Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) fórum

Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):) (beszélgetés)

1420. Ata06
2011. dec. 11. 23:39
Jó éjt!:)
1419. Tandus69
2011. dec. 11. 22:57
Megyek aludni, mert már nem hagy békén, álmos szemekkel kér, hogy induljunk már! Jó éjt!
1418. Tandus69 (válaszként erre: 1416. - Ata06)
2011. dec. 11. 22:43
Tavasszal én is szétnézek hova vihetem, mert azt hiszem, ide nem!! A népszigeti tudom, hogy drága, és még ennél is drágább lesz a tükörmódszer, mióta a Korom kutyás műsora megy a tévében :S
1417. Ata06 (válaszként erre: 1415. - Tandus69)
2011. dec. 11. 22:38
Ja, nem ismerem azt a környéket!:(
1416. Ata06
2011. dec. 11. 22:38
Én a Strázsába jártam vele. Nagyon dicsérik a Cerberos-t is. A népszigeti is állítólag jó, de az baromi drága!
1415. Tandus69 (válaszként erre: 1414. - Ata06)
2011. dec. 11. 22:28
A 18-ban lakunk és ide a Lőrinci kutyakiképzőbe. Nem tudom mennyire vagy erre ismerős. Az erdőben van. Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok velük.. :S
1414. Ata06 (válaszként erre: 1412. - Tandus69)
2011. dec. 11. 22:25
Hova jártatok suliba?
1413. Ata06
2011. dec. 11. 22:23
Végül is érthető! Nekünk se szimpatikus mindenki!:)
1412. Tandus69 (válaszként erre: 1410. - Ata06)
2011. dec. 11. 22:09
Jujj de jó, hogy ezt mondod. Jártunk kutyasuliba és én is azt mondtam az oktatónak, hogy most abbahagyjuk, mert szerintem túl fiatal még és dekoncentrált. Ő azt mondta, hogy pont ezt nem javasolja. Én viszont akkor is úgy döntöttem, hogy most kihagyom. A kutyákra egyértelműen támad, de azt figyeltem, hogy kiválaszt magának nem tetsző kutyákat. Ha szabadon van és véletlenül összetalálkozunk egy másik kutyával akkor egyáltalán nem tűnik agresszívnek, attól függően, hogy milyen a másik kutya viselkedése. Szóval nála több szempont van. A látás alapján ítélés és a póráz.
1411. Tandus69 (válaszként erre: 1409. - Ata06)
2011. dec. 11. 22:04
Igen, pont most jutottam el ahhoz a részhez a fórumon, amit most írtál. Nah akkor utolsó próbaként elmegyek a Fressnapf-ba és veszek neki fejhámot. Meglátjuk mi lesz. Szép nagy a kutyusod, szerintem az átlagosnál is nagyobb, legalábbis a fajtajellemzőkhöz kisebb méreteket írtak a fiúkra. Néztem a képeit is, hihetetlen édes pofa Ő is. Nem lehet Őket nem szeretni. Azett most sem hagy írni, mert egyfolytában mászik az ölembe és a fülemet harapdálja. :D
1410. Ata06
2011. dec. 11. 22:01

Még valami! Egy éves korától kéne suliba vinni, akkor már érti, hogy mit akarsz tőle!

És ne ijedj meg, de ők másképp játszanak, mint a többi kutya. A molosszus fajták bunyóznak és morognak hozzá! De észre fogod venni, ha támadni akar,mert akkor másképp morog!

Nálatok még nem hiszem, hogy ez jelentkezett volna! Még egy kicsit korainak tartom. Tüzelt már?

Olyankor lemerevedik, szuggerálja a másikat a szemével, a farka mereven felfelé áll.

1409. Ata06 (válaszként erre: 1408. - Tandus69)
2011. dec. 11. 21:55

Nekem is nehéz volt Atával, míg nem találtam rá a fejhámra. Csak avval bírom visszatartani!

Volt olyan, hogy villanyoszlopot karoltam át nehogy elrántson. Ata 42kg. a marmagassága pedig 67cm. Így tudod viszonyítani a Te kutyusod mellett, hogy mekkora.

Sokáig nem is fogják fel, hogy ők milyen erős nagy kutyák. A leírásod alapján ő is domináns lesz!

Mi úgy közlekedünk, hogy ha látok kutyát, akkor már köszönés nélkül kérdezem, hogy fiú-e vagy lány. Sajnos köszönni nincs időm, mert ha későn válaszolnak és túl közel érünk egymáshoz egy másik kannal, akkor kezdődik az akció!:P

1408. Tandus69
2011. dec. 11. 21:42

huhhh köszönöm a kimerítő válaszokat, nagyon aranyosak vagytok. Egészen megnyugodtam. :D Akkor elfogadom, hogy egy ilyen dinka, túl izgága kutyám van és megpróbálom ezek szerint kezelni és csak reménykedem, hogy nem fog nagy galibát csinálni, amiből bármi baja származhat. Nem bírnám elviselni, ha baja lenne, annyira IMÁDOM. Egyébként az etetés szabályait egész kicsi kora óta betartom, leültetem és megvárom, hogy rám figyeljen. Csak akkor kapja meg a kaját ezután, ha azt mondom, hogy: Tied. Az ajtón is én megyek ki elsőnek. Attól függetlenül valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok a falkavezér, mert ugyan ezeket a szabályokat betartja, de ha izgalomba jön, akkor tojik rám :D És azzal is nagyon tisztában van, hogy mit nem szabad és mikor csinál rosszat, de hát olyan mint a rossz gyerek. A tiltott dolgok olyan izgik. Azett kislány és 8 hónapos elmúlt. Kifejezetten benti kutya, egy kissé elkényeztetett. :D Nem mehet fel az ágyra, de saját fotelja van. Sajnálom azokat a kutyákat, akik télen-nyáron kint vannak a kertben és nem élhetnek együtt a családdal. Ő nagyon bújós és hihetetlenül kedves. Állandóan szeretgetni kell és még mindig nem vette tudomásul, hogy már nem a két hónapos pici kutya és nem fér el az ölemben, hiszen már 28 kg. :D

Te hogy bírod visszatartani Atát a pórázon, ha kutyával találkoztok? Azett majdnem kitépi a karomat és már elég sok sérülést okozott nekem. (megrándult a csuklóm, lila lett a combom stb.) Ha járókelő jön az utcán és esetleg velem szembe tart, akkor ő szintén befeszít és habzó szájjal morog és ugat. :(

Most pedig el kezdem olvasgatni a fórumot az elejétől.

1407. Ata06 (válaszként erre: 1405. - Tandus69)
2011. dec. 11. 18:51

Szia! örülök, hogy leírtad a problémádat.

Így megnyugtathatlak, hogy a boxer ilyen!:P

Amikor Ata hozzám került elmentem neki pórázt és nyakörvet venni. Mondtam az eladónak, hogy milyen fajta kutyának kell, erre azt válaszolta, hogy:

-Na, az egy eszetlen fajta! Komolyan mondom, nagyon bántott már akkor, hogy így vélekedtek róla! Most már tudom ,hogy ez van!

Tudom, hogy elég hosszú már a topik, de érdemes lenne az elejéről olvasgatnod. Így látnád, hogy nem vagy egyedül a gondjaiddal.

De azért megnyugtatlak, hogy később lehiggad!

Az enyém már 5 és fél éves. Most már kezelhető!

De az utcán póráz nélkül nem lehet vele közlekedni! Ő minden kan kutyát megtámad.

A lányokkal úriember, de pl.: emberrel sem szívleli ha beszélgetek.

Őket nem lehet úgy kezelni és oktatni, mint más fajtát! A boxeresek közt egy mondás járja.

"Vannak a kutyák és vannak a boxerek!" :))

A húzásra pedig csak a fejhámot tudod neki bevetni! Azt hiszem a 30-as hozzászólás körül beszéltünk róla. A boxerek kemény kutyák, ami azt jelenti, hogy semmilyen fájdalom nem fogja rábírni arra, hogy másként cselekedjen, mint ahogy ő gondolja! Tehát inkább átszúrja a nyakát a szöges nyakörvvel, mint hogy behódoljon.

Persze a boxerek közt is vannak eltérő egyéniségűek. Ott van pl.: inci-finci, akinek két boxere volt és szöges ellentétei voltak egymásnak!

Ajánlom neked, hogy vedd meg a fajta könyveket!

Nekem három féle is van és mindegyikben írnak új dolgokat.

Nem azért mondom, hogy megvigasztaljalak, de legalább tudod, hogy nem vagy egyedül- Atát pár hónaposan fél órára hagytam egyedül és mire haza értem a falból lógott telefonvezeték, szétrágott egy széket és letépte a tapétát a falról. Ettől függetlenül, haláli fej és a mai napig nem bántam őt meg!

A szobatisztaságról pedig annyit, hogy Ata 8 hónapos koráig nem volt szobatiszta. Nem azért, mert buta! Egyszerűen azt a mennyiségű folyadékot a hólyag nem volt képes tartani, csak egy ideig.

Utána, meg ha elkezdett pisilni, nem bírta elzárni.

Tudta ő, hogy nem szabad bent pisilni,de már nem tudott mit csinálni! Most már akár reggeltől -estig kibírná, ha szükség lenne rá!

Szóval csak türelem és kitartás!:)

Írj nyugodtan, bármiben segítünk!

A tied fiú vagy lány? Mennyi idős? Kinti vagy benti kutyus?

1406. XDiamondX (válaszként erre: 1405. - Tandus69)
2011. dec. 11. 11:25

A kutya azért rág szét mindent,mert ő a falkavezér...ha te elmész otthonról azt ő úgy fogja fel,hogy mi az,hogy elment ez a jóember,az engedélyem nélkül...

Etetés előtt,már amikor a tálja a kezedben van,nézz a kutya szemébe,és egyél egy kis falat valamit...a lényeg,hogy te eszel előbb,aztán ő is megkapja a kaját.Miután megkapta a kaját,és a felét megette,elveszed tőle...ha morog nagy bajok vannak...

1405. Tandus69
2011. dec. 11. 08:29

Köszönöm, hogy válaszoltatok, aranyosak vagytok! Én eddig hittem, hogy sikerült egy olyan kölyköt választani, ami alapvetően problémás és kezelhetetlen, de azok alapján, amiket írtatok, lehet hogy nincs is olyan nagyon nagy baj?? Már nagyon régóta vágytam egy boxira és egy csomó cikket elolvastam a fajtája jellemzőjéről, de én sehol nem találtam arra utaló dolgot, hogy ennyire túlfűtött életet él, hogy makacs és megmagyarázhatatlan módon agresszív más kutyákkal, emberekkel stb. Hiába jártunk kutyaoviba, aztán kutyasuliba, úgy érzem nem sokat használt. A kutyaoviban nem igazán talált magának játszópajtást, ha szabadon volt, akkor inkább mint az őrült rohangált és csipkedte a többi kölyökkutyát. Ha pórázon volt, akkor meg legtöbbször a hozzá közeledő kutyákat szinte szét akarta tépni. Legalábbis úgy csinált. Felállt a hátán a szőr, és mint egy őrült morgott és ugatott. Alig tudtam visszatartani. De mondjuk volt olyan kutya, legutóbb egy hatalmas roti, akinek viszont lefeküdt és kéjelgett a földön. Nem használja az orrát, mintha a látása alapján választaná ki, hogy ki a szimpatikus. Így csinál séta közben is. Ha pórázon van, annyira izgatott, hogy szinte nem is hallja meg a parancsszavakat. Nem érdekli a fojtó póráz sem, már kimered a szeme akkor is húz. A kutyasuliban tanultakat alkalmazom, de ez nem igazán megy. Rám se figyel. Ha ha kutya, vagy járókelő közeledik, akkor úgy csinál, mintha szét akarná tépni. Néznek is rám az emberek és látom elítélő pillantásukat, hogy milyen vadállat kutyám van és ki tudja miket gondolnak még. Pedig ő alapjában hihetetlenül kedves és hízelgő. Bárki jöhet hozzánk, ő végtelenül boldog és azt se tudja hogy bújjon. Ha nincs rajta póráz, egész másképp viselkedik. Az erdőben elengedem, minden parancsszónak engedelmeskedik, láb mellett jön, ha találkozunk egy arra járóval vagy kutyával, akkor sem támad. Viszont abban a pillanatban, hogy kiérünk az erdőből, mint aki meghülyült. A múltkor is kiértünk a lakótelephez, ő meghallotta az egyik kertben a kutyákat ugatni és ő minden parancsszó és behívás ellenére odament a kerítéshez acsarkodni. Meg is lett az eredménye, leszakadt a körme vagy megharapta a kutya nem tudom, mert a párnácskából is ömlött a vér. Még most sem gyógyult be a seb. Kb. másfél hónapja befogadtam egy kismacskát. Kénytelen vagyok szegényt elzárni és csak néha kiengedni, mert olyankor szintén megszállja az ördög, olyan izgatott lesz. Mint az őrült kergeti a macskát, felborít engem, az asztalt, mindent ami útjába kerül. A cicát nem bántja, és a cica is élvezi a rohangálást egy ideig, de Azett fáradhatatlan, hiába szólok rá 5 percre nem képes lepihenni, órákig képes megszállottként rohangálni. Ugyanez van, ha itt van az unokám. Most 8 hónapos és mászik. Ha déltől estig itt vannak, akkor ő addig nem alszik, nem pihen, hanem egyfolytában a pici nyomában van, hiába szólunk rá hogy fúj nem szabad stb. ő arra törekszik, hogy mindenáron arcon nyalja. Közben meg félek, hogy amennyire heves nehogy megkarmolja, vagy ráugorjon a picire. Na a hazajövetel is jó. Bármit csinálok akkor is rámugrik, és kb. jó 10 perc, mire megnyugszik. Már 8 hónapos, de még mindig előfordul, hogy bekakil vagy bepisil, ha elmegyünk itthonról. Ő is szétrág mindent. A múltkor a cirkónak a konnektorba bedugott zsinórját kezdte el rágni. Még szerencse, hogy nem sikerült úgy ráharapnia, hogy mire hazaérek sült kutyát találjak. Én már kipróbáltam mindent, nézem a kutyasuttogót, meg olvasok kutyaneveléssel kapcsolatos dolgokat, de eddig nem sok eredmény. A kutyasuliban is elmondtam a problémáimat, de annyit tudtak mondani, hogy a boxer bunkó és ha pórázon támadni akar, akkor spricceljem, pofán. Nah köszi. Most azt is abbahagytuk, mert annyira dekoncentrált az óra közben, hogy semmi másból nem áll, minthogy én rángatom, ő rángat, annyira izgatott és így nem igazán lehet vele a gyakorlatokat végigcsinálni. Nagyon féltem őt, ilyen ikerházas övezetben lakunk és rengeteg a gyerek a környéken, még az udvarunkban is. Sokan úgy néznek rá, mint valami harci kutyára és ő néha úgy is viselkedik, ezért nem szeretném, ha ebből valami baj származna. Gondolkoztam a tükörmódszeren, de az marha drága. Szóval nem tudom, hogy ez valami általános-e a boxereknél és csak türelmesnek kell lennem, hogy lehiggadjon vagy én rontottam el valamit, de akkor nem tudom hogy változtassak.

Nah írtam egy regényt.... bocsánat érte és köszi ha elolvassátok.

1404. Ata06 (válaszként erre: 1402. - Ata06)
2011. dec. 10. 22:45

Ja minden csupa csipa, mert mindenhova dörzsizik,

ezért állandóan ajtót mosok!:(

1403. XDiamondX
2011. dec. 10. 22:04

Lerágja az ajtófélfákat,szétrágja a bejárati ajtót,kinyitja az ajtókat finom mozdulattal,és mindent szétszed ami bent volt...

Összekakil mindent,levadássza anyámék nyulát,lerángatja a függönyt,megeszi a sapkámat,megeszi a gyertyákat,ellopja a kajámat,hisztizik,ha a másik két kutyával foglalkozom,hisztizik ha éhes,hisztizik mindenért,és a falból öklömnyi darabokat rág ki...Ha utcán sétálunk és meg akarok simogatni egy másik kutyát,azt szíve szerint szétszedné...szóval mindent szétszedett:D

1402. Ata06 (válaszként erre: 1401. - Tandus69)
2011. dec. 10. 21:45

Kedves Tandus!

Volt bőven!:P Mindent szétrágott, bepisilt, bekakilt,állandóan hasmenése volt, nem evett.

Pillanatnyilag nem jut több eszembe, de ha megírnád a problémádat talán tudnánk segíteni!

1401. Tandus69
2011. dec. 9. 22:51

Sziasztok!

Az előbb írtam egy hosszú tanácskérő levelet nektek, erre ez a fantasztikus laptop billentyűzet eltüntette az egészet, úgyhogy nem kezdem újra. Egyenlőre csak annyi lenne a kérésem hozzátok, hogy írjátok le a boxosotok rossz tulajdonságait ha vannak vagy csak voltak mondjuk azelőtt mielőtt benőtt a fejük lágya. Utána megpróbálom újra összeszedni a gondolataimat és leírni az én bánatomat, aggodalmaimat. Előre is köszönöm.

1400. Ata06
2011. dec. 9. 21:55

De,de, én itt vagyok!:) Többször benézek, de sehol senki! Én is ezt látom!:(

Hogy vagytok? Roxi? Cicus? Lesz másik kutyi?

Nem próbálod meg a NOÉ--nál? Szerintem Te kapnál!

Neked általában bent van Roxi, csak akkor megy ki, ha pisilni szeretne.

2011. dec. 9. 18:06
Sehol senki??????
2011. dec. 4. 22:40

Szia

Doki, doki, doki.

Lehet ízületi gyulladás, diszplázia.

2011. dec. 4. 22:02
Sya 20 honapos !
1396. Ata06
2011. dec. 4. 20:34
Mennyi idős? Feltétlenül vidd el dokihoz! Lehet a csípőjével gond, lehet a gerincével és lehet esetleg agyvérzés következménye is. Egyszóval ezt látni kéne orvosnak mindenképpen!
2011. dec. 4. 17:50
Van egy német boxerem és húzza a két hátsó lábát. Mi lehet vele?
2011. dec. 4. 08:40

Akkor szerencsétek volt,,

ÁÁÁÁÁÁÁÁ nincs Tyson:( De cimbi átvette a tornádó szerepét Roxaval együtt.:)

A lakás romokban, mint két kópé, ás tudják hogy rosszat csinálnak főleg Roxy, de nem baj egész nap csata van a házban. Néha rájuk lépek de volt már hogy átestem rajtuk , de mint a szélvész trapp tovább.

Csak az étkezőbe ne menjek mert akkor jön a nyávogás, és a kunyerálás , na erre Roxy is rászokott, vagy le sem szokott:?)

Imádom őket.

De Tyson nélkül mégis más:(

1393. XDiamondX
2011. dec. 3. 18:11

Nálunk nincs kert,mégis két kutyust fogadtunk örökbe:)

Arra figyelnek,hogy családtag legyen a kutya,és nem házörző

2011. dec. 3. 17:37

Sziasztok ,csak olvasok és olvasok,

Szerintem a fajta mentőktől nehéz örökbe fogadni ,a barátnőm megpróbálta, full exrás kert kényelem a kutyáknak, inkább feladta, és vetek egy boxos pénzért,,

1391. XDiamondX
2011. nov. 23. 22:36
Hogy viselkedsz a kutyával,és a saját kutyádnak szimpatikus e a kiszemelt:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook