CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény (tudásbázis)
Szia!
Igen, van olyan ismerősöm, aki már megkapta.
Sziasztok!
Tud valaki olyanokról akik építkezésre már megkapták a CSOK-ot?
Ne az otp-vel szerződjetek, a leglehúzósabb bank.
A generálos építkezéseket pedig azért dobják vissza, mert a kivitelezővel nem szerződnek, hanem veled. A szabályrendszer része, hogy neked kell leszerződnöd az egyes kivitelezőkkel. Ennyi.
Te a Magyar Államkincstárban dolgozol?
Ha a csoknál nem probléma, akkor az otp miért dobja vissza a generálos költségvetéseket?
Ha a csoknál nem gond, akkor az a műszaki ellenőr, akivel szerződtünk, miért mondta, hogy mi voltunk a 4., akik emiatt megkeresték? Nem értem.
Az, mikor kulcsrakészre csinálja a házat?
Ha ezt jelenti, akkor biztos nem akadály, mert mellettünk most kezdtek így egyet, CSOK igénybevételével.:)
Az lehet, hogy helyetted nem járhat el a hivatalban, de egyébként mi lenne gond?
Sziasztok!
Pénteken jártam az Államkincstárban és azt mondta az ügyintéző, hogy a csoknál a generálkivitelezővel való építtetés kizáró ok. Hallottatok erről valamit?
Szerintem ebből nem lesz semmi!
A többi között elfér bőven! :)
A bérlakások építésének híve vagyok. Aki pedig meg tudja fizetni a saját lakást, házat az meg hadd vehessen.
És fizetheted is!
Én magasban lakom és nem akarok családi házba menni.
Nem adom a panelom! :D
Ennek én csak örülök! :)
Tényleg kibírhatatlan a panelnyár, remélem a magasabban lakók házat kapnak. De ugye nem kell 3 gyerek? Egy csöppet kicsúsztam.
Na, mi jön a CSOK mellé?
Most sírjak avagy röhögjek?!
a tízemeletes panelházak lakóinak felét családi házakba költöztetné, és visszabontatná az ötödik emeletig a tömböket.
Lázár a visszabontást azzal indokolná, hogy mivel a panelek az életciklusuk vége felé járnak, elképzelhető, hogy nem a felújításuk lenne a célszerű, hanem inkább ki kéne azokból költöztetni a családok felét kertes házakba. Szerinte kérdés, hogy egyáltalán élhetők-e a panelek, mert például nyáron az ott lakók közül nagyon sokat szenvednek a melegtől.
Elfér a többi között. Minden támogatás azoknak jár, akiknek már nem kéne annyira.
A többiek meg nem számítanak. Majd talán 2018-ban... :( 1napig.
Összedobtuk a 10 millákat, most meg még ezt.
Azután meg azokat mentjük meg, akiknek a NOK elvitte a pénzét.
:(
Bérlakásokat kéne inkább építeni...
További ajánlott fórumok:
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- Családi kedvezmény 2011
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Hogyan történik a családi kedvezmény visszaigénylése várandóság esetén?
- UFO kiállítás. Volt valaki gyerekekkel, milyenek a tapasztalatok? Van családi kedvezmény?