Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkés-bulgur recept

Csirkés-bulgur recept

A Csirkés-bulgur hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
étolaj
1 db kisebb paradicsom
1 db kisebb TV paprika
3 db egész csirkecomb
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só
300 g bulgur
100 g zöldborsó
200 g kukorica (kisebb konzerv)


A Csirkés-bulgur elkészítési módja:
Vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Pirospaprikával, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval fűszerezem, majd felöntöm egy deci vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Paradicsomot és paprikát apróra vágom és hozzáadom a hagymás alaphoz. (Paradicsomot előtte meghámozom)

A csirkecombokat kifilézem és a húst kockára vágom, a pörköltalaphoz hozzáadom és fehéredésig főzöm. Ha szükséges fél decinként vizet adok hozzá. Az utolsó 10 percben hozzáadom a kukoricát és a borsót. Fedő alatt készre főzöm. Akkor jó, ha bő szaftja van, mert a bulgur úgyis felveszi és nem lesz száraz.

A bulgurt átmosom és a leírása alapján (dupla mennyiségű vízzel) megfőzöm. Miután megfőtt, a húsos raguba forgatom. Savanyúság illik hozzá. Jó étvágyat!


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 10. 13:05

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook