Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alessandro kedvenc paprikás csirkéje recept

Alessandro kedvenc paprikás csirkéje recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro kedvenc paprikás csirkéje hozzávalói:
1 kg csirkecomb (vagy csirkemell esetleg csirkeszárny),
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5 dkg),
2 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
2 dl tejföl (lehet 12%-os is),
1 púpozott teáskanál finomliszt,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír, vagy libazsír, vagy sertészsír,
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez is elmaradhat),
1 teáskanál ételízesítő,
ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors, esetleg egy kevés bazsalikom


Az Alessandro kedvenc paprikás csirkéje elkészítési módja:
A csirkecombokat (újabban már) nyersen kifilézem (a csontot levesnek félreteszem) és a húst felkockázom. (ha szárnyból készítem, akkor izületenként feldarabolom) A zsiradékon az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítom. A megtisztított és felaprított vöröshagymákat a pirított szalonnán kb. 5-6 percig párolom. Ezt követően a zöldpaprikát és a paradicsomot is beleszelem. Pár percig sütöm, míg a zsírjára lesül, majd felengedem egy deci vizzel (esetleg fehér borral), hozzáadom a töpörtyűkrémet, a szójaszószt a fokhagymákat és az összes fűszert, kivéve az őrölt pirospaprikát. Óvatosan elkeverem, majd fedő alatt közepes lángon 5-6 percig együtt párolom, majd hozzáadom a feldarabolt csirkehúst, rászórom az őrölt pirospaprikát, majd felöntöm kb. 1,5 dl vizzel és fedő alatt kis lángon kb. 30 percig sütöm, néha megkevergetem. Eközben a doboz tejfölt jól elkeverem a liszttel, egy kevés forró szafttal hőkiegyenlítem és az egészet kevergetve hozzáadom a csirkepörkölthöz. Újraforrás után pár percig együtt sütöm az egészet óvatosan megkevergetve. A végén még ízesítem sóval, ha kell.

Ha valaki szereti és van otthon kb. egy negyed kiló gombája, akkor megtisztítva és felszeletelve a csirkehússal együtt adhatja a pörkölthöz. A paprikás csirkéhez szerintem nokedli, tarhonya vagy kifőtt durumtészta illik a leginkább. Egy nagy pohár hideg sörrel, vagy egy közepes pohárka finom vörösborral célszerű az egészet "lekísérni". :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2013. júl. 10. 19:42
Az alessandro kedvenc paprikás csirkéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook