Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bevásárlási tippek fórum

Bevásárlási tippek (beszélgetés)

1 2 3
jan. 26. 15:18

Írd meg a heti menüt, mindhárom étkezésre, abból készíts bevásárlólistát és csak azt vedd meg, ami ahhoz szükséges.

A szükséges mennyiségben, ehhez ragaszkodj.

Így nem fogod túlkölteni magad.

Ha másképpen nem megy, vigyél magaddal annyi készpénzt, amennyi a bevásárlás végösszege lesz lista szerint és pluszban maximum tíz százalékot! A bankkártyát hagyd otthon, így lehetőséged sem lesz a túlvásárlásra.

63. cilabogyó (válaszként erre: 62. - Globus)
jan. 26. 12:53
SAjnos többen panaszkodnak, hogy rendelnek ilyen munch csomagot, de már nem olyan a minősége és mennyisége, mint régen.
62. globus (válaszként erre: 61. - Franc22)
jan. 25. 19:16
Semmit nem értek a dolog lényegéből...
61. Franc22 (válaszként erre: 57. - Globus)
jan. 25. 18:47
Ha dolgozom délelőtt, akkor rögtön tudom mi ami lejárós. De ha délután dolgozom is sokszor van még. Munch appal egyébként már futárral pontra lehet rendelni csomagokat. Érdemes letölteni.
60. libikóka (válaszként erre: 59. - Globus)
2025. aug. 6. 19:51

Igen,látom én is,hogy van ami még így sem éri meg.

Holnap lesz időm bogarászni, aztán a héten már nem megyek.

59. globus (válaszként erre: 58. - Libikóka)
2025. aug. 6. 19:47

Azt újabban netről rendelem, más fajták. Nagy tételben, szétosztjuk.

Konkrétak között én nem találtam olyasmit, amit máskor is vennénk. Kivéve egy májast. A másfél kg-os hasáb múltkor is volt, de olyan magas alapárú, hogy inkább sajátmárkást vettem.

58. libikóka (válaszként erre: 56. - Globus)
2025. aug. 6. 19:39

Igen ,,de a konkrét dolgok közt elég sok van ami megéri persze attól függően, ki mit szokott.Főleg akkor ha nem árazzák fel akció előtt.Bár nem tudom ilyen lehet e.

A kávéval meg a 20 is jó.

57. globus (válaszként erre: 53. - Franc22)
2025. aug. 6. 11:52
Azt hogyan kapod meg? Hol találod?
56. globus (válaszként erre: 55. - Libikóka)
2025. aug. 6. 11:51
A biankó kupon fele 15%-os, fele 20%.
2025. aug. 6. 11:45
Sparban kuponfüzet,,,most sok jó dolog lesz.
54. cilabogyó (válaszként erre: 53. - Franc22)
2025. júl. 30. 12:19
Köszönöm az ötleteket! A Tesco-ban nem leárazottan is sikerült előre kicsomagolt rossz húst vennem, meg a Spár-ban is, de vissza adták az árát. A Tesco-ban viszont a húsos pultban este szokták leárazni a húsokat, mert azokat már nem vihetik vissza a raktáraba, amit felbontottak. Ünnepek előtt szoktam nagyon olcsón venni dolgokat. Salátákat soha nem veszek, inkább a hozzávalót, amit látok. Vajat, túrót rendszeresen fagyasztok, sőt, reszelt sajtok is vannak fagyasztva, főleg a parmezán, mikor olcsón hozzájutok.
53. Franc22 (válaszként erre: 52. - Cilabogyó)
2025. júl. 30. 11:57

Hát ugye mivel én helyben vagyok, így tudom mikor került ki. De egyébként lejárat előtt már reggel 25% , délután vagy lejárati napon 50%. Lidl-be és Aldiba is szoktam leárazott húst venni . Szerencsére eddig egyszer se futottam rosszba. Penny-be és tesco-ba volt már rossz tapasztalatom, így ott már meg se kísérlem a hús vásárlást.

Joghurtok, vajak, szalámik, rudik, ezek rendszeresen kerülnek kosárba.

A leárazott salikat nem szoktam, mert azok sokszor már szotyattak.

Én egyébként szoktam muncholni. Le van töltve az alkalmazás. Nálunk sajnos még csak a penny van, de zöldséges munchot mindig veszek. Ezt az alkalmazást ajánlom. Zöldséges, hűtött vagy vegyes ments meg dobozok szoktak lenni. Vagy péknèl reggeli munch, éttermeknél is szokott lenni doboz.

Én is amúgy leárazottan szoktam feltölteni a fagyót.

52. cilabogyó (válaszként erre: 51. - Franc22)
2025. júl. 30. 10:34
Tényleg érdekes volt visszaolvasni régi dolgokat. Bármi jó bevásárlási tipp jól jön most is. Egy másik fórumon írtad a leárazott termékeket. Itt a felvágott és húsfélét is beleértetted? Mert a húst feldolgozom, lefagyasztom, a sajtot is lehet fagyasztani, virslit szintén. Honnan tudom megállapítani, hogy megvehetem-e? Van-e rajta valami dátum, hogy mikor árazták át? azért is kérdezem, mert éppen fagyasztó leengedést és ürítést tartok, utána mielőtt visszamegyek dolgozni augusztusban, fel szeretném tölteni. A kertben termett dolgok melé csak kellene hús is.
51. Franc22 (válaszként erre: 50. - Cilabogyó)
2025. júl. 30. 10:25
Én itt vagyok. 👋
2025. júl. 22. 10:05

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra, még 2021-ben indult, de valamiért ott abba is maradt. Napsugár volt az utolsó hozzászóló, nyugodjon békében. Érdekes volt visszaolvasni, de a 4 év alatt sok minden nem változott. Ugyanúgy osztani kell a pénzt, hogy jusson is, maradjon is. Ha valakit érdekel, olvassa vissza a fórumot. Jelenleg is fut hasonló, aktív fórum.

49. Napsugár8 (válaszként erre: 47. - Aszparagusz)
2021. júl. 26. 14:07
Ez még kb. 20-25 évvel ezelőtt volt. De ugyanakkor ugyanez az üzlet a citromléből is csak 2 literes kiszerelést árult. Nekem a 0,5 liter is elegendő fél évre... és hasonlókkal találkoztam. Azóta sem mentem tájukra sem. Különösen, hogy közben megszűnt a buszjárat is. Gyalog pedig oda-vissza, csomaggal, azt a távolságot nem nekem találták ki.
2021. júl. 26. 08:53
Havonta egyszer vesszük meg a tartós élelmiszereket, mosó- és tisztítószereket. Húst amikor akciós betárazok, ugyanígy a konzervekkel, stb. Szerencsére van kertünk, így az is bepótol. Továbbá jó nagy a spájz és van jó hideg pincénk. Behűtött csapvizet és limonádét iszunk, így a víz, üdítő miatt sem kell boltba menni. Mindig van itthon ásványvíz és üdítő is. Viszont nekem is nehezen megy az átállás, hogy az gyerekek már nem laknak itthon, kevesebb kell mindenből, ezt nehéz eltalálni, pláne azért, mert gyakran jönnek haza a párjukkal együtt. Ilyenkor aztán több kell. Így néha túl vesszük magunkat kenyérből. A lista írást én is támogatom.
47. aszparagusz (válaszként erre: 45. - Napsugár8)
2021. júl. 6. 15:21
Nem tudom melyik multiba jársz, de a legtöbb boltban felvágják a sajtot. Vagy előre van csomagolva különböző darabokban, vagy ott levágnak amennyit kérsz, illetve rengeteg az előre csomagolt szeletelt sajt.
46. aszparagusz (válaszként erre: 38. - Papája)
2021. júl. 6. 15:19

Ennek nagyon örülnek a pénztárosok és a sorban állók.

Lehet sztornózni a tételeket, majd valakinek visszavinni, mert a kedves vevő nem fogja.

45. Napsugár8 (válaszként erre: 44. - Zsifi1)
2021. júl. 6. 15:19
Az más. Nálunk csak úgy lehet (20-25 dkg-os) trapistát venni, hogy a boltosok már előre felvágják a nagy tömböt, és folpackba csomagolva, árcímkével ellátva. De a multik ezt nem csinálják meg. Vagy megvesszük a nagy tömböt, korongot, vagy nem veszünk semmit. A sajt már korábban sem volt olcsó mulatság, manapság már azt is igen-igen meg kell becsülni.
44. Zsifi1 (válaszként erre: 43. - Napsugár8)
2021. júl. 6. 14:27
Kis mennyiséget vásárolok. Ez a sajt, amit írtam, kb 10-12 dkg-os. :)
43. Napsugár8 (válaszként erre: 22. - Zsifi1)
2021. júl. 6. 14:11
Nem voltam hajlandó multiban megvenni az 5 literes olajat, a 2 literes citromlét, az egész tömb trapistát, csak azért, mert így akciós az ára. Fizetést (nyugdíjat) sem kapok egyszerre több hónapra valót. Az akciós cuccokból is csak annyit veszek, ami max. abban a hónapban elfogy. Nem kell megijedni, és hónapokra előre bespájzolni valamiből, hiszen a következő héten meg majd akcióznak valami mást, utána ismét valami mást... erről szól a kereskedelem! És a fogyasztó éppen ezért talál magának szinte minden héten valami olyat, amit megéri megvenni. Akkor azon a héten azt eszek, az a menü!
42. Zsifi1
2021. júl. 5. 11:45
Esetleg egy olyat is lehet alkalmazni, hogy amit elköltenél feleslegesen, de megállod, hogy ne költsd el, beleteszed egy borítékba/perselybe, és akkor abból megvalósul egy nagyobb dolog. Szerintem, ha egy nagyobb cél is lebeg előttünk, akkor könnyebb lemondani a felesleges vásárlásról.
2021. júl. 5. 11:21

Nagyon jókat írtok. Készpénz sosincs nálam párezer forintnál több, de ez jó ötlet, bár visszahozza az egyetemi éveket, amikor pl. fizuig, ösztöndíjig 2000 Ft-om volt és abból kellett megoldani több étkezést (mégsem volt ennyi szorongásom, mint most).

A házhozrendelés is jó ötlet.

2021. júl. 5. 10:12
Ha valaki ennyire szeret vásárolni, megoldás lehet a házhoz rendelés is. Úgy elvész a vásárlás élménye, vele együtt a kísértés is.
39. PöttyösPanka (válaszként erre: 29. - Papája)
2021. júl. 5. 10:10
Pontosan. Ha csak annyi pénz van nálad, nincs mit tenni.
2021. júl. 5. 10:07

Megoldás, mint már írtam a pénz!

Ne menjen vásárolni bankkártyával az, aki nem tud uralkodni költekezési szenvedélyén.

Készpénzt vigye és csak annyit, amennyi picit bőven elég, arra amit a cetlire felírt.

Amennyiben nem elég a készpénz, akkor valamit otthagy a pénztárban.

Ennyi...

37. dfc04c70e4 (válaszként erre: 30. - Globus)
2021. júl. 5. 09:58

Próbáltam már kis kosarat bevinni az üzletbe. Nem fért bele minden, mert akkor is többet vettem a kelleténél. Jól megpúpoztam a kosarat. Aztán meg úgy kellett egyensúlyoznom vele, hogy a fent lévők ne pottyanjanak le. :) Azóta nincs kiskosár. Nagyba lehet/lehetne keveset is pakolni, csak több önuralom kell hozzá, amit nekem ezen a téren még gyakorolni kell.

Iparkodom.

36. Julie0828 (válaszként erre: 19. - Babyapocakban)
2021. júl. 5. 09:50

Köszi, ez nagyon praktikus lenne így, hogy összeírom, tervezek, gondolom ennek az eleje a legnehezebb.

A hétvégén a konyhaszekrényt raktam rendbe, ahol a fűszereken kívül nincs élelmiszer, és rájöttem, hogy mennyire túl sok edényem, tányérom, poharam és bögrém is van. A házunkban a maximum vendégszám, ami eddig volt (nem sokszor, de nagyobb ünnepeken), 20 fő. Ennyi tányérom, sütis tányérom, poharam, bögrém van. De közben pedig jelenleg 4 fő a max. család létszámunk (apa, anya, gyerekek).

35. Zsifi1 (válaszként erre: 34. - Julie0828)
2021. júl. 5. 09:45
Huuh azta. :)
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook