Cukorbetegek és azok akiket érdekel a téma ide!! (beszélgetés)
szia!
hogy van a férjed?
Nem tudom a férjemnek milyen van, de ő egy paircsikra tesz egy csepp vért és a készülék kimutatja a cukort. Mi az a 133 és 128? Neki rendes értéket mutat.
Azért kérdem, mert már másodszor járt úgy, hogy otthon megmérte, rá félórára levett vér, pedig több volt 1 egésszel.
ez elég nevetséges próbálkozás lenne. így is sokkal kevesebb a szakrendelő mint kéne....2-3 hónapos előjegyzési időpontok vannak....
és ugye az 1es tipusú cukorbetegek száma jóval elenyészőbb az öregkori diabbal kapcsolatban...mi lesz ha z az embertömeg rászabadul a szakrendelőkre....rossz belegondolni is!
a kickboxra heti 3-4szer járok. nem esik le a vércukrom, de utána 1-2 napig érezni a hatását, sokkal stabilabbak a vércukraim, ezt már kitapasztaltam.
1 órás igen kemény edzések.
Szia!
..akkor a kickbox edzésekkel jól leviszed a vércukor szintedet!Igaz? Tudod mérni naponta? Van olyan készüléked?.. Minden nap jársz edzésre? Mert ha nem, akkor fussál esténként, amikor nincs edzés!...Én, fiatal koromban kosárlabdáztam, ill. boxoltam 4 évig. De most, 50 felett, "csak" hobbiból(két hónapja!!) jógázok,futok, úszok, ill. egy sportpisztoly-lövö klubb tagja vagyok(évek óta)...A 2-es tipusú cukorbetegségem volt, amit a felelötlen életmódommal értem el. Sok volt a whiskey, a sör, a bor, a csülkös-babgulyás, a sertéspörkölt galuskával, az órákig tartó, csak tv. nézés stb. stb.... A jóga-légzés(elöször a has, ill. a tüdö alsó részébe, majd középsö, és végül a tüdö felsö részébe kell a levegöt beszívni, és utána szép lassan kiengedni, kipréselni!) is már masszirozza a belsö szerveket, a rekeszizom ritmikus mozgatása révén! Nekem egy régi videókazettám van a "Klasszikus" Hatha-jógáról, amiben 45 percen keresztül 4-en mutatják be a gyakorlatokat. Már csak a végig nézése is meggyözöen hat az emberre!...a löttyöket nem tarom jónak, mert nem tudni mik vannak bennük(tartósítószerek, ízfeljavítók stb.), ill. ha van is bennük jó, akkor az is csak a minimális mennyiség. Hiszen, a lötty-csinálóknak is az a céljük, hogy minnél többet vegyenek belöle, az emberek!
Üdv!
Albi
helló!
én kickboxozom, de van itt az edzőteremben jóga is...többször terveztem h elmegyek, de idő hiányában még nem jutottam el.
szerencsére nincs rajta engeteg zsírtömeg, szerintem úgy 4-6 kg lehet.
ez köszönhető annak h napi 8,5 órás ülő munkát végzek. és a munkám igencsak stresszes...dehát kinek nem..na ez azért egy kicsit még stresszesebb.
ez még nehezíti a dolgom. de küzdök.
nem reklám, de nekem az aloe löttya volt a leghatásosabb. mind vércukorra, mind energiában, közérzetre, immunrendszerben.
csak akkor túl drágának minősült az én pénztárcámhoz.
te hány éves vagy?
egyes tipusú cukorbetegenk stituláltak ?
üdv
bogi
Szia Bogi!
Tudom, hogy Te már profi vagy a cukorbetegség ismeretében, de hátha mondok neked(is) még újjat.
Amit kifelejtettem az elözö irásaimban, hogy rengeteg halat is eszek, minden formában. Szója olajjal sütök-fözök, és csak rozskenyeret eszek.
Aztán, nagyon jó erre a betegségre az összes ehetö gomba! A gombába van nagyon sok: cink,króm, vitamin B3,B5,B6 amiknek a ch. lebontásában van nagy szerepük!
Mostanában olvastam egy Nopál nevü kaktuszról, ami Mexikóban terem, és nagyon jó hatása van a cukorbetegség ellen! Hallottál már erröl?
Visszatérve újra a hatha jógára. Ennek a jógának nagyon sok gyakorlata(a légzéstöl a gyertya állásig) masszirozza a belsö szerveket, és többek között a hasnyálmirigyet is.És, a masszirozás által jobb lesz ott a vérellátás, ami normalizálja a müködést!
Üdv!
Albi
Szia!
Na, végre egy normális levél! Igen, Veled szeretnék levelezni, és azokkal, akik jóindulatúan állnak a témához hozzá, és nem egy rosszindulatú "csinike-robika" anyucika kedvencével!
Kedves Bogi! Én nem azt mondom, hogy CSAK az áfonyával le lehet vinni a vércukrot. Hanem az IS segít. Én naponta többször is mértem a cukrom, és pl. ha sok zellert, vagy kagylót, vagy áfonyát ettem, akkor az a határon bellül(70-130 mg/dl)maradt! Vagy, pl. este futás elött mértem egy 125-öt, de 5-10 perces futás után leesett 80-ra. Persze ilyenkor már nem szabad semmit enni, csak ásványvizet inni, és reggelre is csak 100 körüli értekek lesznek....Nagy sok dologra kell még vigyázni! Példáúl: teljesen hanyagolni kell a cukros, lisztes ételeket. Aztán a nagy széndidrát tartalmúakat(pl. a krumpli is ilyen!), az alkoholt(max. a száraz vörösbor iható, de az is mértékkel; a sör nagyon felviszi a cukrot). Az sem mindegy milyen gyümölcsöt eszünk! Pl. a banán NEM jó!...stb. stb....Sajnos Te már sok-sok éve benne vagy ebben a betegségben(én az elején lehettem), igy nagyon nagy kitártás, akaraterö kellene ahoz, hogy levidd a cukrod! Van erre is példa, itt ahol élek, egy 60 év körüli férfi pár évvel ezelött inzunilozott. Közben szép lassan 25 kg. -ot lefogyott(kb. 175 cm. magas, és most 75 kg.), diétázik, naponta sportól, és ma már gyógyszert sem kell neki szedni!! ùgyhogy van remény!!!(tudod, ez hal meg utoljára!)..ja, és próbáld meg a jógát is(a hatha jógát)!
Üdv!
Albi
helló!
tényleg köszi a tapasztalataidat, nyugodtan írd le továbbra is ami neked segített, te hogyan csinálod.
viszont azt neked is be kell látnod h áfonyaevéssel sem gyógyítható meg minden cukorbeteg.
én most 5 éve vagyok kb beteg és hidd el h nem szeretnék beteg lenni és ennek okán gyakorlatilag kitartóan, a világ összes "csodaszerét", kezdve a zellertől (mert h ezt is próbáltam...) az aloe veráig, paschuaka tabletta....(lehet h ezt nem jól írtam, de értitek)..és még másik 100 dolgot, ja györgy teát is...és nem...nem segítettek....szinte minden "csoda" kezdetben segített, úgy az első 2-6 hétben, akkor is inzulinoznom kellett magam közben persze, de jobb volt...aztán mintha megszokná a szervezetem és újra minden rossz lett...
esküszöm h nagyon örülök a te esetednek és remélem te igy is maradsz, gyógyultan.
nem azért van inzulinpumpám mert azt én imádom, hanem mert ez volt az utolsó lehetőségem..nekem ez..mindenkinek más segít.
és igen, azt gondolom h minden diabosnak mindent ki kell próbálnia, hátha hat, hátha jobban lesz.
és igen, csodák is történnek.
szerintem velem már nem fog...de ez is az én sorsom.
és kérek mindenkit h ne sértegesse a másikat .
kételkedni persze lehet, de pls intelligensen!
köszönet:
bogi
NE SÉRTEGESSD A GYÓGYSZERÉSZEKET! NE NEVEZD ŐKET GYÓGYSZER-MAFFIÁNAK!!!
Ne a gyógyszerészeket okold a mai egészségügyért!
Te akarsz tanácsot osztogatni, mikor az írásod tele van ellentmondással!!! "meggyógyítani a betegségeket. Többek között a cukorbetegséget is! Én, ezekböl a könyvekböl gyógyultam meg!"..."életem végéig kell gyógyszert szednem" Ha meggyógyultál miért kell gyógyszert szedned életed végéig???? A cukorbetegség az orvodtudomány mai állása szerint NEM GYÓGYÍTHATÓ! Erre a természetgyógyász sem képes!
"Igen áfonyát, ami HELYETTESÍTI az inzulin szerepét!!!!(lebontja a cukrot, és ráadásul javítja a látást is!!)" Ha az áfonya helyettesíti az inzulint, miért nem azt eszed, miért használod az inzulint termelést elősegítő gyógyszert??? Az inzulin nem le bontja a cukrott, hanem segíti a cukor bejutását a sejtekbe a vérből! Szidod a gyógyszerészeket, a cukor gyógyszert ezek szerint nem patikában vetted gyógyszerésztől hanem természetgyógyásztól vagy a jóga tanárodtól???
Az írásod tele van gyűlölettel. Előbb békélj meg saját magaddal, aztán oszd az észt!!!
Szia!
A gyulladás során felszabaduló vegyületek befolyásolhatják a cukoranyagcserét, tehát igen, lehet attól.
De az állapotod is romolhatott (ha 2-es típusú cukorbeteg vagy, ezt nem írtad), bár az inkább fokozatosan történik, ill. gyógyszer is okozhatja, főként a szteroid gyulladáscsökkentők (bár a kiugróan magas érték ez esetben nem valószínű).
Szia!
"Az is elöfordulhat, hogy jóval több az "inzulintermelö sejted"! Csak az orvosoknak az a jó, ha Te, megmaradsz a betegüknek" - remélem, ezt nem gondolod komolyan. nem hinném, hogy kifejezetten nagy rálátásod lenne az orvoslásra.
Nem kell az étrendi részt túlbonyolítani, a vércukorindexben van a kulcs (mellesleg az alkohol nem kifejezetten növeli a vércukorszintet, de természetesen csak igen kis mennyiségben ajánlott fogyasztani).
A fölösleg leadása a legfőbb a cukoranyagcsere rendezésében (amennyiben az váltotta ki).
A mozgást már leírtátok.
További ajánlott fórumok:
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Vannak még olyan emberek akiket érdekelnek vallási dísztárgyak?
- Ti, hogy vettétek rá gyerekeiteket a köszönésre, főleg azok érdekelnének ahol kicsit önfejűbb a gyerek
- Anybody Shape Pro - Csak azok véleménye érdekel, akik használják.
- Akik érdekelnek elérhetetlenek, akik meg nem, azokat nem...
- Azoknak, akiket érdekel arábia és maga a vallás/és mindenkinek