Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
3910. speko
2013. jún. 9. 21:02

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, megnyugtattál. Fiú kutya, Alfi a neve és hatalmas kópé :D Kinti kutyus, imád is a szabadban lenni, övé az egész udvar :) A helye pedig egy kis fűtött külső épület a garázs mellett, kutyaajtóval, kényelmes fekhellyel (nyáron hűvös, télen olyan 5-10°C "meleg" - melegebbre nem akarom, nehogy a nagy hőmérsékletkülönbség miatt megfázás legyen a vége).

Köszönöm a tippet, mindenképpen beszerzek egy ilyen masszázskefét és ez a préselt bőr is jó ötlet.

Mint tapasztalt boxeres gazda mit javasolsz: érdemes átállni arra, hogy szárazon adjam a tápot vagy ha csak túrja és nyeli akkor jobb a gyomrának ha benedvesítem valamennyire?

Most kap még minden étkezés mellé két evőkanál rizset és egy evőkanál kefírt is, hogy egészséges legyen a bélflórája, nem tudom hogy ez maradjon-e, mindenki mást tanácsol...

3909. Ata06
2013. jún. 9. 20:40

Szia!:)

Gratulálok a kutyusodhoz és kívánok neked hosszú gazdis éveket. :)

Fiú, lány? Neve? :))

Nem valószínű, hogy a táp váltás okozta nála a vedlést, hanem az ,hogy kezdi elhullajtani a baba szőrét. A boxerek különben is elég sokat hullajtják a szőrüket, úgyhogy ha nem foltokban hullik ki a szőre akkor ne aggódj miatta.

Lakásban van?

Az enyém már 7 éves és lakásban van. Annyi szőr van nálunk is, hogy már nincs szőnyeg a lakásban, mert bele áll és nem lehet kiszedni belőle.

Naponta porszívózok. :/

Úgy tudod csökkenteni a szőrhullást, hogy veszel műanyag kefét és azzal többször átkeféled kint a szabadban -legalább nem a lakásban hullajtja el.:P

Ilyenre gondoltam.

[link]

Még valami! A boxer táp nagyon jó neki ,ha bírod anyagilag. Viszont, ha tápot veszel, akkor mindig a nagytestű fajtáknak való tápot keresd, mert a boxer a nagytestű kutyák közé tartozik.

A boxer különben nem nagyon rág ,inkább habzsol.:D

Én szoktam neki marhabőrből préselt csontot venni, azt szokta rágcsálni.

Igazi csontot soha nem adok, mert az átszúrhatja a gyomrot , beleket és bélcsavarodást okozhat.

3908. speko
2013. jún. 9. 16:39

Sziasztok!

Újdonsült boxer tulajdonos vagyok, van egy lassan három hónapos tigriscsíkos kan kutyusom, igazi rosszcsont :)

A következő problémában szeretném kérni a segítségetek, hátha van itt valaki, aki már tapasztalt hasonló dolgot, szóval:

Elválasztástól kezdve Royal Canin medium junior tápot kapott, áztatva, mostanában viszont, mivel az állatorvos azt tanácsolta, hogy a fogváltás miatt lassan célszerű lenne átállni arra, hogy szárazon adjam a tápot muszáj volt váltanom valami olyasmire, ami elég nagy szemű ahhoz, hogy ne csak rágás nélkül nyelje le, mint valami marék gyógyszert. Így esett a választás a Royal Canin Boxer Junior tápra és 6 napon keresztül szépen fokozatosan átvezettem neki az új tápot, mindenféle hasmenés nélkül. De itt jön a probléma ugyanis mióta 100%-ban az új kosztot kapja picit intenzívebben vedlik, mint eddig (nem foltokban, vagy ilyesmi). Volt már valakinek hasonló gondja? Általában mennyi idő alatt szokott az ilyen tünet megszűnni? (a következő oltásunk június 19-én lesz, majd ott megkérdezem a dokit, de addigis jól jönne egy-két jótanács - megnehezíti a dolgot, hogy ugyanazon a napon kapott frontline cseppet is, mint amikor először kapta 100%-ban az új tápot, úgyhogy talán attól is lehetne az is a kiváltó ok, de semmi bőrkipirosodás, viszketés, foltokban intenzív szőrkihullás nincs, mint ami a parazitaellenes cseppekre adott allergiás reakciókor lenni szokott, úgyhogy azt elvetettem).

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.

3907. Ata06
2013. máj. 17. 20:27

Sajnos nem tudok Neked segíteni. Nekem lakásban van a kutyus. Talán az indexen van olyan ,akinek kutya házban van.

Esetleg itt tudsz tanácsot kérni, ha fent vagy a facen.

Kutyabarát Kutyaház Megoldások

3906. gujhelyi
2013. máj. 15. 12:34
Sziasztok! Én tanácsot szeretnék kérni kutyaházhoz boxer kan részére! Mekkorát érdemes csinálni vagy venni: belső méretek, ajtó mérete, belső magasság, stb. Egyelőre csak apuci méreteiből tudok kiindulni: marmagasság: 65 cm, ülő magasság: 76 cm, hossz (farok nélkül): 86 cm. Kösz
2013. jan. 7. 08:44
Most, 3x eszik. 10-én lesz 3 hónapos.
3904. Ata06 (válaszként erre: 3902. - 17e00e6b93)
2013. jan. 6. 22:12

Nem mértem annak idején, de ne aggódj nem sok! :)

Most amúgy is nagyon gyorsan fog nőni! Úgyhogy nagy valószínűséggel a súlya is majd lejjebb fog menni! Csak majd ne ijedj meg ha nem tudja követni a növekedés miatt a súlyát! Sok boxisnak problémája, hogy ahogy kiskamasz lesz, soványnak látják! Nagyon nagy az energiaigényük, mert rengeteget mozognak és gyors az anyagcseréjük! Most hányszor eszik?

3903. Ata06 (válaszként erre: 3901. - 6f2146a0de)
2013. jan. 6. 21:57

Ajjaj, akkor most kezd kamaszodni! :)) Vigyázz nehogy a fejedre nőjön! :D

Hát szagosítani, azt tudnak! :DD

2013. jan. 6. 18:27
Valaki mérte magasságra és súlyra kiskora óta a kutyát? Szerintetek nem sok a 12 kiló 12 hetesnek? És mellé 44 cm a marja.
2013. jan. 6. 16:55
9 hónapos fiú. Imádom az utolsó kis szagosító tulajdonságát is!
3900. Ata06 (válaszként erre: 3899. - 6f2146a0de)
2013. jan. 6. 16:46

A boxer mindig konok, öntörvényű fajta lesz! :) De ettől különlegesek! Nem gépek, hanem meg kell velük beszélni mit szeretnél :) és ha elfogadják, akkor megteszik ,amit kérsz!;) A boxert nem lehet erőszakkal tanítani, mert akkor dacos és kedvetlen lesz.

Ha fiú akkor kevésbé simulékony, mint a lányok. De ahogy ha olyan kedvük van, akkor ők is tudnak nagyon kedvesek lenni! :) Ahogy meg idősödik egyre jobban igényli a közelséget és a simogatást!

De nem szabad elfelejteni ,hogy a "lányok" és a "fiúk" :) közt különbségek vannak!

Mennyi idős most? Fiú vagy leányzó?

2013. jan. 5. 21:16
Az én boxerem nagyon makacs! Van, hogy megsértődik. Akkor hiába hívom, elindul, de megáll rögtön, és csak néééééééz a nagy szemével, mintha azt mondaná: Na mi van,kisanyám??? vannak napok, amikor rá sem lehet ismerni, mintha sosem tanítottam volna semmire. aztán pedig ül,pacsit ad, rendes kedves.... serdül a kicsike, remélem a kedvesebb énje marad felnőtt korára.
2012. dec. 31. 10:45
Hello! Nekem tegnap meg képeket nem hagyott feltölteni. Olvastam, amit írtál. Acc-t azért veszünk most, mert amit írtál is, mi is a Nj-vel kipróbáltunk már vagy 8 félét, és ettől normálisabb lett a széklete, de igazán azóta mégjobb, amióta egyszer eszik... Nekünk nem tükröztek, hanem vérvétel volt. Elég gebe volt és a híg széklet miatt folyton bűzmirigy gyulladása is volt, amiatt pedig fülgyulladása.... borzasztó, kb 2 havonta jártunk dokihoz. Ennek a pneumodog-nak utána nézek. Köszi, hogy szóltál!
2012. dec. 31. 10:39
Neeeeeeeem, nem Zorró! A neve Bosco! De a zorro se rossz.... :D:D:D
3896. Ata06
2012. dec. 30. 23:51

Zorró a neve? :DD Jó név!

A többiek is fel szoktak időnként kukkantani! :)

2012. dec. 30. 22:54
Igen, kis Zorró!!! :D:D:D Most egy hétig még kicsit silányabb tápot, de úton van, szerda körül kapom meg az ACC puppyt. Elastic kennelből van. Egész normálisat kakil, remélem nem lesz gond, mert a németjuhásszal is megszenvedtünk!! Ment a hasa rohadt sokszor, már kivizsgáltattuk meg minden, és úgy jött rendbe, hogy egszer kap enni és azóta nem megy...még nem megy utcára, viszont már van benne két kombinált meg egy parvo, és 2 hét múlva kap mégegy parvot meg állítólag a kombiban is van. Vmi 7 komponensűeket kapott. Olyan jó volt visszaolvasgatni ezt a fórumot, bár mindet nem tudtam, de ugye még járnak fel ide?
3894. Ata06
2012. dec. 30. 22:49

Éééédes!:)) Milyen gyönyörű!:) A fekete pedig hihetetlenül mély fekete! :O

Gratulálok hozzá! :) Tápot milyet kap?

Tenyésztőtől vettétek vagy nem? Csak kíváncsi vagyok nincs benne hátsó szándék!

Ritka szép kutyus! Ne lepődj meg , de az emésztésükkel sokszor van gond! Milyet kakil?

Ilyenkor még nagyon sokat alszanak. Eljön majd az idő, ,hogy szeretnéd még ha egy kicsit pihenne!:D

Utcára ugye még nem viszed, míg az oltásai nincsenek meg?

Ha bármi kérdés van írj csak nyugodtan!

Sok együtt töltött évet kívánok Nektek! :)

2012. dec. 30. 22:16
Egyébként most még úgy tűnik, hogy egész nyugis, tud rohangálni is, de nem megállás nélkül... bár még nagyon kicsi.
2012. dec. 30. 22:14
Feltöltöttem az adatlapomra párat, de csak ennyit enged(?!?!?) Tegnap 10 percet hisztizett, mert éjjelre az előszobába kitettük a szűrét-a másik kutyánk is ott van. De utána csendben volt. Egész éjjel! És, nem akarom elkiabálni, de az előszobában 2 helyre tettünk le újságot és az egyiket kiválasztotta, és ma az összes kakit oda csinálta, a pisit nem mind, de ha nem oda, akkor is a környékére!!! El sem akarom hinni. Egyenlőre tápot kap, de majd ha lehet, akkor husit is fog kapni.
2012. dec. 30. 22:00
Nemár, nem lehet megnézni???
3890. Ata06 (válaszként erre: 3887. - 17e00e6b93)
2012. dec. 30. 19:13

Nagyon édes lehet!:)) Milyen természetű? Nyugis? vagy eleven?

Az éjszakát hogy viselte? Kaptatok alom rongyot?

Mit adsz neki enni? Tápot vagy főtt kaját?

3889. Ata06 (válaszként erre: 3888. - 17e00e6b93)
2012. dec. 30. 19:11
Sajnos kiírja, hogy a kép nem található! :(
2012. dec. 30. 09:09
2012. dec. 29. 23:33
Igen hazahoztuk, társasházban lakunk. Azóta már kétszer bekakilt és kétszer bepisilt :D:D:D És egyáltalán nem fél a németjuhászunktól, sőt mikor aludni akart a kis törpe, és a nj odament szagolgatni már sokadszor, akkor többször is rámorgott a kicsi!!!!!! :oooooooo ezt nem is akarom elhinni! Megfürdettem már, rosszul írtam, mert 11 hetes, és 12,3 kg.
3886. Ata06 (válaszként erre: 3885. - 17e00e6b93)
2012. dec. 29. 18:30

Hajjaj , ez így van! :)

A német juhász engedelmes ,lesi minden szavad!

A boxerről ezt nem lehet elmondani!:D

Konok, öntörvényű, de még egy ilyen bohóc nem létezik!:D Boxert csak humorral lehet nevelni és nagy türelemmel!;)

Hazahoztátok?

Kertes házban laktok?

2012. dec. 28. 23:28
Gondoltuk, ha a németjuhásszal ilyen könnyű, akkor csak bevállalhatunk egy boxert is, bár tudom, kb annyira más a két kutya belsőleg, mint külsőleg!
2012. dec. 28. 23:27
Boxerem még nem volt.
2012. dec. 28. 23:27
Volt és van is, most egy németjuhászunk. Benti kutyus. A németjuhász ivartalanított szuka, 11 hós.
3882. Ata06 (válaszként erre: 3880. - 17e00e6b93)
2012. dec. 28. 21:44

Gratulálok!:) Várom a képet!:) Volt már kutyusod? és boxered? :)

Benti kutyus lesz vagy kinti?

2012. dec. 28. 21:10
Ja és 10 hetes, a tenyésztő szerint nagy lesz. Úgy néz ki, Bosco lesz a neve.
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook