. Ma reggel alig tudtam kimászni az ágyból. Nem tudom, hogy mi történt, de hogy nem az öregség csapott le egyik napról a másikra az biztos. Kitartást kívánok neked is.
EGÉSZSÉG ISTEN PATIKÁJÁBÓL (MARIA TREBEN KÖNYVBŐL):
„Isiász, lumbágó, valamint a kar és a láb ideggyulladása
Nagyon óvatosan, finoman masszírozzuk friss csalánnal a beteg testrészt. Isiásznál például a bokától kezdve a lábszár külső oldalán haladva a csípőig, onnan a belső oldalon vissza egészen a bokáig, nagyon lassan kenjük végig friss növénnyel a testet. Ezt csináljuk meg kétszer, majd befejezésül a csípőtől indulva lefelé a fart is bekenjük. Hasonlóképpen járjunk el más testrészeken is. Utána a bőrt hintő porozzuk be.”
Természetesen a csalántól hólyagossá válik a bőr és a csalán „felkenése” vagy bedörzsölése nem örömteli érzés. Viszont a hatás óriási: mintha az ember repülne a derekával. Már többször próbáltam eredményesen.
Természetesen különbözőek vagyunk, mások lehetnek a reakcióink és így könnyen lehet, hogy ez a módszer nem mindenkinek hasznos.
Mindazonáltal remélem, hogy valakinek ez segíthet, mint ahogy nekem is.
További szép napot kívánok.
Üdv.
A torna , nyújtás segíthet.
Nekem is be szokott állni néha. (Ez már a korral jár; vannak rá célzott tornagyakorlatok, amik erősítik a gerinc körüli izmokat. Néha használ, néha nem.)
2 hete állandóan készül szétugrani a derekam. Nagyon kell vigyáznom, hogy mozdulok. Van, hogy ki tudom feküdni, jó helyre visszacsúsznak a csigolyák, de nem mindig sikerül. A mozgás, pl. séta segít és a hátizmok erősítése. Pl. amikor pici volt a gyerekem és sokat hajoltam, emelgettem a kiságyból, pelenkázóról, akkor nem volt ilyen bajom, sokkal jobb lett a helyzet. Amióta nagyobb, nem emelem már meg, visszasatnyultak az hátizmaim és megint több a problémám.
Erről a kérdésről jobb lett volna szavazást kiírni, több választ kaptál volna valószínű.
Nekünk nincs. Ahhoz képest, hogy tegnap 6 órát létráztunk, azóta magozunk, jól vagyok. Már látszik az alagút vége, munkahelyen kipihenem 😄
Ennyi belefér. Főleg annak fényében hogy nincs egy téma amit valaki ne vinne más irányba, vagy ne beszélne nagy badarságokat.💖
Vicceltem, nem akartam eltériteni a témát, bocsánat. Befogtam.
Az életmód is lehet ludas benne, sőt szerintem még Ludas Matyi is.
Biztos vagyok benne, hogy ő sokkal jobban tudja mint én. Hallgass rá.
Mindketten olyan megközelítésben írtatok a problémáról, ami azt sugallja ez ellen nincs mit tenni. Ha vírus azért mert bárki elkaphatja, ha az öregség, akkor pedig mindenkinek fájni fog, mert ez az öregséggel jár.
Nem lehet hogy az életmód a ludas ebben?😉
Nekem az orvosom azt mondta hogy lehetnek mozgásszervi problémák vírusos megfázásnál.
Valami légnyomás-, idő- vagy frontvâltozás lehet, körülöttem is mindenki mozgásszervi fájdalmakra panaszkodik, sőt én is újra fájok mindenhol is.
Néha az enyém is fáj. Szerintem az öregség mellékhatása. Még eddig nem hallottam ilyenféle vírusról.
Pár napja alig tudok aludni, egyik pillanatról a másikra alig tudtam felkelni az ágyból annyira fáj a derekam. Páromnak szintén, egyik ismerősömnek szintén. Mi lehet ez valami vírus?
További ajánlott fórumok: