Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érdekes óvónői hozzáállás... fórum

Érdekes óvónői hozzáállás... (beszélgetős fórum)


1 2 3
75. ca4e8ac4ad (válaszként erre: 1. - Timédi)
2018. dec. 31. 10:14
Az ilyen, nem óvónő. Csak valami p.....a. Te csinálod jól. Dajka a szakmám, igaz nem dolgozom benne, de nagyon szeretnék. Nekem már az első gyakorlati napomon volt egy törlésem. Picike gyermek velem ment el kakilni. Az óvónö ott volt mellettem és a többieknek mondta, hogy nézzék, mert szakavatottan csinàlom. Azt hittem erre csak egyféle mód van, de, mint kiderült ezt is lehet szakszerűen és szakszerűtlenül csinálni. Való igaz, dajka elsődleges feladata, de szerintem nagy szégyen, ha egy óvónő nem csinàlja meg!!
74. trapiti (válaszként erre: 1. - Timédi)
2011. ápr. 25. 22:32

"Érdekes" hozzáállás...


Mi épp most váltottunk óvodát, hasonló hozzáállás miatt (igaz itt "csak" foglalkozni nem értek rá az átlagosnál valóban kicsit értelmesebb gyerekemmel... azt mondták, az a baj vele, hogy itthon túl sokat foglalkozunk Vele... és hogy túlságosan szeretjük). Egyébként alapítványi oviból váltottunk önkormányzatiba, igaz a lakóhelyünk közelénben nem álltak velünk szóba, de a munkahelyem melletti ovi átvette, egy hete jár oda. Ég és föld a két óvoda, az önkormányzati javára.

73. timycat (válaszként erre: 83. - Fille)
2011. ápr. 22. 00:06

Nagyon szurkolok, hogy valóra váljanak a terveitek. Én ahogy tapasztaltam a magán oviban/bölcsiben van pénz, de aki erre "vetemedik" az nem a pénzért csinálja.

Én is gondoltam anno magán bölcsi/ovi alapításra mégpedig olyan gyerekek részére, akiket nem vesznek fel államiba, mert pl. van valamilyen súlyos ételallergiája, asztmája vagy egyéb handicap-je van (akiket én csak handiképeseknek hívok). Ilyenre hihetetlen szükség lenne, így ezek a gyermekek is közösségbe kerülhetnének. Persze rettentő nagy felelősség

72. timycat (válaszként erre: 84. - Anyucika3)
2011. ápr. 22. 00:00

Természetesen én sem vártam a bölcsitől, hogy ABC-t tanítsanak a 3 évesemnek. Rengeteget játszanak, rajzolnak, énekelnek, mondókáznak; így tanulta meg az ABC-t az ABC című dallal, tehát ő nem "fogja fel", hogy ez milyen "tudás" csak megtetszett neki a dallam és a szöveg hozzá, nem "zseni-tenyészet", csak tényleg rengeteget foglalkoznak a picikkel.

És természetesen az államnak kéne megoldani az ovis/bölcsis elhelyezést, ezért írtam, hogy mi azért járunk ingyenesen, mert a város fizeti azoknak a bölcsis ellátását, akinek nem jutott önkormányzatiban hely.

Az ovi már más tészta, felvettek minket egy államiba, de a körzetünkben nem találtam szimpatikusat... ezért megyünk a mostani bölcsink ovi-fokozatába, szerencsére nem is eszeveszett drága

71. mimmo33 (válaszként erre: 62. - Marcsix)
2011. ápr. 20. 12:55

Mi is vegyes csoportba járunk, és vannak kötelező foglalkozások, főleg az iskolába menő gyerekeknek.

Vannak "kötelező" közös játékok,és vannak a szabad játékok.

70. anyucika3 (válaszként erre: 66. - Pethoevi)
2011. ápr. 20. 12:37

Lehet,hogy vannak ilyen programok,miszerint semmi nem kötelező.De azért ez nem éppen jó a gyerekeknek.

És bizony az óvónőkön nagyon is sok múlik,vagyis szinte minden rajtuk múlik,hogy viszonyulnak a gyerekekhez,milyen a személyiségük,alkalmasak e a pályára.Ettől nagyban függ a gyerekek viszonya az óvodához,hogy mennyire szeretnek járni,mennyire aktívak ott.Egy jó óvónővel nem csak együtt működnek,hanem szívesen is teszik,örömüket lelik szinte bármilyen foglalkozásban.Mi tavaly költözés miatt ovit váltottunk,és majdnem sikerült megutáltatni a lányommal az ovit.Nagyon jó ovit hagytunk ott,a gyerekem imádta.Ez meg ahhoz képest,pfff....egy annyira sz@rt sikerült találni helyette,hogy azóta megint váltottunk januárba.Most jobban körül néztünk,és szerencsés volt a váltás.A másikba egy mosolyt nem láttam senki arcán,az óvónénik olyanok voltak már kinézetre is mint valami szipirtyók,és a vezető is.Amikor pár hónap után közöltem,hogy megyünk innen,még a papírokat is a dadussal postázta.

Mondjuk általában a "fejétől bűzlika a hal"

Olyan a morál a hozzáállás egy oviban,amilyen a vezető.

69. pethoevi (válaszként erre: 68. - Szabobabo)
2011. ápr. 20. 11:54

ahogy mondod:kellene.

De egy ilyen oviban,ahol az óvónőnek derogál feneket törölni,hát nem vagyok benne biztos,h kint van...

2011. ápr. 20. 11:07

A programnak minden oviban kint kell(ene) lennie.

A mi ovinkban pl. ott lóg a falon:)

2011. ápr. 20. 10:52
Lányok,kérjétek ki az óvodai programot,abból megtudjátok,h a gyerekeknek kötelező foglalkozások vannak,vagy sem!Ezt komolyan mondom!Kikérhető,a vezetőnek kötelessége odaadni.
66. pethoevi (válaszként erre: 62. - Marcsix)
2011. ápr. 20. 10:51

Ez nem az óvónők hibája elsősorban,hanem az atyaságos új programoké,amit az ovik használnak.Ugyanis van olyan program,ami alapján a gyereknek SEMMI NEM KÖTELEZŐ.ha a gyerek nem akar számolni,verselni,akkor nem kell neki.És ez bazi gáz.És ebben az esetben nem vethető az óvónő orrára,ha a gyerek nem tanulja meg a verset.

Az igaz,h érdekesebbé kell tenni,de ez sem válik be minden gyereknél.

65. Vikica76 (válaszként erre: 62. - Marcsix)
2011. ápr. 20. 10:49

Azta, ez nagyon érdekes.

Az ovódának nem csakhogy kell, de kutya kötelessége is tanítani a gyerekeket! Versekre, mondókákra, énekekre, rajzolni-vágni-festeni, ezer dolog...

Nálunk mindig kiteszik a falra a gyerekek munkáit. Nagyon ügyesek! És olyan büszkén mutogatják!

Színházba is viszik Őket, vagy az oviba jönnek zenészek-színészek...

Reggeli után van nálunk egy un. beszélgető kör, ilyenkor leültetik a gyerekeket félkörben, és az élet "nagy dolgairól" beszélgetnek-elmélkednek. Legyen az az állatok-virágok-természet, meg egyáltalán, ami érdekli Őket.


De most már nem is írok többet, nehogy nagyon utáljatok :-DD

64. Vikica76 (válaszként erre: 63. - Fdjudit)
2011. ápr. 20. 10:45

Bizony, és ha még azt is elmondom, hogy a kiscsoportos egyik ovónénink végzettsége még bábszínész is, akkor irigykedhettek igazán :-))))

Rengeteget bábozik a gyerekeknek, Ők meg tátott szájjal nézik végig!

Tényleg, egy rossz szavam sem lehet és nincs is!!!

63. fdjudit (válaszként erre: 55. - Vikica76)
2011. ápr. 20. 10:42
Vikica , szerintem most sokan irigyelnek a szuper óvodátok miatt!Én is!
62. marcsix (válaszként erre: 1. - Timédi)
2011. ápr. 20. 10:30

Sajnos ez nagyon szomorú. Bár nálunk még arra is volt példa, hogy egy-két gyermeket még pelenkáztak is... A fiamnak meg segitettek enni. De csak a legelején ,mig beszokott addig... gondolom azért, hogy megkedvelje az ovit.

Nálunk sincs pizsibe öltözés ... én azt is furinak tartom, hogy egy váltóruha van pontosabban van egy benti ruha, amibe átöltöztetjük mikor bevisszük, és van a kinti. Márpedig ha kimennek és sárvan, tiszta kosz lesz a hazajövős ruhája... pontosan nyakig...

Én még olyan szerencsére nem tapasztaltam, hogy tiszta kaki lett volna a bugyi mikor hazajön, azért mert nem törölték meg, gondolom eleinte azért foglalkoztak ezzel, de később elmaradozott, és mára már a fiam törli magának. Azért sokáig kérdezgettem én is, hogy segitettek e neki...Abban természetesen biztos vagyok, hogy ha a lányom bekerül kiscsopiba jan.-ban, ugye akkor tölti a hármat, akkor feltétlen szólok, hogy segitsenek neki, mert ha törli magának, akkor tuti nyakig kakis lesz :D Aztán ha már megtanulja, akkor nem kell segitség.


hozzáteszem nálunk összevont csoport van... aminek túlzottan azért nem örülök. de most lett bevezetve...eddig volt kiscsoport és középső meg nagycsoport is külön...


Én azt tartottam furinak, hogy azt mondta az ovónéni, hogy nem az ovónő feladata hogy megtanitsa a gyereket verset mondani. Azért jár a gyerek oviba, hogy sok gyerekkel JÁTSZON. És ha azt mondja a gyerek mikor hazamegy az oviból, hogy !játszottam! Akkor kimeriti az ovoda fogalmát, mert ez a feladata az ovodának. Azért szomorodtam el ezen, mert a fiam eleinte, nem volt nagy közösségi ember, és inkább egyedül játszott, és nem ült be mondókázni. Az ovónő pedig azokkal foglalkozik, akik leülnek hozzá. A többi meg hagy játszon. Én úgy érzem, hogy igenis be kell vonni mindenkit, kisebbet, nagyobbat, ha egy csoportban van, minden csoportos foglalkozásba, Ha nincs kedve, akkor kicsit érdekesebbé kell tenni, hogy felfigyeljen érdeklődjön a csoportfoglalkozások iránt. Én is foglalkozok itthon a gyermekemmel, de a nap, év nagyrészét oviban tölti kiv. nyári szünet. Szóval leginkább ott kell, hogy fejlődjön véleményem szerint. Mikor hazajön, 4 óra, leül mesézni kicsit, meg játszik, eszik, vacsizik, és jön a fürcsi idő, utána meg ágy...Szóval túl sokat nem tudok már vele foglalkozni ezen időszakban. Reggel ugye megint ovi...


Nekem ezzel van kisebb problémám, hogy mindenkit be kellene vonni a versek tanulásába, a társas játékokba, stb.

2011. ápr. 20. 10:29

... "Azt mondta a kedves óvónő, hogy mit gondol az anyuka, hogy majd ők egész nap csak fenekeket fognak törölni???" ...

Elképesztő! Igen, én azt gondolom, hogy ha éppen arra van szükség, akkor egész nap feneket kell törölni, vagy egész nap orrot kell törölni, vagy egész nap cipőt kell kötni, vagy egész nap ... éppen azt kell csinálni, amit az élet diktál. És mindegy, hogy hol dolgozik, mi a beosztása. Tenni kell!

60. anyucika3 (válaszként erre: 41. - Timédi)
2011. ápr. 20. 10:25

Ez nem ügyesség kérdése.Nézz meg egy 3-4 évest,nem ér el addig a keze.Anatómiailag képtelen rá.

Azért vannak ott az oviban a dolgozók,hogy segítsenek!

59. Fille (válaszként erre: 38. - Timédi)
2011. ápr. 20. 10:25
de. szerintük ha nem tudok kézen állni, bukfencezni akkor alkalmatlan vagyok ovónőnek...pedig minden ismerősöm azt mondja h velem nagyon jól járnának a picik m látják mennyire imádoma gyerekeket... nem tehetek semmi, leszek nyelvtanár nyelviskolában, m viszont nagyobb gyerekekhez enm vagyok való, m a méreteim miatt semmi tiszteletet nem kapnék... (nagyon alacson yvagyok, már egy 11 éves gyerek is magasabb nálam...)
2011. ápr. 20. 10:22

Nálunk is segítenek.Meg mondom is a gyereknek, hogy kérjen segítséget, ha valami nem megy.

Nagyon extrém esetben szólnak csak, pl. ha valaki nem tud pohárból inni vagy nem tud kanállal enni.

Az én fiam azért cseles, nem szeret az oviban kakilni, mindig itthon mikor hazaér.Szerintem nem szereti, hogy sorbanállás van a wc-nél.

Szólni kell, vagy kérdezni.

Bár azt tapasztalom, hogy sokszor azért nem mondanak el dolgokat-mert szinte félnek szólni a szülőknek.Pl. nem volt bent pizsama-és nem szóltak nekem...vannak szülők akik a semmiért is szinte leharapják az óvónénik fejét...és ők meg próbálnak védekezni...és ilyenkor elakad a kommunikáció.

2011. ápr. 20. 10:20
Nálunk is popsitörlő van. Azzal nyilván könnyebb is.
2011. ápr. 20. 10:18

Sziasztok! Én óvónő vagyok, bár most itthon a babámmal.

Nálunk van popsitörlés, bár a dadus néni intézi, mert egyrészt ő azért is van, másrészt meg mi nem rohangálunk ki a csoportból...akkor mi is kint vagyunk, amikor minden gyerek wc-zik (udvar előtt, alvás előtt stb. és ilyenkor mi is segítünk). Nálunk popsitörlő van a nagy wc-zésnél, a kicsiket-középsősöket segítjük, hiszen nekik még nem megy!A nagyoknak már nem segítünk!

Pizsi: nálunk nincs, de a pulóvert-nadrágot leveszik alvás előtt, és egy bugyusba/gatyóba illetve pólóba alszanak. Így kényelmes...

Öltözés: Mi mindenkinek segítünk! Főleg a kicsiknek!


Amúgy meg szerintem ezzel nem az óvónőt kell bántani, mert ez a dadus munkaköri leírásában van...de ennek ellenére mi is megcsináljuk!

2011. ápr. 20. 10:17

Nagyon gáz amit írsz.

Fel nem foghatom, hogy működhet ez így.


Én viszonylag kicsi városban élek, van a településünkön 3 ovi is.

A kislányom kiscsoportos a fiam pedig nagy. Náluk még a nagycsoportban is segítenek popsit törölni!!!

Van bizony benti-kinti ruha, sőt, tornaruha-tornacipő. Épp tegnap szólt az ovónéni, hogy nemsokára kell homokozós ruha is! Mert nemhogy az ágyba nem engedik be azzal a ruhával, de még a csoportszobába sem! Segítenek öltözni is, télen is szinte minden nap kint vannak a gyerekek, pedig akkor van csak igazán sok ruha, amit rájuk kell nyúzni! Van uszoda-hajszárítás, oda is viszik Őket.

És még sorolhatnám... csakis jó dolgokat. Úgy látszik, mi nagyon szerencsések vagyunk :-)

2011. ápr. 20. 10:15

Ilyet még olvasni is rossz... :(

Az én fiam a Richter oviba jár, ott van popsitörlés, tornaruha és pizsama is szerencsére, mondjuk 2 óvónő és 1 dadus jut a 20 gyerekre.


Mondja el a barátnőd az oviban, hogy a gyerkőce még nem tudja egyedül kitörölni a fenekét és segítsenek neki. Hátha..

53. mimmo33 (válaszként erre: 39. - Timédi)
2011. ápr. 20. 10:10
Sajnos ezt nem lehet mindenhol megtenni:(
52. mimmo33 (válaszként erre: 1. - Timédi)
2011. ápr. 20. 10:08
Nálunk is segítenek a popsitörlésben.És pizsiben alszanak délután.
2011. ápr. 20. 10:08

Nekem 1 " durvább " jutott eszembe.

A téma inditója, azt írta ismerőse - barátnője élte ezt meg.

Én mennék be az önkormányzat megfelelő osztályába és bejelenteném, az Önök egyik ovijába ez történt! Kizárolag ovi megnevezés nélkül...

Hívják be az össze óvoda vezetőjét!!

Főleg ha legalább 2 van..

Nem féltik a melóhelyüket? Menyjenek beteget pelenkázni osztrákokhoz - németekhez. Melyik a jobb???

Szerintem munkaköri kötelessége akár az óvónőnek ez is, ha nincs dadus..

De az legalább 1 biztosan van..

Nagycsoportba meg jön majd az : Nem tud a gyerek számolni! Mire való az 1 osztály..

Bocs eltértem..

50. 7f1aaaaa11 (válaszként erre: 1. - Timédi)
2011. ápr. 20. 10:06

Nagyon gáz! De szerintem ezt neked is tudni kell.

Benne van a dolgozói leírásban, a dajkáéban tuti.

Eleve lehetetlenség, hogy kitörölje a popsit mivel nem ér el addig a keze. Vond kérdőre!!

49. pritta (válaszként erre: 48. - 274c9996b8)
2011. ápr. 20. 10:00
egyetértek!!
48. 274c9996b8 (válaszként erre: 1. - Timédi)
2011. ápr. 20. 09:57

En a helyedben megkerdeznem azt az ovonöt ,hogy megis mi az amit el "tud" vegezni a kisgyerekek körul azert mert fizetest kap ? Esetleg kulön borravalot kivan a seggtörlesert ? Ellehet menni gyarba is dolgozni ha valaki nem felel meg ovonönek ....

Aztan termeszetessen bejelentenem a dolgot az ovonö fönökeinek !

2011. ápr. 20. 09:54

nálunk is van kinti-benti ruci + popsitörlés is és szerencsére nálunk is még az ovoda vezető is kitörli a gyerkőc popsiját :)

hozzáállás kérdése!

46. gattino (válaszként erre: 40. - Timédi)
2011. ápr. 20. 09:52
az óvodánk hosszított nyitva-tartással van, reggel 5-től már 1 óvónő és 2 dajka van, este pedig 6-kor zárunk 1 óvónénivel és 1 dajkával.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook