Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-burgonyás palacsinta recept

Rumos-burgonyás palacsinta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Rumos-burgonyás palacsinta hozzávalói:
8 db megsütött palacsinta
4 evõkanál burgonyapüré-pehely
fél dl rum
1 dl tej
2 egész tojás
5 dkg mazsola
ízlés szerint porcukor
fél citrom leve és reszelt héja
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz
olaj a sütéshez.


A Rumos-burgonyás palacsinta elkészítési módja:
A burgonyapehelyre ráöntöm a tejet és a rumot, majd 5 percnyi várakozás után a citromlével, citromhéjjal és kevés porcukorral ízesítem. Végül belekeverem a megmosott, szárától megtisztított mazsolát. A palacsintákat egyenként megkenem a rumos-burgonyás krémmel, a két végét behajtva úgy csavarom össze, hogy ne nyílhasson szét. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártom, majd bõ, forró olajban pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, illetve papírtörülközõre teszem, hogy az beszívja az olajat. Porcukorral meghintve, forrón tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos-burgonyás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook