Beigli 2 recept

A Beigli 2 hozzávalói:
30 dkg fött áttört burgonya
1.20 dkg liszt
20 dkg cukor,
40 dkg zsir,tej
10 dkg élesztő,2 tojás,
1 kg dió,0.5 kg porcukor,30 dkg mazsola,3 vanilliás cukor,5-6 dl tej(4 rúd)
60 dkg mák,40 dkg cukor,20 dkg mazsola,2 van cukor,3-4 dl tej(2 rúd)


A Beigli 2 elkészítési módja:
Megkelesztjük az élesztőt,és elkészitjük a tésztát a krumplival.Megkelesztjük,ha megkelt 6 felé vesszük.A töltelékkel megkenjük,feltekerjük,megkenjük a tetejét tojással,és megsütjük. Nem szárad ki a burgonya miatt.

Természetesen a töltelék mennyiségét lehet csökkenteni,de engem nem zavar,ha megreped a teteje.(Akkor szokott ha sok a töktelék.)Én csak ilyenkor szoktam beiglit sütni,és nem szeretem ha keresni kell benne a tölteléket.
Ja, és ha megkelt a tészta át kell gyúrni mégegyszer,nem kell megijedni,hogy összeesik


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A beigli 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook