Cukorbetegek és azok akiket érdekel a téma ide!! (beszélgetés)
LÁnyok!
A cukorbetegség ez végleges dolog? Akinek már teljesen leállt vagy csak részlegesen termelődik az inzulin, annak sosem állhat helyre a hasnyálmirigy működése?
jól tudtad, a cukorbetegeknek gyakrabban leesik a cukruk...a nem megfelelően beállított inzulin miatt(több inzulin mint kéne)
de te a fogamzásgátló öszefüggéseire kérdeztél és arra volt a válasz:)
Szia!
Itt senki nem zavar senkit! :-)
Ezt kifejtenéd bővebben?!
űÉrdekelne miről van szó pontosan!
Köszi
a cukraim jók!mind 8 alatt van...csak nagy ritka kivétellel nem.
a pumpát szeretem, nem bántam meg h igényeltem!
Az inzulint még nem váltottam ki, csak a tesztcsíkot lehet ott helyben megvenni, de akkor biztos nekem sem lesz másképp! :-)
Milyenek a cukraid?
Szereted a pumpát?
Nem bántad meg?
én egyszerre váltottam ki a maximális 9 dobozomat...meg dobozdíjat is fizettem a 3 doboz inzulinomért:))
igy majdnem 5000et fizettem....
Sziasztok!
Tegnap voltam a dr néninél, tökéletes vérképem lett! :-)
Vettem 3 doboz D-cont Personal aktív teszt csíkot és fizettem 1233 Ft-ot. Persze receptre ennyi.
nagyon szívesen!
és más kérdéseidre is szívesen válaszolok!és itt szerintem mindenki, aki tud!
Sziasztok
Nekem az apukám nemrég óta cukros.Az anyukám van egy kis gondban a főzés terén,légyszi segítsetek.Azt kérdezi,hogy ha rizset vagy tésztát szeretne adni az apunak akkor szárazon kell lemérni,vagy a főtt cuccot kell lemérni, hogy mennyit ehet.
Köszi a segítséget.
szuper cukraim vannak, nem megy 10 fölé egyátalán!
repkedek:)
köszi! pedig intersparban, tescoban én is néztem, de nem volt... de akkor gyakrabban nézem majd, egyszer csak hoznak ide is:)))
köszi még egyszer!
ma voltam diab dokimnál...nem kellett neki fizetni...viszont írattam 3 havi apidrát(3 doboz) és 9 doboz tesztcsíkot...pár ft híjján fizettem 5000ft-ot....az inzulinokra dobozdíj 300ft/doboz....ez van...majd áprilisban megyek nagyrutinra....addigra derül ki h a pumpa mennyit javit a helyzetemen...habár lekopogom sok napja csak jókat mérek!!!:)
fő a vadrizsem....összekeverem zöldségekkel,az lesz az ebéd..
tegnap megajándékoztam magam...vettem egy személyi mérleget és egy diétás konyhai digitális mérleget....nagyon király!
ráteszed plö a krumplit....leméri grammra pontosan és ha beütöd a krumpli kódját akkor még a rost, só,fehérje, szénhidrát,kalória,zsír és koleszterin tartalmát is kiírja és teljesen korrektül és megbizhatóan!!!nem semmi kis gép!!!annyira örülök neki!azóta csak úgy próbából mindent megmérek!ezzel aztán lehet tartani a diétát!!és tudjátok plö h mennyi kalóriát visztek be!mit szóltok?!
ez a már emlitett GI értékek miatt is durván rossz, mert jó esetben a vércukornak nem szabadna 9 de legfeljebb 10 fölé menni mikor a csúcson van!
a csoki viszont 90-100%-os GI indexű....biztos h 25 g CH-nyi csoki feljebb viszi mint 10!erre a fejemet tenném...ez pedig hosszú távon rongál....
Icus!
Ez nagyon rossz, amit a férjed művel!
Ez nem könnyű dolog és tudom, hogy a férfiak hisztisek, de nem csak a ch fontos, a kalória, fehérje vitamin bevitel is!
Teljesen el fog mászni a vérképe!
Ehet csokit, de keveset és abból is jó lenne, ha az étcsokit választaná!
Ezt nem dacból csinálja veled?!
persze!csak kezdetben kell nagyon figyelnem!
és akkor az 1.nap az mikor megjön?-csak h tuti legyen h egyre gondolunk...
:)
További ajánlott fórumok:
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Vannak még olyan emberek akiket érdekelnek vallási dísztárgyak?
- Ti, hogy vettétek rá gyerekeiteket a köszönésre, főleg azok érdekelnének ahol kicsit önfejűbb a gyerek
- Anybody Shape Pro - Csak azok véleménye érdekel, akik használják.
- Akik érdekelnek elérhetetlenek, akik meg nem, azokat nem...
- Azoknak, akiket érdekel arábia és maga a vallás/és mindenkinek