Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

1360. Pahet a vadász (válaszként erre: 1355. - Kislany2009)
2011. nov. 16. 20:05
Láttuk a hirdetéseteket a párommal, van egy olyan képetek, ahol a középső kutyus hatalmasat ásít :) Nagyon édesek!
1359. Ata06 (válaszként erre: 1353. - Inci-finci)
2011. nov. 16. 19:00

Biztos, hogy nehéz, de valahogy túl kell magad tenni rajta!:((

Arra gondolj,hogy ha nem hozzátok kerül, mennyit szenvedett volna! Talán még ezt a kort sem érte volna meg! Ne hibáztasd magad! Te nem tehetsz róla! Sajnos a betegség nem nézi sem a kort ,sem azt, hogy kutya vagy gyerek.

Szép élete volt mellettetek! Nekem is hiányzik!

Hihetetlen, pedig igaz! Nincs olyan nap, hogy ne jutna többször is eszembe!

Az jó, ha Roxi más milyen lett!:) Nincs elnyomva, így ki meri nyitni a száját, tehát ő is komoly őrző-védő lesz!:) Jártok vele suliba?

1358. Ata06 (válaszként erre: 1355. - Kislany2009)
2011. nov. 16. 18:52
Nagyon édesek!:)) Én már most szaladnék ,ha tehetném!
1357. Ata06
2011. nov. 16. 18:36

"Veszélyes ebnek azon kutyák minősülnek, amelyek fizikai sérülést okoztak, vagy "fizikai vagy pszichikai állapotuk alapján feltételezhető, hogy fizikai sérülést okozhatnak".

Ezt nem tudom mi alapján fogják eldönteni. Egy adott fajtában több egyéniségű kutyus létezik.

Tehát fajtákat nem nevezhetnek ki veszélyesnek.

Akkor esetleg bejelentés alapján vagy személyesen megnéznek több ezer kutyát?

Szerintem ivartalanítanod kéne őket! Akkor nem kell fizetni. Úgyis tervbe volt véve, tehát hosszú távon jobban jársz, ha megcsináltatjátok a műtétet!

1356. vkatka (válaszként erre: 1354. - Vkatka)
2011. nov. 16. 09:15
Bár még az is lehet, hogy a boxert veszélyes ebként fogják számon tartani :( És akkor megnézhetjük magunkat :(
2011. nov. 16. 09:14

Sziasztok!

Bocsi, hogy megzavarom a csevegést! De van nekünk 3 tündéri szuka boxer kutyusunk.. október elsején születtek. Szóval most hat és fél hetesek! Gazdit keresünk nekik! Van két barna tigriscsíkos (egy sötétebb és egy világosabb) és van egy sárga is.

Nagyon szépek ám. :) Teszek fel képeket róluk az adatlapomra. Akit érdekelne írjon nekem bátran!

1354. vkatka
2011. nov. 16. 09:14

Mit szóltok az ebadóhoz?

Én az este elhűlve olvastam a városunk honlapján, hogy ez a drágalátos kormány elfogadta. Kutyánként 6 ezer forint évente.

Itt a cikk:

Elfogadta az Országgyűlés az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosítását. Az új szabályzók értelmében az önkormányzatoknak lehetősége nyílik az ebrendészeti hozzájárulás kivetésére, melynek mértéke veszélyes eb esetén 20 ezer, míg a többi kutyánál 6 ezer forint évente. Kivételt élveznek a mentő, jelző, vakvezető, rokkantsegítő vagy terápiás, a honvédségi, a rendvédelmi, a nemzetbiztonsági szolgálatban vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott, az ivartalanított, az állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet telephelyén tartott, az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbe fogadott kutyák. Három évenként kötelező lesz az egyszeri ebösszeírás. Rögzítésre kerül az állatok gazdáinak neve, címe, telefonszáma, elektronikus levélcíme, a kutya fajtája, születési ideje, neme, színe. A törvénymódosítás célja “a felelős állattartásra való nevelés, a társállatok megbecsülésének javítása mellett az ebrendészetet mint állami feladatot ellátó helyi önkormányzatok célzott anyagi forráshoz jutása”.

2011. nov. 15. 22:47

Sziasztok.

Üres minden , csak olvasok és olvasok,

Tyson még a más féléves kort sem érte el.

Roxy jól van , jó hogy van cimbi így lefoglalja magát, csak az udvaron unatkozik. Jó súlyban van 32kg.

Tyson mióta nincs azóta a hercegnő sokat változott.

Vagányabb lett, pimaszabb, és akaratos. Próbálkozik, felmászik az ágyra ha teheti, és közelharc mire leszedem onnan.

Jól néznek ki, cimci az ágyon és vele együtt ő is..

1352. Ata06 (válaszként erre: 1351. - Pere33)
2011. nov. 15. 18:40

Persze, hogy kinövi! Még sokáig nem lesz tudatában

sem a nagyságának, sem az erejének!

A tesztoszteron majd megteszi a hatását.:)

Másfél-két éves korban fog rájönni, hogy miért hagyná magát, ha ő is győzhet!

1351. pere33 (válaszként erre: 1350. - Ata06)
2011. nov. 15. 09:57
TESZEK FEL MAJD KÉPET RÓLA.FIU.DÁRIUSNAK HIVJÁK.ZSEMLE SZÍNÜ FEHÉR JEGYEKKEL.PANELBA LAKIK.MÉG ELÉG MUJA MEGADJA MAGÁT MINDEN KUTYÁNAK.MÉG A LEGKISEBBEKNEK IS.KIVÁNCSI VAGYOK HOGY KINÖVI E.
1350. Ata06 (válaszként erre: 1349. - Pere33)
2011. nov. 14. 19:04

Minden kornak meg van a maga szépsége! Most még olyan kajla kinézete van, mert gyerek. 8-9 hónaposan meg nyurga le, mint egy kiskamasz.

Fiú vagy lány? Tigris csíkos, zsemle színű vagy netán fehér? Kertben van vagy lakásban?

Tegyél fel az adatlapodra képet róla, hagy lássuk!

1349. pere33 (válaszként erre: 1342. - Ata06)
2011. nov. 14. 14:10
Most mértem meg 23kg. 8. -án töltötte az 5 hónapot. Főleg száraz tápot (josera)eszik de kap házi kosztot is. Naponta háromszor eszik. Az arányokat nézve nem tudom mit mondjak minden héten máskép néz ki. Most éppen a füle aránytalanul nagy olyan mint egy elefánt.
1348. pere33
2011. nov. 14. 14:02
Most mértem meg 23kg.8.-án töltötte az 5 hónapot.Főleg száraz tápot (josera)eszik de kap házi kosztot is.Naponta háromszor eszik.Az arányokat nézve nem tudom mit mondjak minden héten máskép néz ki.Most éppen a füle aránytalanul nagy olyan mint egy elefánt.
1347. vkatka (válaszként erre: 1346. - Ata06)
2011. nov. 14. 12:48
Jobb nem is gondolni ilyesmire :(
1346. Ata06 (válaszként erre: 1345. - Vkatka)
2011. nov. 14. 12:40

De a gyógyszerekkel lehet tehermentesíteni szívet.

Vagyis tovább élhet minőségi életet. Különben szív nagyobbodása, szívtágulása lehet. Sőt előfordulhat, hogy elkezd vizesedni a tüdeje és ezáltal fullad is szegény. Szóval ezeket kezelni kell, ha az ember nem akarja, hogy szenvedjen szegény! Végül is rengeteg ember szed erre-arra gyógyszereket és ennek köszönhetően hosszabbodott meg az átlag életkor.

1345. vkatka (válaszként erre: 1343. - Ata06)
2011. nov. 14. 11:50

Csak lehet hogy ha akkor rögtön hívtam volna a dokit, nem lenne ott a folt. Vagy nem tudom :(

Sajnos ezen a héten nem tudok beszélni a dokival mert külföldön tartózkodik, de szerintem ezzel már nincs is mit tenni, ha már egyszer károsodott a szeme.

Erről a szívzörejről én is csak annyit tudok mondani, hogy ha ez tényleg ilyen hirtelen romlik el, akkor hiába nézi meg időnként a doki. Persze mondani fogom neki.

1344. Ata06
2011. nov. 14. 10:28

inci-finci! Hogy vagytok? Te és a lányok hogy viselitek , hogy Tyson nincs veletek? És Roxi?

3-4 dobbanás kimarad? Az már elég komoly! Atának csak egy és már eltérés van a vérvételben.

Szerintem Roxinak sem ártana egy EKG és ezek a szívfaktorok, nehogy már késő legyen!

Ha elfárad a szívizom, nem sok lehetőség van már!:((

1343. Ata06 (válaszként erre: 1340. - Vkatka)
2011. nov. 14. 10:15

Dehogy, nem vagy rossz gazdi! Sajnos nem lehetünk mindig a hátuk mögött. Ugyanúgy, mint a gyerekeknél ,egyszerűen önhibánkon kívül megtörténik. Azért nem ártana megmutatni a dokinak majd ha mész!

És mindig kérd meg az orvost, hogy a szívüket is hallgassa meg!

1342. Ata06 (válaszként erre: 1338. - Pere33)
2011. nov. 14. 10:09

Nem a kg. fontos, hanem hogy arányos legyen!

Általában,18-20 kg körül szoktak lenni.

Annak idején én is ebbe a hibába estem. Állandóan a könyveket bújtam, mert mindig úgy láttam, hogy sovány. Magas volt és mivel nagy az energia igényük, nem tudtam neki annyi kaját adni neki, hogy azt le ne mozogja.

Mivel eteted, hányszor és mennyit kap enni?

1341. Ata06 (válaszként erre: 1339. - Inci-finci)
2011. nov. 14. 10:02

Voltam pénteken a vér eredmény miatt a dokinál. Hát sajnos nem túl jó az eredmény.

Két szív faktornál is eltérés van már. Az egyik-ez egy új lehetőség a szívizom figyelésére- ( NT-proANP ), a másik (LDH-1). 9 féle faktort néznek , ez mind másra utal. Szóval Atának szív izom gyengesége van.

Egy hónappal ezelőtt még nem volt! Akkor voltunk oltáson és minden alkalommal meghallgatta a szívét a doki.

Kapott is rá gyógyszert ,aminek nincs humán megfelelője. Illetve van olyan, aminek hasonló hatása van, de a hatásfoka nem olyan jó a kutyáknál. Így ez megint egy kisebb vagyon volt. Kell neki még egy speciális antioxidáns is, ami kifejezetten a szívsejtekre hatásos. Ez minden hónapban. Ezenkívül három havonta EKG és valószínű a vérvétel is, hogy lássák mennyire hatásos a kezelés és nem romlik-e a helyzet. Szóval Ata gyógykezelésére spórolunk!:P

Kérdeztem a dokit mire lehet számítani. Azt mondta teljesen változó. Van hogy lehet befolyásolni egy darabig gyógyszerekkel. Ha romlik a helyzet, újab gyógyszerek jönnek be a kezelésbe.

De volt már olyan is a praxisában, hogy egyik pillanatról a másikra, annyira romlott a helyzet, hogy már nem tudtak mit csinálni!:(

Sietett megnyugtatni, hogy erről nem mi tehetünk! Semmi köze a kajához, vagy hogy , hogy játszottunk vele.

Ez sajnos a boxereknél genetikai. Ez egy fajta betegség! Ezért is írtam le!

Minden alkalommal, kérjétek meg a dokit, hogy hallgassa meg a szívüket, nincs -e szívzörejük.

Ha időben észreveszik biztos több esély van, mintha már komoly tünetei is vannak!

1340. vkatka
2011. nov. 13. 19:21

Akkor csatlakozom a panaszkodós gazdik táborához én is :S

Tudjátok amikor költöztünk, Panna odaszökött a kerítéshez és összemarakodott Gigivel. És Gigi belekapott a szemébe. Én meg azt hittem, hogy nem lett a szemének semmi baja, egészen tegnapig. Akkor rendesen megnéztem mert nyugi volt. Egy szürkés kis folt maradt ott ahol a sérülés volt :( Tuti hogy rosszul is lát arra a szemére. Szegénykém :( Olyan bűntudatom van emiatt, hogy ilyen rossz gazdi vagyok, nem tudtam rá vigyázni :(

2011. nov. 12. 23:42

Sziasztok

Roxynak is szív zöreje van,van hogy a 3-4 szívdobkannás kimarad, a doki azt mondta hogy a boxosoknál előfordul , test felépítése miatt.:( jó mi :???

1338. pere33
2011. nov. 12. 22:23
sziasztok.tud nekem segiteni abban hogy egy 5 hónapos boxernak körülbelül hány kg-nak kell lennie?köszönöm
1337. vkatka (válaszként erre: 1336. - Ata06)
2011. nov. 11. 08:33
Adj neki sok halat, vagy szedjen omega-3-at, az jót tesz a szívének. Szegénykém :(
1336. Ata06
2011. nov. 10. 21:28

Nem hiszitek el!

Atával elmentem a dokihoz, hogy nézze meg, mert sokszor sunyítja a farkát. Nem törött-e el, mert másfél hete hanyatt esett. :( Pont rántott rajta a fiam - nehogy nekimenjen egy másik kutyának- miközben ugrott, így hanyatt vágódott.

Ráadásul nem olyannak látom a hátát, mint eddig, de csak akkor ha a fény ráesik. Mintha kis dudorok lennének rajta. Úgy gondoltam biztos, ami biztos lássa doki! Na, evvel kapcsolatban nem talált semmit. Azt mondta, majd kéne egy gerinc röntgen, mert a boxereknél idővel megjelenik a bambusz gerinc, ami azt jelenti, hogy szinte összeforrnak a csigolyák. Ezért 7-8 éves korukban már úgy járnak, mint a terminátor-darabosan. :(

Az idegeket meg nyomja , így fájdalmaik is vannak.

De ez ráér, mert úgy sem tudnak vele mit csinálni! Így karácsony után megyünk.

Ami viszont nem ér rá, hogy valamit hallott a szívénél. Már mondta , hogy tavasszal kéne egy szívultrahang, mert lassan az idős korba lép.

De most hallgatta a szívét a fonendoszkóppal és azt mondta, hogy jó lenne már most elkezdeni a vizsgálatokat. Így levett tőle vért, specifikusan a szívre való faktorokat, ami péntekre lesz meg.

Mellette meg csinált egy EKG-t.

Na ez sem volt egyszerű, mert ezt csak kábításban lehet úgy megcsinálni, mint nekünk. Akkor jó az eredmény, ha el van ernyedve.

Így csak megmozdul, csak liheg és ez mind bezavar.

20 percnyi álldogálás után végre sikerült annyi adatot elmenteni, hogy értelmezni tudja.

Ezt is úgy, hogy közben fogtam a buksiját és sutyorogtam neki, mindenféle hülyeséget. Végül már el is bóbiskolt a kezemben állva. :)

Szóval az eredmény: szívritmus zavar kezdődik.

A vér eredménytől függ, kell-e neki gyógyszer!

Azért írtam le, hogy figyeljétek Ti is őket, mert a boxereknek gyenge pontjuk a szívük. Túlságosan "gyorsan élnek" így a szív nehezen bírja!:((

2011. nov. 8. 13:30
Köszönöm, a naplót írót tovább :(
1334. XDiamondX
2011. nov. 6. 21:17
Részvétünk:(
1333. Ata06
2011. nov. 6. 19:08
Ő már boldog odaát! :*((
1332. vkatka (válaszként erre: 1331. - Inci-finci)
2011. nov. 6. 09:35
Nagyon sajnálom Tysont :(
2011. nov. 6. 09:27
Napló

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook