CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény (tudásbázis)
Szia!
Most telefonról írok, de ha vmikor a gép elé kerülök, írok privát. :)
Mi is szeretnénk építkezni, úgy néz ki jövőre tudjuk igényelni. Melyik banknál érdemes? Én eddig az Erste-t találtam a legjobbnak, vagyis a feltételek ott kedvezőbbek. Mire kell oda figyelni, érdemes? Tudnál írni erről, akkor privátba is!
Hálásan köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm :) Kedves tőled!
És jól haladtok?
Szia!
Igen, sajnos így van. Nekünk megvan a 3 gyerkőc, mi így kaptuk meg (10+10+5-öt), de a bankban egy ismerősömnek azt mondták, hogy ha a 3. baba nem jön össze, akkor a kettő és a három gyerek után járó csok különbözetet kell kamatostul visszafizetni. :(
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, erről a csok-ról.
Még tájékozatlan vagyok :)
33 hetes terhes vagyok, párommal, majd szeretnénk felvenni 2-3 gyerekre a kedvezményt.
De megszeretném kérdezni, hogy abban az esetben, ha nem jönne össze a 3.gyermek csak 2 akkor kamatostúl vissza kell fizetni?
Új lakásépítésre vennénk fel, és néztük, hogy 2gyermekre 2millió 600ezer ft 3-ra pedig, ugye a 10millió. Akkor azt a 7millió 400ezret vissza kell fizetnünk?
Köszönöm.
A kettő nem üti egymást.
A beépíthetőségi százalék attól még 3, hogy lehet rá építeni CSOK-kal.
Sziasztok!
Próbált már valaki zártkerti ingatlanon építeni csok támogatással? A törvényt olvasva erre van lehetőség, mi ezzel szeretnénk élni, mivel van egy 860 m2-es zártkertünk minden közművel az utcában.A helyileg illetékes műszaki osztály úgy nézett ránk mint a marslakókra. Három % lehet a beépítettség mondták,vagy 10 000 m2. Művelési ágból való kivonás esetén, meg semmi?! Próbátam jelezni, hogy itt van leírva, de azt mondták az a pár sor nem változtatta meg a hatályos törvényt, mert a két jogszabályt,még össze kellett volna hangolni,de erre nem gondolták a honatyák. A két bank ahol jártam nem is hallott a zártkertes lehetőségről. Annyit tanácsolták, hogy próbákozzak az Államkincstárnál ők talán többet tudnak. Hétfőn megyek:-).
Üdv,Harpee
Igazad van. Nekünk azért volt a házasság feltétel,mert mi a megelőlegező CSOK ot vettük igénybe, a már meglévő gyerekeknél nem kell.
Remélem sikerrel jártok :)
Az viszont biztos hogy házastársnak kell lennetek.
Hitel nélkül is megadják a CSOK-ot.
Köszönöm
Élettársak vagyunk hitelt nem szeretnénk mert 1500 ezer a ház és 1430 ezret kapunk a kettő gyerekre
Mi most vettük igénybe. A házról már nem kell energetikai tanúsítvány sem.
A hitel miatt kellett nekünk is.
Nektek kell rendbe lenni: házassági anyakönyvi kivonat, erkölcsi bizonyítvány, egészségbiztosítás.
Hirtelen Ennyi jutott eszembe.
További ajánlott fórumok:
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- Családi kedvezmény 2011
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Hogyan történik a családi kedvezmény visszaigénylése várandóság esetén?
- UFO kiállítás. Volt valaki gyerekekkel, milyenek a tapasztalatok? Van családi kedvezmény?