Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Diós - mákos bejgli 1940-ből recept

Diós - mákos bejgli 1940-ből recept

A Diós - mákos bejgli 1940-ből hozzávalói:
A tésztához:

60 dkg liszt
30 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg Rama margarin
20 dkg cukor
csipetnyi só
1 dl tejföl
1 dl meleg tejben futatott 1 dkg élesztő

A töltelékhez:

60 dkg dió vagy mák
45 dkg cukor
(melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vanilíás cukorral, rummal ízesíthetünk)


A Diós - mákos bejgli 1940-ből elkészítési módja:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesítőkkel és három részre osztva megtöltjük vele a tésztát. Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180°C-on 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Én is a neten olvastam ezt a receptet. Kiírom a linket, így megnézhetitek a hozzá írt kommenteket. :)

http://www.mindmegette.hu/dios-makos-bejgli-1940-bol.recept


Kategória: Karácsonyi receptek


A diós - mákos bejgli 1940-ből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook