Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Beszéljünka HPV-ről! Kinek van hasonló baja? fórum

Beszéljünka HPV-ről! Kinek van hasonló baja? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1622. Onyx83 (válaszként erre: 1615. - SSszonja)
tegnapelőtt 17:26

Kedves SSszonja.


Ezeket mind szedem amiket felsoroltál. :)

Mellé még A,E,C vitamint,Zöldtea kapszulát,Q10et,Licopint is.

A folsavról annyit, hogy most abbahagytam egy időre mert külföldi oldalon olvastam hogy nagy mennyiségben,hosszú ideig történő szedés esetén felgyorsítja a daganatos sejtek szaporodását 🤔🙄 ez elég ijesztő.Majd újra nekikezdek,de csak kétnaponta fogom szedni 😊 üdv!

1621. Onyx83 (válaszként erre: 1614. - Viameda)
tegnapelőtt 17:17

Kedves Viameda.


A Cintec és a Confidence Marker(mindkettő hasonlóan biomarker vizsgálat)nagyon pontos képet ad arról, hogy elindult e bármilyen rákos folyamat sejtszinten. Azt gondolom,ha valakinek már kiderült a HPV ezt a vizsgálatot is kérje mindenképp megnyugtatásképpen.Lehet hogy ha anno neked is elvégzik ezt a vizsgálatot a legelső alkalommal amikor kiderült a HPV már akkor mutatta volna hogy ez rossz irányba halad. Szerencsére te mentél korábban és így idejêben elcsíptétek a bajt.De mi van akkor ha hallgatsz az orvosra? Szóval ez egy nagyon pontos vizsgálat és én minden alkalommal kérem ezt is.


"Második lépés a szűrésben – Miért a Metilációs Marker?Tudjuk, hogy a HPV-fertőzés igen gyakori (életük során a nők mintegy 80%-a átesik rajta), és 1-2 év alatt magától is elmúlhat az esetek nagy részében. A feladat azok megtalálása, akiknél az immunrendszer valamilyen oknál fogva nem tudja eliminálni a vírust (a fertőzöttek mintegy 10%-a) és a sejtek transzformációja következtében rákmegelőző állapot irányába indul el a folyamat.Ebben segít új metilációs markerünk, a CONFIDENCE™ MARKER, mely egy későbbi ismétlés helyett már a jelenben választ ad a transzformációról, nagymértékben növelve az orvosi döntés biztonságát!Pozitív (hr)HPV eredménynél a további diagnosztikai vagy terápiás teendők eldöntésében olyan biomarker tud hathatós segítséget nyújtani, mely az eddigiektől (pl. a citológián alapuló módszerektől) független és hatékonyabb módon képes jelezni, hogy a vírus passzívan van-e jelen a fertőzött területen, vagy már elindította a sejtek transzformációját. Nem mindegy, hogy további hónapok vagy évek múlva kerül-e csak ellátásra egy molekuláris szinten már aktív elfajulásnak indult, rövidebb távon is kockázatot jelentő, bár a kenetben még nem azonosítható elváltozás.A magas kockázatú (hr)HPV eredményt követő teendők – elegendő-e az évenkénti vagy a gyakoribb megfigyelés, vagy mielőbbi szövettani mintavétel indokolt – egyértelműbb meghatározására irányuló számos fejlesztés közül a legígéretesebb, legjobb differenciálási teljesítményt az epigenetikai metiláció elvén alapuló, kifinomult biostatisztikai módszerekkel beállított és nagyszámú klinikai mintán bizonyított ún. CONFIDENCE™ Marker mutatta7. Ez az egyetlen marker, amelyet több ezer hazai mintán is kipróbáltak!A metilációs biomarker előnyei1:

a HPV és citológia mellett a biztonság 3. lába: független marker a molekuláris szintű változások vizsgálatára

(hr)HPV pozitív minták további differenciálására alkalmas, segít annak felismerésében, hogy a transzformáció a fertőzött sejtekben elindult-e vagy sem: egy későbbi ismétlés helyett már a jelenben választ ad erre

érzékenyebb: 64%-kal több kezdődő betegséget megtalál, mint a legjobb citológiai eljárások

specifikusabb: kevesebbeket, célzottabban sorol a valóban emelkedett kockázatú csoportba más eljárásoknál

klinikailag nagyszámú mintán validált

nem emberi szem alapú a kockázatbecslés"

1620. viameda (válaszként erre: 1619. - Tarkabarka10)
júl. 18. 22:04
"még napjainkban is évente 400-500 nő hal meg méhnyakrákban Magyarországon" - nem fura ez, csak sajnálatos. Nekem is sok ismerősömnek volt/van... sajnos ez ilyen aljas népbetegség. Csak még mindig sokan lesz@rják...
júl. 17. 18:43
Nekem fura h az ismerőseim között szinte mindenkinek volt elvaltozas a rakszuresen...
1618. SSszonja (válaszként erre: 1617. - Viameda)
júl. 13. 07:52
Igen jó,hogy mentél. Nem voltak azok még rákos sejtek nyugodj meg, abban 100% biztos vagyok hogy a dokik ilyet nem titkolnak el. Ezek rákmegelőző állapotok. Ezzel persze nem elbagatellizálni akarom az esetedet, szuper hogy időben léptél és minden ok😀
1617. viameda (válaszként erre: 1616. - SSszonja)
júl. 12. 08:58
Kóros elváltozást mutatott, tehát rákos sejtek voltak ott...persze ezt így nem írták bele. Szóval ha nem mentem volna vissza csak mondjuk 1 évvel később, akkor az már jó eséllyel nem csak hpv lett volna... uh inkább vágják csak ki azt a pár cm-t méhnyakból, minthogy elterjedjen. :(
1616. SSszonja (válaszként erre: 1607. - Viameda)
júl. 12. 07:20
Viameda még azt elmondod mit értesz az alatt hogy a “ szövettan is rossz lett” nalad? Ez azt jelenti hogy a kivett rész rosszabb állapotú volt mint Hsil?
1615. SSszonja (válaszként erre: 1614. - Viameda)
júl. 12. 07:16

Igen szerintem nekem is tizen évek óta meglehet és nálam is volt most egy időszak, amikor legyengülhettem ( nem ettem húst sokáig, b vit hiány volt). De jó lenne ha úgy lenne ahogy írod. Mármint hogy van esély hogy esetleg csak egy nem veszélyes típus van bennem és az picit beépült. Ki fog derülni hamarosan,mert vegre levettek mintát a hpv tipizáláshoz is.

Igazából én azt érzem hogy senki se tudja ezeket igazán, hogy mi hogy van. Azt se tudjuk meg soha hogy egy Hsil ból mikor lenne, lenne e egyáltalán rák mivel ugye rögtön kimetszik az ilyet. Olvastam sok angol nyelvű orvosi publikaciót is esetkövetesekről és pl ott mindig olyanok jönnek ki hogy a súlyos elváltozásoknak is csak nagyon pici része alakul rákká. Hát a franc tudja. Te ne aggód szerintem csak erősítsd magadat vitaminokkal esetleg.😀

Kiolvastam ezek a legfontosabbak: folsav,d vitamin, ic3, ( ez utóbbi állítólag egy nagyon erős rák elleni cucc, ez van a brokkoliban is), lizin,grapefruit csepp, echinacea.Ezeket olvastam hogy jók.

1614. viameda (válaszként erre: 1612. - SSszonja)
júl. 11. 20:53
Értem, köszi. De akkor igazából a Cintec mindegy is, mert az a lényeg, hogy milyen HPV van (nekem 18 volt, a legrosszabb). Mindegy, hogy beépül vagy nem, van akinek elmúlik, másnak nem, figyelni kell, és bizni az immunrendszerben. Igazábol az is lehet,hogy már 10 éve is volt HPVm, csak mivel nem okozott eltérést a citológián, senki sem törődött vele, aztán eltűnt, most meg le voltam pukkanva és újra előjött. Ki tudja :)
1613. SSszonja (válaszként erre: 1611. - Viameda)
júl. 11. 16:51
Kérdésedre valaszolva igen ha a Cintec positiv abbol egyenesen következik hogy van hpv.A hpv fajtájat viszont nem adja meg.
1612. SSszonja (válaszként erre: 1611. - Viameda)
júl. 11. 16:48
Probalom elmagyarázni. Igazábol ha tutira akar menni az ember vagyis teljes képet akar az állapotáról akkor egy három lépéses vizsgálat javasolt. Ezek a sima rákszűrés,a hpv tipizálás es a Cintecplus. Ez egy olyan vizsgálat ami kimutatja hogy a hpv beépült e már a sejtek dns ébe. Ha igen akkor termel két fehérjét es ezt mutatja ki a Cintec. Ha még nincs beépülés vagyis ez negativ az jó mert esélyes hogy elmúlhat. Nálam beépült de most voltam orvosnál es annyira nem izgatta magát ezen. Levett most nekem egy új kenetet es majd az a döntő.Most fogják a hpv t is meghatározni hogy melyik van bennem. Sajnos mivel a Cintec pozitiv tuti hogy van es high risk lehet mert csak az épül be. Ezt a harmas kombót nevezik Medserv vizsgalatnak is.
1611. viameda (válaszként erre: 1610. - SSszonja)
júl. 10. 12:59
Bocs,hogy értetlenkedek, de mit jelent a "Cintec pozitív"? Azt,h HPVd van? Vagy, hogy Lisl? Vagy valami teljesen mást?
1610. SSszonja (válaszként erre: 1609. - Onyx83)
júl. 9. 12:16
Köszönöm.Ma megyek egy orvoshoz meglátom mit mond.ezt a cintec positívat kellene eltűntetni..szerintem ha nincs beepülve a sejt dns ebe a virus akkor nem kell nagyon aggódnod.Összegyűjtöttem a netről mindent amit ez ellen a szar ellen ajanlanak ha vkit erdekel es lesz egy kis időm leírom mire jutottam.
1609. Onyx83 (válaszként erre: 1608. - SSszonja)
júl. 9. 07:49

Kedves SSszonja!


[link]


Ezen az oldalon van egy táblázat,hogy mikor mi a teendő. De lehet,hogy már láttad.Az mindenképpen fontos lenne, hogy a HPV tipizálásra kerüljön. Nem mindegy hogy 16-18 vagy valamelyik más magas kockázatú HPV.Nekem lézeres Leep műtétem volt helyi érzéstelenítés én,nem altattak.Nem volt pozitív cintecem de szövettani eredményt szeretett volna az orvos és így egy kb.1x 1,5 cm és darabot távolított el. Nem volt fájdalmas,picit kellemetlen az injekció.Inkább csak a félelem miatt volt kellemetlen.Utána nem volt sem vérzés sem bármi más.A HPV viszont maradt.Az elején én is nagyon féltem,amikor megtudtam,de azóta elengedtem a félelmem. Szedem a vitaminokat,megpróbálok egészségesen élni,óvszerrel védekezünk a párommal.Persze minden alkalommal izgulok vizsgálatok előtt.


Majd írj,hogy hogy vagy?


Üdv!

1608. SSszonja (válaszként erre: 1607. - Viameda)
júl. 5. 23:01

Hát a pozitív cinteccel sajnos nagyon eselyes a műtét. És most a minta 2. elemzese szerint már nem lsil hanem asc_h,ami szinten nem ok.

Talán még megvár a doki még egy rákszűrést,mert most telik le a 3 hó.na majd meglátom,max kikapják.

1607. viameda (válaszként erre: 1606. - SSszonja)
júl. 5. 20:44
Igen, Lisl, azt momdta no para, elmúlhat csak figyeljük. Fél év múlva javult, jó lett a citológia, mondta,hogy mehetek 1 év múlva... de én inkább fél év múlva mentem és milyen jól tettem, mert egyből hívott, hogy műtét, Hisl, szövettan is rossz lett, uh áldom magam, hogy nem vártam egy évet, már tuti rákos lettem volna addigra... de Lisl még nem vlszes, az helyrejöhet.
1606. SSszonja (válaszként erre: 1605. - Viameda)
júl. 5. 15:47

Köszi az infokat.. kedden beszélek egy orvossal. Mivel most jár le a 3 hónap mindenképp levetetetek egy újabb kenetet.

Azért ez elég érdekes, hogy egy kenetet vizsgáltak kétszer és más eredménye lett...bízom az immunrendszeremben azért.

Neked amikor először megjelent a hpv milyen erdményed volt? Lsil? Na mindjart visszaolvasok.

1605. viameda (válaszként erre: 1604. - SSszonja)
júl. 4. 21:42
Sajnálom... tudom milyen érzés. Csak akkot műtenek ha kell, szólni fognak rögtön. Nekem 1 év telt el a HPV első megjelenése és a műtét között. Közben tömtem magam vitaminnal, nem tűnt el. Nem biztos,h rögtön műtét, lehet fél évet várnak,hátha a szervezeted legyűri. Amúgy nem vészes a műtét, azon ne izgulj. Bemész, altatnak, nem fáj utána, másnap haza. Én simán a MÁVban voltam, ott van a dokim. Nem keresgettem különösebben máshol, nála szültrm, gondoltam ennyit csak tud. :)
1604. SSszonja
júl. 4. 16:34

A Cintecem pozitív lett. Es ugyanazt a mintat vizsgalva most Asc lett az eredmeny de nem zarható ki a HSIL sem megjegyzessel. Jó mi?

NAGYON meg vagyok ijedve...esetleg nem tud valaki Budapesten ( Budan lenne legjobb) jo orvost ehhez? Ti hol csináltattátok a műtétet? Mennek a napok mi lesz ha itt hetek telnek még el? Titeket azonnal műtöttek?

1603. SSszonja (válaszként erre: 1602. - Viameda)
jún. 30. 18:57

Én is bízom benne. Hpv teszt se volt szóval még abban is bizakodom, hogy nem is amiatt Lsil. Az orvos nem izgatta magát túlzottan. Direkt kerdeztem mi van ha pozitív a Cintec akkor azonnal menjek e, de azt mondta akkor is a 3 hó lejárta múlva menjek es akkor új mintat vesz le. Csak azert nem izgat hogy ennyire legyintett, mert folyamatban van a Cintec vizsgalat, ami úgyis megmutatja ha gond van. Nem írt fel semmit. Közben volt egy gombás fertőzesem is amiatt kezelt csak tablettával.

Lysint es egy csomó vitamint szedek, c d b folsav ,beta karotin.. es reménykedem.

Kb 17 éve volt egyszer p3 am, az szerencsésen visszállt. Akkor még nem volt ennyire köztudatban a hpv, csak megemlítettek a gyanút es hogy biztos visszáll. Lehetséges hogy azóta bennem van es most valamiért beerősödött.

1602. viameda (válaszként erre: 1601. - SSszonja)
jún. 30. 15:33

Már 2 megvan, fél év múlva az utolsó. Jó lenne ha nem térne vissza. Nekem is Lisl volt, aztán sajna Hisl lett, akkor műtöttek.

Lehet simán elmúlik magától, immunerősíts, hátha nem kell műteni. isoprinosinet írtak fel?

1601. SSszonja (válaszként erre: 1600. - Viameda)
jún. 30. 14:39
Köszi hogy olvasol es rögtön válaszoltál. Eléggé ideges vagyok, áprilisi rákszűrésem lett Lsil es most várom a Cintecplusz eredményet.. a doki azt mondta bármi az eredmeny csak a 3 hó lejárta után menjek vissza es akkor újranezik a rákszűrést. Szóval inkább csak előkészülök infokkal.. a Te storydat most végigolvasgattam örülök hogy minden ok. Végül beadattad mindhárom oltást? Te javaslod?
1600. viameda (válaszként erre: 1599. - SSszonja)
jún. 30. 14:28
Nincs patológus, én egyszer 5 hetet vártam, m szabin volt és nem volt helyettes... no para, ez magyar valóság:)
1599. SSszonja (válaszként erre: 1598. - Viameda)
jún. 30. 14:18

Nagyon köszönöm, megnyugtattál nagyon. Ettől a csöves, két hétig varratos dologtól a hideg rázott... ha odakerülne a sor akkor ilyen egyszerűre számítok.

A cintec eredményem még mindig nincs kész.. 2 het telt el. Van egy olyan parám hogy akkor húzódik az eredmény ha rossz, mert olyankor gondolom többen ráneznek.. de lehet,hogy ez hülyeség es egyszerűen csak kevés a szakember..

1598. viameda (válaszként erre: 1596. - SSszonja)
jún. 30. 12:06
Varratos műtét már nincs szerintem, fel sem merül. Sima "sztk" műtét bárhol elvégzik.
1597. viameda (válaszként erre: 1596. - SSszonja)
jún. 30. 12:04
Nekem loop konizmció volt, meg kb mostanában mindenkinek. Ez vmi olyan mint "kés a vajban", nem értek hozzá, de mindenkinek szépen és hamar gyógyult, engem kivéve. Én mindig vérezgettem, uh 1 évet vártam, nem lett jobb, végül lézerel elpörkölték a sebet, azóta semmi bajom. Alapból így kellett volna... de ugye ez egyénfüggő. Csövet se tesznek be csak annak akinek vagy túl nagy területet kell kivenni vagy vmi miatt muszáj. De az kb 100-ból 1 kap.
1596. SSszonja
jún. 29. 19:10
Valaki azt meg tudná mondani,hogy mitől függ milyen fajta műtétet csinálnak? Vagy ugye ez az egyszerűbb ambuláns lézeres ( leep talán)es van az amikor varrat meg cső is van benned hetekig. Ez múlhat azon is egyszerűen hogy milyen az adott orvos felszereltsége? Vagy mitől függ?
1595. SSszonja
jún. 14. 11:17

Mai napi fejleményem: kiderült hogy a cintecet meg lehet csinálni a 2 hónapja levett rakszűrésmintából így nem kellett újat levenni.

Van vmi gombas fertőzesem is mint kiderült most azt kezelik.

Barmi is lesz az eredménye a cintecnek julius vegen kell visszamennem az újabb rákszűréste es az dönt el mindent.

Szerintetek fertőzes is okozhat LSIL eredményt? Picit reménykedem mosthogy csak ez okozta az eltérést..

1594. SSszonja (válaszként erre: 1593. - Onyx83)
jún. 13. 18:53

Köszönöm. Egyébként hogy néz ki ennek a Cintecnek az eredménye pontosan? Azt irják oda majd hogy negatív vagy pozitív?

Es ugye olyan itt nem lehet hogy mittudomén van vmi kis fertőzésem épp amiről mondjuk nem is tudok es akkor amiatt ad mondjuk pozitívat? Nagyon félek.

Igen a sima rákszűrés rémisztően pontatlan én is most döbbentem erre rá... elég ha csak nem ugye ahol a baj van. Ezért is mondják amúgy hogy menjenek évente mert ezt a hibaszázalékot próbálják a gyakori mintavétellel csökkenteni.

1593. Onyx83 (válaszként erre: 1592. - SSszonja)
jún. 13. 09:50

Kedves SSszonja!


Jól írod ezeket!Erre mindenkinek el kellene mennie!Sajnos a korábbi orvosom asszisztensnője még a HPV szűrésről is le akart beszélni.2x feküdtem fel a vizsgáló ágyra mert egyszerűen azt mondta,biztos hogy nincs HPV m mert azt kimutatta volna a sima rákszűrés is.Azóta több tanulmányt elolvastam és hihetetlen,hogy sokszor orvosok sincsenek tisztában azzal,hogy a sima rákszűrés szinte olyan mint egy tipp.Az esetek kb.40%ban a szűrési eredmény fals negatív(vagy pozitív)Önmagában alkalmatlan szűrésre,HPV kimutatására meg pláne.Szóval én mindig megyek Cintecre vagy Confidence Marker vizsgálatra is.így nyugszom meg.Jó lenne ha mindenki tudná ezekről a dolgokról.Jó lenne ha az orvosok tájékoztatnák a betegeiket a lehetőségekröl.Jó lenne,ha nem azt éreztetnék,ha HPV -d van akkor biztos egy laza erkölcsi életű nő vagy és majd elmúlik.


Szorítok holnap!

Remélem ugyan olyan boldog leszel,mint én amikor megkaptam a negatív eredményeket!


Üdv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook