Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csőtörés a házban-biztosítók hozzáállása fórum

Csőtörés a házban-biztosítók hozzáállása (beszélgetős fórum)


2011. nov. 29. 19:17

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat, és sajnálom, hogy rosszak a tapasztalatok! :-(

Csatlakozom a sorhoz én is sajnos!

Ma volt kinn az emberke: A falon a repedések szerinte nem hozhatók összefüggésbe a szennyvízcső törésével.Tehát a falakra nem fizet! A csőtörésre igen..szerencsémre megkértem egy vállalkozót, hogy készítsen árajánlatot...az abban szereplő csőtöréssel kapcsolatosan felsorolt összes tételt és árakat elfogadta, jegyzőkönyvezte. Ennek örülök, de a másikba nem nyugszom bele!Azt mondta, hogy ha lett volna pl árvíz, vagy földrengés..akkor igen, összefüggésbe hozható lenne. Felhívom holnap a központot, megkérdezem, milyen véleményt..pontosabban kinek a szakvéleményét fogadják el az ügyben, hogy a károm alátámasztásra kerüljön? Kíváncsi vagyok mit mondanak és persze azt, hogy ez a szakvélemény-ha létezik- mennyibe kerülne nekem???

Ha van ilyen infótok esetleg, megköszönném!

Várom a további tapasztalatokat is..szerintem mindenki okulhat belőle!

Szép estét mindenkinek!

8. pista55 (válaszként erre: 7. - Hné80)
2011. nov. 27. 23:03

Az ilyen esetben nem számít mennyire van biztosítva. Ha teljesen újra kellene építeni a házat, akkor számítana a 14 millió.

Amúgy tényleg keveset kaptál.

Nekem villámcsapás volt a nyáron. Nem írom le részletesen, de én is keveset kaptam. Nem tudtam mit csinálni, átmentem másik biztosítóhoz ahol még lényegesen kevesebbet is kell fizetnem ugyanazért a biztosításért.

2011. nov. 27. 21:13

Nekem 2 év után jöttek ki felmérni a káromat!!!!!!!!!!

fürdőnél repedt meg egy vezeték és 3 helységet áztatott el... Lejött a csempe és a falak is igen viseltesek lettek, konkrétan leesett a vakolat!

Zuhanykabin beépített volt és csak szétverve tudtunk kiszedni :( Minderre kaptunk 100ezret......

Tiszta szégyen... mikor 14 millióra van biztosítva a lakás vízárra!!!!

6. jstefan (válaszként erre: 4. - M.J.W)
2011. nov. 27. 17:53
A ház teljesen biztos hogy a csőtörés miatt süllyedt meg! Az már a biztosító szakértőjén múlik hogy mit fizetnek, mert hivatkozhatnak arra hogy a szennyvízlefolyót kontárok építették és ezért tört el.Mert ha szakképzett szerelők építették volna akkor ilyen fatális hibának nem szabadott volna bekövetkezni.Volt olyan ház amit szakszerűtlen kivitelezés miatt évek alatt annyira alámosott a szennyvíz hogy alá kellett dúcolni,mert egy hatalmas üreg keletkezett az alapozás alatt.
5. M.J.W (válaszként erre: 3. - Cb82b220ce)
2011. nov. 27. 15:57
Bocs, kicsit hosszú lett, de így talán már érthető!
2011. nov. 27. 15:55

Sziasztok!

Tapasztalatokat szeretnék a témában!

A napokban észre vettem, hogy a ház szinte minden helységében a mennyezeten és itt-ott oldalfalon is vékony repedések jelentek meg. Eddig nem voltak! Bejelentettem a biztosítónak, kedden jönnek ki megnézni! Közben tegnap dugulásunk is lett, és tisztításkor derült ki, hogy a WC-ből kivezető cső is eltörött, ott szivárog el a víz a talajba...ez okozza a dugulást! Földrengésről nem tudok, hogy lett volna, de nekem ez egyre gyanúsabb, hogy a kettő szorosan összefügg! Most vésik fel a mellékhelyiséget, illetve a kivezető csövet feltárták, hogy cserélni lehessen! Biztos vagyok benne, hogy ez egy ideje már eltörött és a folyamatosan ki tudja mióta kiszivárgó víz gyengítette meg a talajt..ennek tudható esetleg be a több repedés, amiről írtam! Téglaház, teljesen rendben, erős alappal..talán ezért nem jelentkezett hamarabb a probléma!

Nektek mi a tapasztalatotok, mit néz ilyenkor a biztosító (természetesen van biztosításom..felelősség is meg minden)mire figyeljek, mert sajnos tudom, hogy fizetni nem igen szeretnek, csak kaszírozni!!!!Mindent fényképezek folyamatosan, hogy lássák mi történik!Dátumos a fényképezőgép!

Természetesen megírom, hogy mi történt, ha túl vagyok rajta!

Légyszi írjátok meg tapasztalataitokat..mindannyiunk hasznára szolgálnak szerintem ezek az információk!


KÖSZÖNÖM!

2011. nov. 27. 15:51
Ez ám az értelmes fórum :-)
2011. nov. 27. 15:44
????
2011. nov. 27. 15:43
Csőtörés a házban-biztosítók hozzáállása

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook