Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)
Hát a boxik hajlamosak a fajtársakat "nem szeretni", de az enyém az idegen embereket sem szereti, csak akit kölyök kora óta ismer.
Viszont a Te kuttyod, akkor nem problémás a szállításnál, remélhetőleg nem harap meg senkit a stressz helyzet miatt sem.
Ő ivartalanítva van? Általában a boxik nem barátkoznak a fajtársakkal, ha nincsenek vagy későn lettek ivartalanítva, persze ez egyéniség függő is. Az én kutyám kan, három éves korában lett ivartalanítva, mert nagyon domináns volt és abban reménykedtünk, hogy használ. Nem kerti kutya, hanem pesti, így minden séta stresszel járt és jár is a mai napig, mert más későn lett ivartalanítva. Azt mondták ez márt tanult viselkedés, ezen már nem lehet változtatni. Igaz csak a fiú kutyákkal domináns, az emberektől pedig őriz, tehát nem haverkodós.
Jó, hogy van akivel tud bandázni a Tied. :)
Ha tudsz rakj fel róla képet! :)
Meg az első boxidról is! :)
Üdvözöllek itt köztünk!:)
Én ugyan nem utaztattam repülőn még, de van ismerősöm aki igen.
Sajnos nem jókat mesélt!:(
Neki 9 éves volt a kutyája akkor, Ausztráliából jöttek haza.
A kutyust a csomagtérben szállásolták el.
Nem kapott enni, nem kapott inni. Le sem volt nyugtatózva.:( Haza értek délben és másnap délig nem jutott a kutyushoz. Képzeld ezt el étlen -szomjan egy ketrecbe bezárva. A kutyus fizikai állapota mellett a lelke teljesen összetört.
Hónapokig jártak utána orvoshoz, rettegett, nem mert aludni, állandóan a gazdi nyomában volt, Szerencse, hogy már nyugdíjas házaspárról volt szó, így állandóan otthon tudtak vele maradni, nem kellett dolgozni járniuk.
Nem tudom melyik társasággal utaztak, de nagyon nézd meg, hova viszed!
Sok rosszat hallottam már, volt hogy a tévé is foglakozott vele!
Nem is tudom milyen tanácsot lehet ilyenkor adni.
Akik most vigyáznak rá, nem vállalják tovább? Nincs jó helyen? Csak azért kérdem, mert ha minden rendben, akkor én nem mernék a helyedben kockáztatni! Ha mégis viszed, nagyon nézz utána a dolgoknak! Én akár ügyvédhez is elmennék, hogy tudjam mit kérhetek a pénzemért.Lehet, hogy most hülyeséget mondtam, de biztos van valaki aki ebben tud konkrétumokat mondani. Nem hiszem, hogy meg kell elégedned azzal ,amit ott mondanak. Biztos van kiemelt ellátás neki is, ahogy az utasokat is megkülönböztetik anyagiak alapján. Biztos többe kerülne, talán nem is kicsivel, de ilyenkor ez nem számít!
Sőőőt, akár ha el lehet intézni a megállásoknál kérném, hogy bemehessek hozzá és nyugtatót is beadhassam, mert hát annak nem olyan hosszú a ható ideje, hogy egy ekkora utat, kibírjon egy tablettával. Különben milyen hosszú lenne az út?
Mennyire barátságos idegenekkel?
Jaj, nagyon nézz utána, ne ugorj bele fejest!
Írj feltétlenül, hogy mit intéztél és azt is ,ha már kint vagytok épen és egészségben.:)
Szia
Ha fent van a Facebookon , keresd a BAMBAH zárt csoportot, ott vagyunk 8 can boxosok :) jelölj be és felveszünk :)..
Szia ..
Kölcsön adom a 2 boxerem , és a Goldimat, másnapra tuti hogy nem lesz kóbor macska az udvaron, Nálunk a macskák tudják hogy kerítésen kívül , közlekedhetnek :).
Sajnos a kóbor macska sok gond, fertőzés stbbb, de a kutyus rendesen oltva lesz akkor elvileg nincs gond,, de ezt beszéld meg a dokival :(
Nálam már szedtek miszlikbe kóbor macskát:(, viszont a mi cicáinkat nem bántják,,
Figyelj a macsek kakira, ha tudsz mert azt a cicák elássák, és a kis kutya meg a szagután menve kikaparja és meg eszi :(
Milyen boxid lesz???
Elnézést, nem a láthatatlan kerítés, mert az csak a kutyut tartja bent, hanem a villanypásztor.
A kutyus hamar megtanulja, hogy merre nem mehet, viszont a macskákat kint tartja.
Igen, veszélyes rá nézve! És közvetetten rátok is, mert van olyan betegség ,ami embernek is átadható.
Ezenkívül a macskák kikaphatják a szemét is, ha támadásnak veszik a közeledését, mert ellentétes a testbeszédük.
Két megoldás van, de talán majd jönnek a többiek is és adnak tanácsot.
1:- egyelőre nem tartod a kertben.Különben sem javaslom, mert nagyon sok a fajta tiszta kiskutya lopás. Ha bejönnek a kis buta még örül is nekik.
2:- Vegyél az állat shopban macska riasztó sprayt és próbálj meg mindent lefújni vele naponta. persze ha túl nagy a terület ez nem kivitelezhető. :/ Az ecet is jó, nem szeretik a cicák. Azt nem tudom, hogy a kutyus hogy fog hozzá viszonyulni.
Ezenkívül esetleg a láthatatlan kerítést is meg lehetne próbálni. Akkor semmi nem tud bejönni, ha elég magas - a macska sem. Kutyus meg nem tud kimenni. Viszont ember már át tudja lépni és ki tudja vinni a kicsit. :/
Üdv Mindenkinek!
Jövő héten leszek boxer tulajdonos és olyan kérdésem volna ,hogy vannak kóbor macskák az udvarban akik sajnos rendszeres látogatók ott :S Ez okozhat e bármilyen problémát a kölyöknek ,gondolok itt a betegségekre kártevőkre stb ??
Előre is köszönöm a választ
UI.: ha esetleg tudvalaki valami módot arra h hogyan lehetne elzavarni a macskákat úgy h vissze se jöjjenek azt szívesen várom! köszönöm!
Szia!:)
Üdvözöllek a boxeresek között.:)
A kutyák ugyanúgy, mint a csecsemők mindent meg akarnak kóstolni, hisz ők evvel tapasztalják meg a körülöttük lévő világot.
Ő még nagyon baba és a boxerek amúgy is jobban nyalnak , falnak fel mindent a földről, mint a többi fajta. Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Idővel majd megtanulja, hogy a fúj mit jelent, de ahhoz idő kell, hogy megérjen a buksija hozzá és hatalmas türelem.
Emlékszem én annak idején megpróbáltam szájkosarat adni rá, hogy ne tudjon a szája érintkezni földdel. Időnként ha meglátott valamit akkorát rántott rajtam, hogy a karom majd kiszakadt a helyéből. Aztán ráadtam a szájkosarat, de ez se volt jó, mert fél óra alatt 3 métert nem tudtunk megtenni,mert állandóan "táncolt" és le akarta szedni magáról.:)
Előfordult olyan ,hogy a dokitól jöttünk el , félúton voltunk haza felé és muszáj volt visszafordulnom, mert felnyalt egy -bocsi-köpetet.:O Olyan pillanatok alatt történt, hogy csak annyit tehettem, hogy visszamentem a dokihoz, hogy lehet-e baja tőle.
Szóval ezt a problémát csak türelemmel tudod kezelni, ki fogja nőni.
A köhögés lehet ettől független is. Nekik ugyan úgy megvannak a gyerekbetegségeik, mint a gyerekeknek. Hol ez a bajuk, hol meg amaz.
A köhögés ha nem javul hétfőig mindenképpen menj vissza az orvoshoz, mert lehet ,hogy benyalt valamit és antibiotikum kell. Kutyák közé jársz vele? Mert akkor akár a kennel köhögés vírusa is lehet. Hol tartotok az oltásokkal? Ki szabad neki már mennie? Ha rendbe jött egészségileg mindenképpen ajánlom neked, hogy a pneumodog oltást adasd be. Ez ugyan nem kötelező, de nagyon fontos lenne ennek a fajtának, a rövid orr miatt különösen.
A nyakörv is okozhatja ,ha nagyon erősen megrántod, de az nem tart el napokig.
Jó az orvosod? Én azt mondom inkább lássa feleslegesen, mint hogy fertőzés legyen és rámenjen a tüdejére.Fagyit nem evett vagy hideg vizet nem ivott esetleg?
három hónapos múlt a kan csíkos boxerem, egy tündér, igazán egy rossz szavam nincsen. játszik amikor szeretne, sétál amikor kell, pórázon már egész szépen jön, anélkül még szebben :). hamar tanul, már szépen ül, ha mondom, illetve hogy maradsz,ott marad igaz ha elindulok, akkor jön, de majd ha nagyobb lesz, ezt is tudni fogja :).
viszont séta közben mindent megenne ha tehetné, igyekszem figyelni, és már tudja, hogy a nem az nem illetve a pfúj az pfúj, de csak ha mondom, ha elengedem mindent megesz, de mindent, és ez aggaszt. ugyanis tegnap elkezdett köhögni, csak mikor alszik igaz, meg mikor megébredt. a múlt héten volt fehér habos köpete voltunk orvosnál, mondta, hogy egy kicsit píros a torka, meg a nyírokcsomok egy kicsit duzzadtak, kapott szurit, és mondta, h egyen mézet. a köpet megszűnt, viszont most jött a köhögés. pánikoljak? lehet a nyakörvtől esetleg, ha séta közben megrántottam? szerintetek?
Érdekes, a többit nem engedi elküldeni! :O
Elküldtem priviben.
Örülök, ha segíthetek! Végül is csak így van értelme ezeknek a fórumoknak. :)
Az előző kutyus milyen fajta volt?
Nagyon örülök, hogy beregisztráltam ide és főleg annak, hogy itt ennyi segítséget kapok, nem tudom eléggé megköszönni.
Már egyébként annyira el voltam tanácstalanodva, hogy szakértői segítséget akartam, hogy mitévő legyek, ugyanis az előző kutyusnál tizedennyi fegyelmezés már célt ért itt meg kiabálhattam, mint a nemnormális, kb annál jobban élvezte a "harcot" - de szerintem frusztrálta is a dolog. Mindenesetre remélem, hogy nem okoztam neki semmilyen maradandó lelki sebet ezzel a sok ordítozással - ezt tegnap estétől (részben szüleim tanácsára) hivatalosan is felfüggesztettem, semmi hangoskodás, több figyelmet kap, sokkal több szeretet és játszást, ha harapgál akkor azonnal otthagyom, ha neki megy a nadrágomnak vagy a lábamnak, akkor rászólok, ha nem hagyja abba 5 perc "szobafogság" és láss csodát, a kutyát mintha kicserélték volna, ma már egész nap hozzá sem ért a nadrágomhoz és úgy viselkedett, mint egy angyal, még szüleim nadrágját sem cibálta, amikor átjöttek vendégségbe!!! :D - Úgyhogy mindketten nagyon örülünk a másiknak! :D
Megkapta ma a préselt csontot is, imádta, két órán át le se lehetett volna róla cibálni :D
És amiért ma ilyen jó volt (és mert eltelt az első kombinált oltástól számított egy hét :D ) első alkalommal kivittem az utcára és ott is példásan viselkedett, nem cibálta a pórázt, jól tudtam motíválni jutalomfalatokkal, hisz nagyon falánk :D Következetesen próbáljuk elkerülni a pórázhúzást azzal, hogy ha feszes a póráz, akkor egy tapodtat sem megyünk, amíg újra el nem lazul, úgyhogy remélem nem leszek "Károly bácsi" :D
Van egy mondás a boxeresek között.
"Vannak a kutyák és vannak a boxerek" :D
Nem lehet őket ugyanolyan könnyedén nevelni, mint a többi kutyust. Képesek nekimenni egy náluk jóval nagyobb kutyának, minden átmenet nélkül. Makacsak és öntörvényűek.
Általában a kajával való jutalmazás se jön be náluk, inkább a nagy, eltúlzott dicséret és a játék. :D
Három hónaposan ő még nagyon kicsi ahhoz, hogy sokat megértsen abból, amit Te mondasz.
A lábadnak azért ugrik neki, mert a figyelmedre van szüksége és ezt meg is kapja, mert rákiabálsz.:D
Mindenféle reakció számára pozitív.
Ennek a fajtának a játék a bunyó. Míg a többi kutya szaladgál ,addig ő csak azzal törődik kit lehetne maga alá gyűrni.:D
Az én kutyám mikor kicsi volt-most már nem lehet elengedni- és bevittem a többi kutya közé, csak addig szaladt a többiek után, míg az utolsónak ki nem kapta a lábát és maga alá nem gyűrte. Így aztán, mikor mi megjelentünk a "játszóházban" , a gazdik teljesen pánikban voltak, Hogy melyik kutya lesz az "áldozat". :D
Megmondom őszintén nem fogták fel túl vidáman. :P
Visszatérve a Te kutyusodra- ne reagálj, ha húzza a nadrágod. Rázd le magadról és fordíts neki hátat szó nélkül, vagy egyszerűen hagyd ott.
Hamar rá fog jönni, hogy ez a játék számára nem kifizetődő.
A morgás szintén játék még nála.
Nem ellened irányul. A kutyák attól függően milyen fajták és mire tenyésztették ki őket, kis korban azt játsszák, amit felnőtt kutyaként kell majd csinálniuk illetve elvárnak tőlük. Persze manapság már nem kell nekik medvére vadászni, de az ösztönükben benne van a harc.
Nagyon türelmesnek kell ezzel a fajtával lenni. Viszont ha abbahagyja a nadrág cibálást, akkor nagyon dicsérd meg, lehetőleg azonnal, hogy össze tudja kötni az esettel. Ha később dicséred vagy szidod, mint amikor kéne, nem fogja tudni összekötni, miért is kapja az aktuális dicséretet vagy szidást.
Ha rosszat csinál és rajta kapod, akkor rázd meg a nyakbőrénél finoman -a mamája is így csinálná- és mond neki, hogy rrrrrosssz kutya. Ebből érteni fogja, hogy ez most szidás volt. Ha meg jót csinál, akkor nagyon dicsérd akár el is túlozhatod, mert akkor rájön és sütkérezni fog ,hogy ő milyen ügyes és okos.:)
Az én kutyám ilyen, bár rövid farokkal. :)
Én viszont el voltam keseredve annak idején, mert nekem a mokány típus jobban tetszik.
Az eddigi tapasztalataim és a boxisokkal való beszélgetés alapján, arra jutottunk, hogy a sárgák a mokányabbak, a csíkosak a magasabb vékonyabb típusok.
Az is érdekes-szintén boxisokkal való beszélgetés eredményeként - rájöttünk, hogy a sárgák kezelhetőbbek és nem annyira dominánsak, mint a csíkosak. :)
Nevelésben viszont ha jól jönne néhány tipp, mert az eddigi módszerek mintha teljesen használhatatlanok lennének, mondjuk lehet, hogy azért mert pici, vagy azért, mert teljesen el lett kényeztetve az aranyos fejével :D
Néha rájön a hülyeség és úgy érzi, hogy muszáj full izomból megrohamozni a nadrágszáramat. Kezet emelni rá még csak egy kis óvatos meglegyintés erejéig sem akarok, úgyhogy eddig az segített, hogy ellöktem a lábamtól és rákiabáltam (mert néha már olyanokat harapott belém, hogy még a bokámon is felrepedt a bőr) - viszont mostmár ez teljesen használhatatlannak tűnik, sőt mi több, még morog is rám, ha rászólok és annál jobban csinálja... elszomorít, hogy ennyire tévúton járok, a kutyaovi meg az oltások miatt még több mint két hét múlva lesz esedékes, addigra hajam nem marad.
Milyen kajára gondoltál? Mármint említetted, hogy jobb étrendet szeretnél neki adni.
Főtt kaja? nekem van olyan orvos által írt könyvem, ahonnan tudok recepteket adni, de azt tudnod kell, hogyha egyszer rájön milyen finom a főzött kaja, nem akarja majd a tápot megenni. Ráadásul nagyon macerás, időigényes és szerintem nem is olcsóbb, ha azt úgy akarod csinálni ahogy a nagykönyvben meg van írva.
De ettől függetlenül szívesen leírok egy párat, ha érdekel!
De jó, hogy ilyen biztonságos helyen van!:)
Hát igen a kanok nem könnyű esetek.
De ezt a fajtát csak humorral lehet nevelni.
Mióta az enyém hozzánk került teljesen megváltozott az életünk. Imádni valóak tudnak lenni a makacsságukkal ,öntörvényességükkel együtt.:)
Milyen boxi az eseted? :)
Különben ők elég érzékeny emésztéssel rendelkeznek, nem bírnak akármilyen kaját megenni. Pl. a zsíros dolgokat kerülni kell, mert nagyon vacakul tudnak utána lenni és komoly hasmenést is tudnak náluk okozni.
Kvázi nem első kutyus, bár az első "kutyusunk" hivatalosan nem az enyém volt, úgyhogy a szakítás-szétköltözés után kutya nélkül maradtam, de hála neki rengeteg tapasztalatot szereztem már (kutyasuli,állatorvosi dolgok, stb...)- viszont ő ugye első nagytestű kutya, első kan, első boxer, így kicsit megint kezdőnek érzem magam.
A lopás valószíűleg nem lesz probléma, ugyanis egy szorosan beépített városi kis utca, a jobboldali szomszéddal még a tűzfalunk is közös, az udvar pedig egy 2,5 magas átláthatalan-átjárhatatlan fallal van körbevéve - még a kapu is tömör fa, semmi rés, vagy ilyesmi.
Az a baj, hogy csak napi 3-at tudok megoldani, de ezt igyekszem úgy, hogy reggel 7, 12:30 és este 7, hogy valamennyire egyenletes legyen.
Köszi a tippet, nagyon jó ötlet a főtt tojás, alkalmazni fogom már holnap!
Egyébként fanatikus módon olvasott vagyok a témában, a boxerekben főleg elég régóta tervezgettem a dolgot - igyekeztem minden fellelhető szakirodalmat elolvasni róluk,nézegettem a kenneleket, hogy hol van az a típusú boxer, ami az "esetem", stb. - viszont a korábbi kutyás tapasztalataim a táplálás terén csak annyira szorítkoztak, hogy prémium száraztáp és víz. De nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne a legjobb út, úgyhogy most azért próbálok egy még jobb étrendet összerakni a kis lurkónak.
A gyomorcsavarodásról tudok, evés után legalább egy óra kényszerpihenő van - addig bejövök, hogy ne legyen kísértés semmilyen mozgásra. A meleggel pedig vigyázok - semmi mozgatás, tudom hogy veszélyes lehet rájuk, ezért is örülök, hogy jó hűvös a "háza" még a nagy melegben is.
Még valami eszembe jutott!
Mivel kinti kutyus, éjszakára zárjátok el, mert nagyon sok a kutya lopás! Ők még olyan kis buták, még örülnek is, ha bemászik valaki hozzájuk! :/
Nem is kérdeztem. Első kutyus? Mert ha nem ,akkor nem mondok el olyat ,amit már valószínű tudsz.:P
Nyugodtan benedvesítheted. Nekem úgy ette a legjobban mikor kicsi volt, ha ráraktam neki, Kb.: 2dl. meleg vizet és belekevertem májkrémet. Azért meleg vizet, mert az jobban kihozta az illatát.
Most már akárhogy megeszi , csak kaja legyen.:D
Kiskorukban hajlamosak rá bizonyos időszakokban, hogy ne egyenek és ezzel a gazdit totálisan ki lehet készíteni. Ilyenkor jönnek a gazdinál a különböző praktikák és így jól el lehet kapatni őket.:D
Ha megtudod oldani ,akkor a napi mennyiséget 4-5 alkalomra oszd el, mert neki még kicsi a gyomor befogadó képessége és ha megszívja magát a táp , az egyszerre nagy mennyiség gyomor repedést is okozhat.
A rizs és a kefir is nagyon jó! Ha tudsz neki időnként főtt tojást és túrót adni, az is szuper lenne. A tojást soha nem szabad nyersen adni, mert a nyers fehérje öli a biotin szintet, aminek különböző veszélye van.
Én semmit nem adok neki nyersen , csak főzve.
Ezt érdemes elolvasnod!
Nem tudom mennyire vagy jártas a kutya témában, de étkezés után nem szabad játszani vele és ugráltatni, mert gyomor csavarodást okozhat.
20%-ban menthető meg,ha bekövetkezik a gyomor csavarodás. Így jó ha rászoktatod arra, hogy kaja után nincs játék.
Még egy aktuális téma- a boxerek nagyon nehezen viselik a meleget a kerek fej miatt.
Könnyen hőgutát kaphatnak.