Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rizses padlizsáncsónak recept

Rizses padlizsáncsónak recept

A Rizses padlizsáncsónak hozzávalói:
Egytálételek
Hozzávalók: 4 személyre:

4 kisebb padlizsán

15 dkg póré

1 paradicsom

2 evőkanál olaj

20 dkg rizs

3 evőkanál provence-i fűszerkeverék

fél l húsleves kockából

2 konzerv darabolt paradicsom


A Rizses padlizsáncsónak elkészítési módja:
Előkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. A húsát bekockázzuk, a széleken 1-1 cm kihagyunk.
Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
A római tálat 30 percre hideg vízbe áztatjuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megkapatjuk benne a pórét, hozzáadjuk a paradicsomot, a rizst, 1 teáskanál fűszerkeveréket, és pár percig pirítjuk.
Ráöntjük a húslevest, és lefedve, közepes tűzön kb. 25 percig főzzük.
A padlizsánokat lecsepegtetjük, a húsát kikaparjuk (a széleken 1-1 cm meghagyunk), és kockákra vágjuk.
A rizses keveréket sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és a fél padlizsánokba töltjük.
A konzerv paradicsomot, a padlizsánkockákat és a maradék fűszerkeveréket a római tálba simítjuk, kissé összekeverjük, és ráültetjük a padlizsánokat.
Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) kb. 60 percig sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 9. 07:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook