Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tölcséres csirkemáj recept

Tölcséres csirkemáj recept

A Tölcséres csirkemáj hozzávalói:
Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre):

1/2 bögre tej
1/2 bögre víz
3 evőkanál olaj
1 mk cukor
1 felvert tojás
1,5 teáskanál só
2,5 teáskanál instant élesztő
3,5–4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel)

Kenéshez:

1 tojás
1 evőkanál tej
szezámmag

A töltelékhez:

1/2 kg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt bors
1 sárga paprika
1 paradicsom
1 tk paprikakrém


A Tölcséres csirkemáj elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni.

Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával.

A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam.

A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.

Szinte bármivel tölthető.

A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.

Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet.

A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 7. 07:35

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook