Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Túrós nokedli recept

Túrós nokedli recept

A Túrós nokedli hozzávalói:
8-10 dkg kolozsvári szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 egész tojás,
30 dkg félzsíros tehéntúró,
3 dl tejföl,
10 dkg sajt,
kakukkfű,
só, bors.


A Túrós nokedli elkészítési módja:
8-10 dkg kolozsvári szalonnát apróra vágunk, 1 ek olajjal zsírjára sütünk, 1 nagy fej szeletelt vöröshagymát beledinsztelünk, félretesszük.
2 egész tojást 30 dkg félzsíros tehéntúróval, 2 mokkáskanálnyi sóval, 15-20 dkg rétesliszttel sűrű, galuskatészta lágyságúra keverünk, kb. 60 percig hűtőben pihentetjük, majd
forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. Lassan forralva, kevergetve 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 2/3 -nyi félretett hagymás szalonnával elkeverjük, felét sütőtálba terítjük, 3 dl ízes tejföl felével bekenjük. Rásimítjuk a tésztát,
rászórjuk a maradék szalonnás hagymát. Durvára reszelt 10 dkg sajttal megszórjuk, a maradék tejfölt rákanalazzuk. Frissen csipkedett kakukkfű levélkékkel megszórjuk (elmaradhat).

200 fokos sütőben 20 perc alatt pirosasra sütjük, savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is nagyon finom!


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , febr. 5. 20:33

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook