Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis csirke, burgonyával.. recept

Tepsis csirke, burgonyával.. recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tepsis csirke, burgonyával.. hozzávalói:
1 1/2 kg burgonya,
1 kg alsó v. felső csirkecomb, /ki mit szeret/
3 db paradicsom,
1 db paprika, /édes, erős, tetszés szerint/
1 fej vöröshagyma /esetleg 2/
5 gerezd foghagyma
só, őröltbors, őröltkömény, pirosarany,
kb 1 dl étolaj


A Tepsis csirke, burgonyával.. elkészítési módja:
A csirkecombokat, megtisztítjuk a szőrtől, /vagy eltávolítjuk a bőrt róla/ megmossuk, és megsózzuk, a burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk és daraboljuk, de ne túl vékonyra. Ez után a paradicsomot, paprikát is valamint a hagymákat. Ha már mindent előkészítettünk, a tepsi aljára annyi olajat öntünk, hogy mindenhol érje.
Alulra tegyük a krumplit, közben sózzuk izlés szerint, majd a csirkecombokat helyezzük el sorba egymás mellé. Az elkészített, feldarabolt hagymákat, paradicsomot, paprikát rászórjuk, hogy mindenhol legyen belőle, közben ezt is megsózzuk, és fűszerezzük, majd a tetejére tegyünk pirosaranyat és fedjük le alufóliával.
Villanysütőben kb. 60 percig kell sütni 180-190 C fokon.


50 perc elteltével le kell venni a fóliát és anélkül kell tovább sütni, de az alján lévő olajoslével lelocsolgatni.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. nov. 1. 12:43
A tepsis csirke, burgonyával.. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook