Beszéljünka HPV-ről! Kinek van hasonló baja? (beszélgetés)
Ahogy olvastalak, mivel az loopnak rossz lett a szövettana, valószónű nem "épben" lett kimetszve, ezért kellett a másik műtét. Gondolom nem csak 2-3cm kellett így eltávolítani hanem többet, és ezért volt nagyobb műtéted. Biztos dönti el vagy az, h a doki mire esküszik. 😃 De ugye nem mindegy ki milyen fokú hámelváltozással kerül a műtétre.
Nekem is rossz lett a loop szövettana, de mivel épben metszette a doki, megúsztam egy újabb műtétet. Mondta is, h inkább direkt többet nyisszantott ki, az a biztos. Szóval biztos ezért nem gyógyult olyan könnyen,vérzett sokat. Mellettem aki feküdt 1,5cm nekem 3,5. Azért egy méhszájnál nem mindegy. :(
Szia! Túléltük! 😊De ami nem öl meg az megerősít!
Az első az sima egy napos műtét volt, nem volt semmi komplikáció, délután haza is engedtek. Utána kicsit fájt, 8 napig véreztem és ennyi? A második az teljesen más volt, féltem tőle. Csütörtökön műtöttek pénteken engedtek csak haza. Műtét után valami nagyon rosszul voltam, hánytam, nem bírtam felkelni az ágyból, így visszagondolva nem is baj, h bent tartottak. Utána egy hétig fájt, de csak pár napig véreztem. Én flectort szedtem fájdalom csillapítás gyanánt 4 napig.
Köszönöm szépen a jókívánságokat!
Mindenkinek kitartást, aki ezzel a problémával küzd!
Az oltás téma engem is érdekel. Én szerintem beoltatom magamat,az en dokim nagyon mondta. Csak hpv 16 om van legalabb abban biztos lehetnék hogy a többi nem tud betámadni soha.
Most varom az újabb rakszüri eredményt, ket hét múlva lesz meg. Hpv t is nézet a doki. Ez fogja eldönteni merre lépjünk.
Nagyon húzós éved volt, de nagyon jó, hogy végre megnyugodva babázhatsz. Mivel mindkét műtétet végig csináltad és össze tudod hasonlítani, a hagyományos műtétből nehezebben épültél fel? Mennyit kellett kórházban tölteni a műtéteknél? Most már nyugodt, boldog babázást nektek.
Kicsi, Szuper, nagyon jól a alakul minden. Oltásban gondolkodsz?
Szonja, Tökéletesen megértelek... remélem minden jól alakul.
Nekem végre megjött a szovettan minden rendben van hála istennek . Már jobban is érzem magam alakulok már nem faj csak annyi hogy a jobb hajlatomnal van meg egy zsibbados húzós nyomos érzés ez nem tudom volt másnak is ilyen érzése ?!
Előrébb hozattam a kontrollt január helyett december 30ra az is valami de már kiváncsi vagyok ott mit fog mondani :)
Köszi hogy leírtad. Az mit jelent ilyenkor hogy rossz szövettan? Cin3 nem épben kimetszve?
En ma megyek ujabb mintavételre, már borzasztóan elegem van...
Nekem már ennyi is elég.:) El sem tudtam képzeni, de félelmetes, nagy valamire gondoltam .
Dimeth., Első hónapban és a másodikban is minden este használtam, de rövid volt a két mensi közötti időszak és elvileg egyhuzamban kellene a 21-et nyomni, csak azt én nem emiatt nem tudtam tartai. Most minden 2. nap, ahogy a tájékoztatón szerepel. Neked az elején sem volt semmiféle szín, nekem első napokban volt, de elmúlt hála Istennek.
Na agyalni azt mindig lehet. Akkor most a köv. gondolat bennem legalábbis, akkor most biztos jó a mintavétel megbízhatósága? Merthogy három hónapon belül történt.
Majd odanézel, hogy milyen az a kefe? Bár én sose tudnám megtenni .... úgyhogy vedd is semmisnek a kérésem. :)
Igen olvastam korábban te is mennyit szenvedtél... gratulálok a negatívhoz!
Hat ezt az oltást majd átgondolom még. Olvastam olyat hogy ha akkor adják amikor kimutatható a hpv segít erősíteni az immunválaszt. Fene tudja.
Na, remek...akkor még lehet izgulni.
Ki ez a doki? Hol voltál?
Én beadattam a Gardasilt, meglátjuk mi lesz h tél végen elmegyek szűrésre.
Voltam az új dokinal tudjátok hogy kikérjem a véleményét a cintec pozitív de amúgy negatív leletemről. Mindenre választ kaptam. Ő onkológus nőgyogyi ez a szakterülete es iszonyat képben van.
A cintec visszafordulhat vagyis elképzelhető onnan is visszaút. De viszont ő azt mondja nem gondolja hogy nekem negatív a rakszűrésem,kapaszkodjatok a mintavétel is lehet olyan hogy nem úgy veszik hogy kimutassa... allítólag az a tuti mikor egy kis kefével bemegy a méhnyak csatornába is... na szerintem nekem nem így vette le az előző ergo simán lehet hogy a két negatívom fals.. baszki de elegem van! Lényleg a lényeg vegyünk le újat hetfőn es konzultál a citológussal es egyertelműen meg fogja mondani kell e műteni vagy sem. Az se baj hogy nem telt el 3 hónap erre többször rakerdeztem...
A cintecre nem lehet legyintgetni ahogy az előző doki tette ez tuti. Jó hogy ide elmentem,végre valaki kepben van. Ja és erősen ajanlja a Gardasilt beadatni.
Az nagyon sok. Még nagy műtéttel sem szoktak ennyit, persze érthető az ok, inkább biztosra mentél. Peteérés lehet 10-14 nap után szokott nekem is.
Dimethicol, Nem is rossz az ötlet, nekem ez eddig eszembe sem jutott. De-de szerintem érintkezzenek csak össze minél jobban, amúgyis reggelre minden kifolyik.
Egy jó 3hetet ... nekem olyan érzés volt mintha izom láz lett volna körülötte ezért nehezebb volt a mozgás meg hat féltem is már nehogy legyen valami ..
most meg neha kicsi szurasokat érzek nem tudom ez bele fér ? De csak a jobb oldalt .. lehet h érzékenyebb lettem most időjárás ilyesmit is meg lehet érezni ? Vagy nem tudom miért szurkálhat .. vagy érésem van ?! Egy hete múlt el kb 😬🤷♀️🤷♀️ Mert most nem verzek vegreeee
Köszönöm a válaszaitokat az óvszerrel kapcsolatban! Mi is megpróbáljuk a szupervékony óvszereket.
Nem világos számomra: lehet még valaha óvszer nélkül szexelni majd? Ha a legoptimálisabb esetet vesszük és a következő citológia P2 lenne, akkor lehetne? Mert ha jól értem, akkor a HPV már jó eséllyel mindig ott lesz, nem? Akkor is, ha épp nem lehet kimutatni, mert jó állapotban van az immunrendszer.
Huhaaa. Jót nevettem ... sajnos nagyon sokan még olyan betegségnek tekintik, ami csakis fűvelfával fekvő emberekre jellemző.
Kicsi, minden rendben lesz. :) Mennyi időt feküdtél végig?
További ajánlott fórumok:
- Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk!
- Drága örökösök - beszéljünk róla
- Érden élők fóruma-gyertek sokan, beszéljünk bármiről!
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Kinek van hasonló baja?
- A lányom megette egy plüss méhecske bélését. Történt már valakivel hasonló? Lehet valami baja?