Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egérke, a krumplis sütemény recept

Egérke, a krumplis sütemény recept

Az Egérke, a krumplis sütemény hozzávalói:
23dkg fött burgonya
20dkg liszt
1 tojás
2dkg élesztő
tej,porcukor
fahéj v.kakaó


Az Egérke, a krumplis sütemény elkészítési módja:
A főtt áttört burgonyát a 20dkg lisztet,tojást összegyúrjuk. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk,hozzáöntjük a fenti anyagokhoz és jól összegyúrjuk.Ha ezzel készen vagyunk,kb kétújjnyi vastagságú rudakat sodrunk belőle,azt késsel 3-4cm-es darabokra vágjuk és forró olajban kisütjük.Még melegen kakaós v. fahéjas porcukorba forgatjuk és tálra tesszük.Egy tartalmasabb leves v. egytálétel után kiváló második "fogás".


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egérke, a krumplis sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook